Loader

boux

Κριτικές: 117
Μέλος από: Οκτ 2009

Εμφάνιση:

27 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Σαν κουνέλια πολλαπλασιάζονται τα Εργον, ενδεικτικό φαντάζομαι της απήχησης που η κουζίνα τους και το όλο τους κόνσεπτ γνωρίζει. Αφού λοιπόν έκανε ένα tour de force, γυρίζοντας τα βόρεια της χώρας (Θεσ/νικη, Χαλκιδική), τα έτερα βόρεια (Ν. Ερυθραια), τα νησιά (Σκιάθος, Ρόδος, Λευκάδα, Πάρος), ξενιτεύτηκε (Λονδίνο, Μαϊαμι, Βρυξέλλες) ήρθε και στο κέντρο της Αθήνας, και -φαντάζομαι ότι- έπεται συνέχεια.
Το Εργον βασικά τοχουμε ξαναδεί, κατά προσέγγιση τουλάχιστον: μπακαλοταβέρνα με σύγχρονη τεχνοτροπία, ή αν προτιμάτε ταβερνομπακάλικο με το σχετικό στήσιμο και διακόσμηση. Τούτο εδώ, είναι όμορφο, ντηζαϊνάτο, σου ανοίγει την όρεξη, ούτε βαρυφορτωμένο να σκάει από ρετρό, ούτε όμως αποστειρωμένα μινιμαλ. Μεγάλη βιτρίνα-ψυγείο με τα καλούδια από όλη την Ελλάδα, πάγκος από δίπλα με σκαμπώ μπαρ, αρμαθιές σκόρδων να κρέμονται απ' το ταβάνι, ράφια και προθήκες παντού με ένα σωρό ντέλι λιχουδιες που αν πεινάς θέλεις διακαώς να τις δοκιμάσεις όλες. Τυριά, μελιτζανοσαλάτες, λακέρδες, ζυμαρικά, φάβες, τρούφες κλπ όλα μπροστά σου σε κομμάτια, σακκούλια, βαζάκια και κονσέρβες.
Το έτερον πολύ ωραίο του μαγαζιου αυτού είναι το διαμπερές του, μπάινεις, διασχίζεις το όλον μαγαζί και βγαίνεις από πίσω: Αρα - θέλεις κινηση, κόσμο, αυτοκίνητα, χάζι; Κάθεσαι Μητροπόλεως. Θέλεις πεζόδρομο, ρομαντισμό και πιο πριβέ φάση; Κάθεσαι Πετράκη, όπου ναι μεν τα τραπέζια είναι λιγότερα, αλλά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του απέναντι κτηρίου, θα είναι σούπερ.
Η θέση του είναι εγγύηση για μπόλικη κίνηση -απέναντι από το πρώην υπουργείο Παιδείας, νυν λουξ ξενοδοχείο Electra, λίγα μέτρα από τη Μητρόπολη προς Σύνταγμα. Η Μητροπόλεως είναι ένας δρομος που κατά τη γνωμη μου πρέπει να πεζοδρομηθεί χθες, και που τελευταία με την -επιτέλους- ανακαίνιση της εκκλησίας και την έλευση όμορφων μπαρ και εστιατορίων και του ξενοδοχείου βεβαίως, έχει πάρει τα πάνω της, ενώ η γειτνίαση στην Πλάκα είναι το μεγάλο ατού που της εξασφαλίζει αρκετή τουριστοπελατεία.
Αρκετά τραπέζια ελεύθερα επί της Μητροπόλεως, καλός καιρός, νωρίς το βράδυ Παρασκευής χωρίς κράτηση. Η ώρα ήταν λίγο περίεργη για τα ελληνικά δεδομένα του τρώγειν έξω, δλδ κάτι σαν 730-8, ήμασταν και 2 μόνο, πρόβλημα ουδέν, τραπέζι βρέθηκε, οι σερβιτόροι επαγγελματίες σε όλα.
Ο κατάλογος διαθέτει προϊοντα που μπορείς να τ'αγοράσεις και στο παντοπωλείο, λίγα πιάτα, δημιουργικά ελληνικά κατά κύριο λόγο, πολλές αλοιφές κατά τα θεσσαλονικιώτικα, αρκετά μαριναρισμένα ψαράκια, λίγες σαλάτες, 4-5 πιάτα με ζυμαρικά, και 6-7 αρκετά κλασσικα πιάτα κρεατικών και ψαριών.
Το νερό φιλτραρισμένο σε μπουκάλι Εργον, το ψωμί προαιρετικό.
Eμείς επιλέξαμε:
-Ταμπουλέ: η γνωστή σαλάτα-ορεκτικό. ολίγο πειραγμένη, με κινόα και φέτα. Μας άρεσε πολύ.
- Πατάτες τηγανητές με γραβιέρα. Μπόλικες και νόστιμες.
- Ενα εξαιρετικό μανιταρόρυζο, με μανιτάρια γρεβενών, πεκορίνο Μυτιλήνης και τρουφόλαδο. Εντονη η γεύση, σε διακτινίζει στη Βάλια Κάλντα.
- Γύρος πακεταρισμένος μέσα σε αραβική πίττα, με κρεμμύδι, γιαούρτι και ντομάτα, που σερβιρίστηκε σε ξύλινη πιατέλα. Πρωτότυπος εμφανισιακά, χωρίς κάτι το συγκλονιστικό γευστικά.
Πήραμε κόκκινο κρασί χύμα, που ήταν μια χαρά. Δε θυμάμαι την προέλευσή του όμως.
Μας κέρασαν στο τέλος υποβρύχιο μαστίχα και πληρώσαμε €35,5, κανονικότατα με απόδειξη εννοείται.
Θαυμαστόν το Εργον λοιπόν δε θα πω, αλλά θεάρεστον σίγουρα, με άξια και τίμια εκπροσώπηση των τόσο ωραίων τοπικών ελληνικών προιόντων. Και μπράβο τους.

13 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Α, εδώ ανακαλύψαμε διαμαντάκι. Το Ψαρτ είναι ένα μαγαζί με στυλ και θεματολογία που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την θορυβώδη και αρκετά άναρχη περιοχή όπου βρίσκεται. Προσφέρει όμως εκλεκτή ψαροφαγία που γκουρμεδίζει, στο επίφοβο για ψάρι Γκάζι.
Συνειδητοποιώ πως επιβεβαιώνω τον κανόνα -μεγαλώνοντας, μερικές φρέσκες σαρδέλλες στα κάρβουνα σου κάνουν πιο κλικ από ένα ζουμερό μπέργκερ, και δεν είναι περίεργο να προτιμάς μια παλαμίδα με αγρια χόρτα από μια πίτσα-μπύρα. Οπότε, οι έξοδοι για ψαρικά είναι πλέον πολύ -ανησυχητικά;;- συχνές.
Κλείσαμε στο Ψαρτ με το e-table. με τιμή μειωμένη κατά 10%. Το εστιατόριο είναι στην Κωνσταντινουπόλεως, με τις γραμμές του τραίνου εντελώς φάτσα. Αυτό έχει το πολύ ωραίο εφέκτ του να τρως και να περνάνε τα τραίνα σφυρίζοντας σε λίγα μέτρα απόσταση. Μπήκαμε και καθήσαμε όπου θέλαμε, το μαγαζί ήταν άδειο. Και παρέμεινε έτσι μέχρι την ώρα που φύγαμε. Ελπίζω να ήταν τυχαίο, αλλά άνθρωπος δε φάνηκε για 2+ ώρες Σάββατοβραδιάτικα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί: μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ευγένεια, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, ο χώρος λιτά κομψός και περιποιημένος.
Χώρος - μεγάλη τζαμαρία κατά μήκος της Κωνσταντινουπολεως, ασπρόμαυρο ρετρό πλακάκι, οι κλασσικές σκουρόχρωμες καμπυλωτες καρέκλες, γαλάζια τραπεζομάντηλα, ανοιχτοι γκριζογάλαζοι τοίχοι με μικρά κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ανεμιστήρες οροφής, τραπέζια σε λογική απόσταση μεταξύ τους, στο βάθος φουλ εξοπλισμένο μπαρ.
Ο υπεύθυνος του Ψart, με καταγωγή από τη Σαντορίνη, που μας εξυπηρέτησε κατά την παραμονή μας, μας περιποιήθηκε υποδειγματικά.
Δε θυμάμαι τι περιείχε το ντιπ για τα παξιμαδάκια που μας ήρθε πριν ακόμη παραγγείλουμε. Το ψωμί, ψημμένο με λάδι.
Πήραμε:
-Φάβα Σαντορίνης. Πραγματικά εξαιρετική, τελικά υπάρχει λόγος που η φάβα της Σαντορίνης θεωρείται το top gun του είδους (€4,2)
- Ντομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο -το μάθαμε στο Ε/Γ, το είδαμε κι εδώ (€4,9)
- Χταπόδι τηγανητό (€7,5), σκουμπρί καπνιστό (€6,5), καρπάτσιο λαυράκι (€9,9) -τρία πολύ νοστιμα ψαρομεζεδάκια, σε καλές ποσότητες, εξαιρετικής ποιότητας.
- 2 καραφάκια δικό τους τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο, που δεν θυμάμαι αν ρώτησα από πού ήταν. Πολύ καλό (2 x €5)
Λίγα φαίνονται ε; Ισως, αλλά εμείς στο τέλος σκάσαμε, γιατί εκτός από αυτά, μας ήρθαν εν είδει κεράσματος, ένα πιάτο με 4 πεντανόστιμα ντολμαδάκια με γιαουρτoσως (δοκιμάστε, μας είπε ο καλός κύριος, μόλις βγήκανε), ένα πιατάκι με γαύρο μαρινάτο, δύο γλυκά -ένα σοκολάτα φράουλα κι ένα μιλφειγ (το μιλφέιγ μου άρεσε περισσότερο) και μπόλικο λιμοντσέλλο (τέλειο) για την χώνεψη.
Η εντύπωση μου είναι πως αυτό το μαγαζί δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί και στη φρεσκάδα των πρώτων υλών και αυτό βγαίνει προς τα έξω που λένε. Θα ξαναπάω σίγουρα. Ο λογαριασμός €46, €41 με το e-table. Σαν vfm για το όλον, το θεωρώ μια χαρά.

17 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Καταλήξαμε στο Ψαροκόκκαλο μετά από σύντομη περιήγηση στο ask4food, βραδάκι, καθημερινής, κατά τις 8. Λίγος ο κόσμος, ήταν ακόμα νωρίς. Το εστιατόριο είναι σε ένα αρκετά καινούργιο κτήριο σε κεντρικό σημείο των Μελισσιων και καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ισόγειο. Πληροφορήθηκα ότι πέρισυ έγινε επέκταση σε διπλανό χώρο, πρώην καφετέρια, που ανακαινίσθηκε αναλόγως.

Καθήσαμε στο σκεπαστό χώρο, μεταξύ του μέσα και του έξω. Εντύπωση μου έκανε το πληθος των τραπεζιών, τα οποία όμως, αν και καθημερινή, γέμισαν όλα μέσα στην επόμενη μιάμιση ώρα.

Οι σερβιτόροι όλοι άνδρες, ομοιόμορφα ντυμένοι με έντονες κίτρινες μπλούζες με λογότυπο μπροστά και από ένα γράμμα της λέξης"ψαροκόκκαλο" στην πλάτη. Εντυπωσιακός ο εσωτερικός χώρος, εν μέρει ντυμένος με βαμμένα κίτρινα ξύλινα κασόνια -ακόμα και το ταβάνι. Δίπλα μας ένας τοίχος με επένδυση κασονιών που λειτουργούν ως αποθηκευτικά ράφια αλλά και για μόστρα με πολλά μπουκαλάκια ούζα και τσίπουρα. Ευφάνταστα φωτιστικά στη μισοσκεπαστή βεράντα, με ψαροαμπαζούρ - ομοιώματα ψαριών δημουργούν μια ψαροκουρτίνα γύρω από τη λάμπα. Το ψάρι ως κεντρική ιδέα στην απέναντί μας αίθουσα, με τον τεράστιο μαυροπίνακα στον οποίο εξηγείται -μετά της σχετικής απεικονίσεως- στα πόσα λεπτά ψαρέματος τσιμπάει το κάθε είδος ψαριού. Μπορεί να ακούγονται κάπως κιτς όλα αυτά, αλλά δεν είναι -το μαγαζί φαίνεται σύγχρονο, περιποιημένο, σένιο. Μοναδικό μελανό σημείο τα βαριά σκυλάδικα άσματα - που ελπίζω να έτυχε να ακούγονται εκείνη τη μέρα και να μην μπαίνουν κατά σύστημα.

Πάνω στο τραπέζι ρέπλικα δίσκου παλιού καφενείου-ντελίβερι (από αυτούς τους μεταλλικούς που τους πιάνεις από πάνω και ανεμίζουν) με τα σχετικά λαδόξιδα, αλατοπίπερα κλπ.
Ψωμί λαχταριστό, λαδωμένο και ριγανάτο (€2), νερό εμφιαλωμένο (€1).

Παραγγείλαμε:

- Σαγανάκι πεσκανδρίτσας (€8) - το ασχημούρικο ψάρι γίνεται καταπληκτικό σαγανάκι με ντομάτα, φέτα κλπ - δεν του το'χα.
- Μύδια λεμονάτα (€6,5) - μπόλικα και καλοθρεμμένα. Το ζουμί τους ήταν όλα τα λεφτά, καταπληκτικό, να το πιείς στο ποτήρι.
- Κουτσουμούρες (€13) -μερίδα- με αρκετά φρεσκότατα καλοτηγανισμένα ψαράκια
- Χταπόδι ψητό (€9,5) -λεπτοκομμένο αλλά καθόλου ξερό, από τα καλύτερα που έχω φάει
- Χόρτα εποχής (€4,5) - Τεράστια μερίδα, πολύ νόστιμα
- 1/2 κρασί - μοσχοφίλερο (€3,9)

Σίγουρα ένα από τα ατού είναι οι ποσότητες που ήταν μεγάλες για ψαρομάγαζο.

Μας άρεσαν όλα -και πολύ- και σε συνδιασμό με τα €48 που δώσαμε, νομίζω ότι είναι vfm για ΒΠ. Το κέρασμα γενναιόδωρο, με ποτό-σορμπέ λεμόνι και δύο κομμάτια χαλβά σιμιγδαλένιο. Σίγουρα δεν είχαν καμμία πρεμούρα να τους αδειάσουμε το τραπέζι για ναρθουν άλλοι -όπως είπα πριν, το μαγαζί ήταν φίσκα- γιατί πέρασε πολλή ώρα και χρειάστηκε να επαναλάβουμε την επιθυμία μας να έχουμε το λογαριασμό. Σίγουρα θα ξαναπάμε, να δοκιμάσουμε κι ένα σωρό άλλα πράγματα που μας έκαναν κλικ στον κατάλογο, όπως πχ φάβα με χταπόδι, μάγουλα σαλαχιού και λινγκουίνι με αχιβάδες.

12 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

To Παραδοσιακό ήρθε και ξεφύτρωσε στο τέρμα της μπαρομάνας Κολοκοτρώνη, ανάμεσα στο απόλυτα θεσμικό Βooze και το νεαρό, αεράτο και στυλάτο Noel. Σ'ενα σημείο δίπλα από την πλατεία Αγ. ΕΙρήνης, όπου το συνήθως ζητούμενο είναι το κάτι το διαφορετικό ή έστω το χιψτεροεναλλακτικό, το Παραδοσιακό τολμάει, με ένα καθόλου μοδάτο και χωρίς ψαγμένο λογοπαίγνιο όνομα, να σερβίρει ανεπιτήδευτα, κλασσικά μαγειρευτά και ψητά.

Τελευταίο αυγουστιάτικο βραδάκι, η πόλη έχει αρχίζει να ξαναγεμίζει με κόσμο, ό, τι έκλεισε λόγω διακοπών ξανάνοιξε και η φίλη μου με περίμενε ήδη στο Παραδοσιακό, και οι δύο νηστικές από το πρωί.

Λίγο που στο συγκεκριμένο σημείο ανοίγει το πεζοδρόμιο και γίνεται ένα τρίγωνο, αυξάνοντας το πλάτος πεζοδρομίου της γενικά στριμωγμένης Κολοκοτρώνη, λίγο ο κόσμος από τα διπλανά μπαρ που δημιουργεί ένα buzz - τουλάχιστον την ώρα που πήγαμε-, λίγο οι γλάστρες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου, υπάρχει μια αίσθηση σαν να κάθεσαι σε αυλή. Το εσωτερικό άδειο, αφού τα τραπέζια έχουν μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο, τα wc περιποιημένα και καθαρά.

Η φίλη μου ήδη είχε παραγγείλει μια χόρτα βραστά και κρασί και τσιμπολογούσε. Το ψωμί - φρυγανισμένο με λαδορίγανη. Είχα ακούσει πολλά για τις μπριζόλες του συγκεκριμένου μαγαζιού, οπότε παραγγειλα μια χοιρινή, η φίλη μου ένα κοντοσούβλι κοτόπουλο, και επειδή τα χόρτα είχαν ήδη τελειώσει, μια αγγουροντομάτα και μισό κιλό ροζέ κρασί.

Οι τιμές, δεδομένης της θέσης στην καρδιά του κέντρου και των ποσοτήτων που εμφανίστηκαν, πάρα πολύ καλές: €3 οι (ωραιότατες) σαλάτες (νομίζω μόνο η χωριάτικη ήταν στα €5), με καλό λάδι για βούτες. Η μπριζόλα €7,5, με ένα βουνό φρέσκιες πατάτες. Μπριζολάρα δηλαδή, για να την καταφέρει κανείς μόνος του δύσκολο, παρά το μεγεθός της όμως νοστιμότατη και τρυφερή. Το κοντοσούβλι, και αυτό τεράστια μερίδα, το μισό έμεινε, στα €7 κι αυτό με πατάτες, εξαιρετικό. ΟΙ πατάτες, αν και νόστιμες δεν είχαν επιτύχει το κράντσι που επιθυμώ. Το δε κρασί, που τουλάχιστον το ροζέ που δοκιμάσαμε ήταν μια χαρά, τιμάται στα €5 το λίτρο.

Η κοπέλα στο σέρβις ήταν ευγενέστατη, χαμογελαστή και γάτα. Τα καρπουζοπέπονα (άφθονα και αυτά) ήταν κέρασμα στο τέλος και το σύνολο των €25 είναι μάλλον ο ορισμός του vfm. Η ποσότητα κοτόπουλου και μπριζόλας που πακεταρίστηκε για να την πάρουμε μαζί μας έφθανε για να φάει άνετα άλλο ένα άτομο. Σπεύσατε.

07 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δεν κατεβαίνω συχνά Πειραιά, αν και είναι από τ'αγαπημένα μου μέρη. Η αίσθηση του λιμανιού και η θάλασσα που σχεδόν τον περικυκλώνει μου λείπουν αρκετά στα υψίπεδα του Λυκαβηττού όπου κατοικώ. Καιρός αιθριος, Σαββατο απόγευμα και η διάθεση για γεύμα παρά θιν αλός έντονη.
Οπότε, κατεβήκαμε στο Μικρολίμανο με το αυτοκίνητο, παρκάραμε εύκολα -ήταν νωρίς, 4μμ- στη Ναυάρχου Βότση, και περπατήσαμε ένα πεντάλεπτο στην Ακτή Κουμουνδούρου, χαζεύοντας τα διάφορα υποψήφια εστιατόρια και κοιτώντας τους αναρτημένους καταλόγους για να αποφασίσουμε προς τα που να κινηθούμε.
Ο χαμός. Πολλά τα μαγαζιά, σχετικά τσιμπημένες οι τιμές σε αρκετά απ' αυτά, πολύ ψάρι, κάποια μεζεδοπωλεία, κάποια ιταλικά. Ολα πάνω στη θάλασσα, πρώτο πλάνο θέα κατάρτια, γλάροι και στο βάθος Υμηττός και νότια προάστεια. Υπέροχα. Καταλήξαμε στο Θέα, γιατί μας έκανε κλικ η σελίδα των ορεκτικών του.
Κατεβήκαμε τα σκαλάκια και μπήκαμε στον ανοιχτό χώρο (που το χειμώνα κλείνει με τζαμαρία) με το ξύλινο ντεκ, τα μπλε τραπεζομάντηλα (δεν είναι εδώ ταβέρνα με χάρτινο, πάμε σε πιο περιποιημένη κατάσταση), καλοδιατηρημένα, φιλόξενα, απλά και καθαρά. Στη δεξιά πλευρά μπαρ με παρατεταγμένα τα ούζα και τα τσίπουρα που διατίθενται στο κατάστημα -πραγματικά εντυπωσιακή ποικιλία.
Μόνο άλλες 2 παρέες ήταν στο μαγαζί εκεινη την ώρα, και η σερβιτόρα μας υπέδειξε τραπέζια εντελώς πάνω στη θάλασσα.
Τα πιάτα έχουν το όνομα του μαγαζιού, το αλάτι που βρίσκεται στο τραπέζι είναι "φυσικό θαλασσινό μαζεμένο από τα Χοτάσια Μάνης" και το ψωμί (απλό και πολύσπορο) ερχεται ελαφρώς φρυγανισμένο. Νερό φιλτραρισμένο σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, που φυσικά δε χρεώθηκε -σωστό και οικολογικό. Λαδόξιδο σε μπουκαλάκια ούζου Πλωμαρίου.
Οι επιλογές του καταλόγου είναι μπόλικες -πολλά τα φρέσκα ψάρια αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά- όμως, όπως είπα και πριν, θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα "ιδιαίτερα" ορεκτικά. Και πήραμε:
- Ρεγγοσαλάτα: δεν τη βρίσκεις συχνά, και είναι υπερνόστιμη -αυγά ρέγγας με λεμόνι, κρεμμύδι και αλλα μυριστικά, σε κατασκευη που δεν γνωρίζω, αλλά που την κάνουν σούπερ ουζομεζέ ή τσιπουρομεζε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμάκι. (€4,9)
- Χόρτα βραστά (στην ερώτησή μου τι χόρτα είναι μου απάντησαν άγρια σπαρτά -δηλ τι; Υπάρχει τέτοιο; Ή άγρια είναι ή σπαρτά είναι -όχι; Σαν ολίγον έγκυος μου ακούστηκε. Δεν ξέρω -σαν βλήτα μου φάνηκαν, κι ήταν μια χαρά πάντως).
- Στρείδια λαδολέμονο με φύκια. Έξι στρείδια, και στη μέση κουπάκι με φύκια. Ευρηματικότατος συνδιασμός, ωραίο πιάτο (€9,5).
- Σαρδέλλες ψητές. Ανοιγμένες, φιλεταρισμένες, φρεσκότατες πολύ καλή ποσότητα για τα €6,9.
- Πατάτες τηγανητές. Φρέσκιες, νόστιμες, πολλές, αρκετά τραγανές (€3,9)
-Ούζο Απαλλαρίνα από την αγαπημένη Χίο -200ml, €7,9.
Το σέρβις όπως πρέπει, ευγενικό, διακριτικό, χαμογελαστό, όχι χαζοχαρούμενο.
Στο τέλος, κέρασμα τσηζκέηκ και ποτό μαστίχα.
Σύνολο λογαριασμού €40. Δεδομένης της όλης εμπειρίας, περιποιήσης, στάνταρντς μαγαζιού και θέας, δίνω τα 3 ντοματίνια αισθανόμενη πως ίσως τους αδικώ και λίγο, θα έβαζα 3,5 αν μπορούσα.
Χμμμ, και σήμερα το πρωί είδα πως με e-table θα είχα και έξτρα έκπτωση -αλλά τι να κάνω; Να είμαι έξω από το μαγαζί, να κλέινω με το κινητό, να περιμένω ένα δίλεπτο-τρίλεπτο και να μπάινω μέσα και να λέω "γειά σας, έχω κράτηση, όνομα τάδε κλπ;" Ναι ε;

24 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Tίμιοι ψαρομεζέδες σε μια περιοχή που το τρέντυ έχει εισβάλλει ποικιλοτρόπως και που οι επιλογές εστίασης αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Στο Σκουμπρί βρεθήκαμε από σπόντα. Ραντεβού με δύο φίλες νωρίς απόγευμα σε επί της Δράκου νεοσουβλατζήδικο, που ενώ καθησαμε και αρχίσαμε να πίνουμε το κρασί μας, μπραφ, έγινε ένα ολικό μπλακ άουτ στο μαγαζί, χάλασε η κουζίνα, κάτι αρκετά δραματικό τέλος πάντως που ήρθε η κοπέλλα και μας είπε κερασμένο το κρασί, αλλά θα πρέπει να φύγετε γιατί φως δε βλέπω και να φάτε εδώ τις επόμενες ώρες δεν παίζει ως ενδεχόμενο. Σηκωθήκαμε, μη βλέποντας μπροστά μας από την πείνα και κατευθυνθήκαμε σχεδόν ακριβώς απέναντι στο Σκουμπρί, που ήταν ό, τι εγγύτερα διαθέσιμο εκείνη την ώρα.

Το Σκουμπρί έχει ως έμβλημα πάνω από την πόρτα του αυτό το ίδιο το ωραίο ψαράκι σε ρεαλιστική απεικόνιση, μέσα σε ένα οβάλ πλαίσιο που σημειολογικά ίσως παραπέμπει στην πιατέλλα. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μαγαζί με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί στους εσωτερικούς χώρους και απλά ανοιχτόχρωμα έπιπλα πιθανώς σε μια προσπάθεια να θυμίσει νησί. Τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, στην περατζάδα της Δράκου είναι λίγα, σε αυτά όμως καθήσαμε παρά τη ζέστη της ημέρας.

Ο κατάλογος δεν είναι και ιδιαίτερα μακρύς. Πολλά ψαρομεζεδάκια, ενδιαφέρουσες σαλάτες, αρκετό ψαρικό στο κάρβουνο και 3-4 πιάτα κρέατος, της ώρας. Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και πιάτα ημέρας. Δεν είναι το μέρος που θα πας για να πάρεις το φαγκρί το δίκιλο, ούτε τη σφυρίδα. Ο προσανατολισμός είναι στο μεζέ –και πολύ καλά κάνει.

Η παραγγελία μας ήταν:
1. Ταμπουλέ: πολύ καλό, δροσερό, υπεραρκετή ποσότητα (€5,50)
2. Μελιτζανοσαλάτα: επίσης νόστιμη, σκορδάτη, από τις καλές, όχι από αυτές με φουλ μαγιονέζα(€4,50)
3. Πατάτες τηγανητές: μεγάλη επιτυχία –ξεροτηγανισμένες και χρυσαφένιες όπως μ’αρέσουν (€3,50)
4. Χόρτα εποχής -(€4,50) δε σχολιάζω, δε θυμάμαι κάτι
5. Σαρδέλλες φιλέτο (€7,50). Ανοιγμένες, στη θράκα, ξεκοκκαλισμένες και φρεσκότατες, έτσι όπως απλώνονται στο πιάτο διχοτομημένες φαίνονται πολλές σαν ποσότητα - όμως δεν είναι.
6. Κριθαρώτο γαρίδας(€10,50) έρχεται με το σκεύος, είναι νοστιμότατο και η γαρίδα είναι αρκετά παρούσα για να μην πω πανταχού.
7. Νερό εμφιαλωμένο (€1,50) (αυτό ήρθε από μόνο του, κλασσικά), κόκα κόλα (€2,50), και μπύρες Αλφα (€3.50) και Fisher (€3.50)
Το ψωμί (όχι κάτι το ιδιαίτερο) χρεώθηκε €0,5 /άτομο

Σύνολο €48,5 για 3 άτομα που είναι μια χαρά

Δε μου άρεσε το σέρβις, που ήταν κάπως αδιάφορο αν και 5 το απόγευμα δεν γινόταν ο χαμός από κόσμο –το αντίθετο. Επίσης δε μου άρεσε που ο λογαριασμός ήρθε με δελτίο παραγγελίας –η απόδειξη έφθασε κατόπιν δικής μας αιτήσεως.

Η συνολική εντύπωση πάντως, κυρίως χάρη στο φαγητό είναι θετικότατη,
Τι κι αν δεν υπάρχει η θάλασσα δίπλα για καλύτερο εφέ στην ψαροφαγία; Νομίζω πως το Σκουμπρί είναι από τα πιο συμπαθητικά μέρη για ούζο με ψαρομεζέ που υπάρχουν στο κέντρο.

24 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Tο μπακγκράουντ και επαγγελματικές περγαμηνές των εμπνευστών και υπευθύνων της γκουρμεδοταβέρνας τούτης στην, θορυβώδη λόγω εγγύτητας στη Συγγρού, Ζίννη στο Κουκκάκι έχουν παρουσιαστεί με λίαν διεξοδικό και κατατοπιστικό τρόπο από τον Piperman και την PP_Tina, και αποτελούν έναν ακόμη λόγο να την επισκευθεί κανείς. Γιατί οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, και το κάνουν ωραία.

Τέσσερις φίλες, Πέμπτη βράδυ, με φουλ της ζέστης και διάθεση για σοβαρή οινοποσία. Κλείσαμε ιντερνετικά τραπέζι, έξω στο φαρδουλό πεζοδρόμιο της Ζίννη, λόγω εποχής και καπνίσματος, πήραμε το μετρό (που εξυπηρετεί πάρα πολύ, ούτε 5' με τα πόδια από το Συγγρού -Φιξ δεν είναι) και καθήσαμε στις βολικές καρέκλες -προς την εσωτερική πλευρά, της τζαμαρίας. Τα τραπέζια (ξυλινα, βεραμάν) ήταν τοποθετημένα με αρκετό σεβασμό στους βραδυνούς περιπατητές, αφήνοντας άνετο διάδρομο επί του πεζοδρομίου. Πάνω από την είσοδο, η ταμπέλα του μαγαζιού, με την επιγραφή "φαμπρικα του ευφρόσυνου" σε υβριδική ελληνολατινική γραφή, που λογικά θα έχει κάποια εξήγηση. Δε ζητήσαμε να τη μάθουμε. Το εσωτερικό του μαγαζιού, όπως το έβλεπα απ' έξω, μου φάνηκε ζεστό και καλόγουστο, ενώ υπάρχει και πατάρι.

Σχετικά καινούργιο στη γειτονιά το μαγαζί -και όπως δηλώνει φίλη που μένει πολύ κοντά, η πελατεία με τον καιρό αυξάνεται. Με location λίγο εκτός των πεζοδρόμων της Δράκου και της Ολυμπίου και της πιάτσας της Φαλήρου, η Φάμπρικα υπερθεματίζει στην γαστρονομική εξέλιξη/ μεταστροφή του Κουκκακίου.

Από τις 4 φίλες, η μία ήθελε μόνο κρασί -ήταν φαγωμένη.
Πήραμε λοιπόν:
- Κολοκυθοσαλάτα με δυόσμο και ζακυνθινή πρέντζα (€7,2). Οκ η τιμή φαίνεται τσιμπημένη. Κολοκύθια σχεδόν ωμά, με το μαλακό φρέσκο νησιώτικο τυράκι από πάνω, πόσο να κάνουν; Όμως, να πούμε εδώ πως η μερίδα της σαλάτας ήταν τεράστια. Οπως άλλωστε μας είχε προειδοποιήσει η συμπαθέστατη σερβιτόρα, όταν είχαμε πάρει φόρα παραγγέλνοντας διάφορα "να σας ενημερώσω πως οι μερίδες μας ειναι ε, χμμ κάπως μεγάλες" κοβοντάς μας τη φόρα. Η σαλάτα αυτή για μένα τουλάχιστον, ήταν η αποκάλυψη του γεύματος: υπέροχη, καλοκαιρινή, δροσερή, αρωματική. Εξαιρετική και διαφορετική, εκτός πεπατημένης. Μπράβο τους.
- Ισλί πολίτικο (€11,2). Τρία κεφτέδια πληγουριού, γεμιστά με κουκουνάρι και κιμά. Νόστιμα δε λέω, αλλά εδώ πέσαμε κατηγορία όσον αφορά το μέγεθος της μερίδας, και σε σχέση με την τιμή της.
- Πατάτες βιολογικές Σπάρτης τηγανητές. Αν και χοντροκομμένες και όχι και τρομερά τραγανιστές, ήταν γευστικότατες (€4,2)
- Κοψιδάκια λαιμού χοιρινά. Μαριναρισμένα σε ελαιόλαδα με δενδρολίβανο. Πολύ νόστιμα, με λίγο λίπος, ωραία ψημένα. (€9,8)
- Παπαρδέλλες με ντομάτα και τυρί (€9,8). Ο κατάλογος τις είχε με καβουρμά αλλά είπαμε να πάρουμε την πιο λάιτ βερσιόν. Οι φίλες μου τις τσάκισαν, εγώ δοκίμασα μια πηρουνιά, είχα χορτάσει με τα άλλα.

Το ψωμί ήταν προζυμένιο, και χρεώθηκε 0,80 για 4 σερβίτσια.

Το μαγαζί αγαπάει το τυρί και αυτό κάνει μπαμ στον καταλογό του, παρουσιάζοντας μερικά πολύ σπέσιαλ τυριά ελληνικής παραγωγής όπως τουλουμοτύρι, λαδοτύρι, σαν Μιχάλη κλπ. Δεν πήραμε όμως. Οπως και δεν πήραμε τον πολλά υποσχόμενο παστουρμά θαλάσσης. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά..

¨Οπως μας ενημερώνει ο κατάλογος, το ελαιόλαδο και τα περισσότερα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά.

-Πήραμε ένα μπουκάλι Τerra Volta, χαρμάνι μαλαγουζιάς και ασύρτικου από την Πιερία. Δεν το είχα ξαναπιεί και το βρήκα ωραιότατο, με τα τροπικά φρούτα της μαλαγουζιάς και την μεταλλικότητα του ασύρτικου να συνδιάζονται επιτυχώς και σε πολύ καλό vfm (€13). Δύο μπουκάλια εννοείται, γιατί το ένα ίσον κανένα. Kαι μια μπύρα Εζα (€4) και μία ΕΨΑ κόλα (€1,9).

Μας κέρασαν μία αρωματικότατη λεμονομούς -4 ζουλήγματα του κορνέ στο πιάτο. Ο, τι έπρεπε για μετά το φαγητό.

Συνολικά πληρώσαμε €77. Αρκετά λογική τιμή, δεδομένου ότι τα €32 εξ αυτών ήταν ποτά. Μπορεί καναδυό πιάτα να ήταν ελαφρώς τσιμπημένα, όπως πχ το ισλί, αλλά δε θα σταθώ εδώ. Τρως καλά στον Αγιο των Μαγείρων, ευχαριστιέσαι και περνάς καλά. Ευλόγησον.

11 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μετά από ένα εντατικό shopping στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον όροφο των εστιατορίων για να φάμε κάτι, και η διάθεση για κάτι το ασιατικό ήταν παρούσα κι έντονη, οπότε επιλέξαμε το Wagamama, που δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, ούτε το συγκεκριμένο, ούτε το κατάστημα της Κηφισσιάς.

Το πάνω επίπεδο του Golden Hall, είναι αισθητά μικρότερο σε τετραγωνικά και διαμορφωμένο για food and leisure. ΑΙσθητικά προσεγμένα όλα τα εστιατόρια, το εν λόγω θα έλεγα ότι θυμίζει ένα μίνιμαλ ντηζαιν ταχυφαγείο, με ξύλινους πάγκους-καναπέδες με κοκκινωπή επένδυση, σχετικά μικρά ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια που έχουν πάνω τους ενσωματωμένο πορτατίφ πολύ συμπαθητικό και από πίσω την ημιανοιχτή κουζίνα που βλέπεις τους μάγειρες εν δράσει. Δεν σε προσκαλεί για να καθήσεις με τις ώρες, αλλά για εκεί που είναι, είναι ό, τι χρειάζεται για την περίπτωση.

Ο σερβιτόρος, χαμογελαστός και ευγενικός -και ταχύτατος, αλλά βέβαια να σημειώσω πως δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο εκείνη τη μέρα και ώρα (9 το βράδυ καθημερινής). Το μενού ήταν σουπλά στο τραπέζι μας. Πρακτικό και διαφωτιστικό.

Το japanese inspired restaurant που αυτοσυστήνεται το Wagamama μάλλον εννοεί αυτό το fusion πείραγμα της κουζίνας της υπέροχης αυτής χώρας.
Οι επιλογές του μενού πολύ ενδιαφέρουσες - αισθητό το πείραγμα προς την χερσόνησο της Κορέας με την επίσης εκπληκτική κουζίνα.

Παραγγείλαμε:

- Σάκε (εννοείται) (Sho Chiku Bai) (€6)
- Caterpillar uramaki -maki sushi, με μέσα τόνο, αβοκαντο και από πάνω σολωμό και τα πορτοκαλοκόκκινα αυγά του, μαγιονέζα και σχοινόπρασο. 8 κομμάτια, πολύ νόστιμα εκτός από εικαστικά πανέμορφα (€9,75).
- Φιλέτο τόνου ψητό μετρίως (μέτριο το ψήσιμο ζητήσαμε, μας βγήκε πιο ψημένο απ' ότι θέλαμε). To όλον βέβαια πιάτο ήτο superfood με τα όλα του, καθώς ακολουθούνταν από ένα ωραίο μείγμα κινόας, κέηλ, κόκκινης πιπεριάς, κρεμμυδιών και αυτών των χαρακτηριστικών ιαπωνικών edamame φασολιών. Ηταν καλό, λίγο πιο ωμό το ψάρι και θα ήταν σούπερ (€12,40).
- Gyoza. Πέντε πιτάκια τηγανητά, με γέμιση κοτόπουλο λαχανικά και το ανάλογο ντιπ. Οκ ήταν δεν θα τα ξαναέπαιρνα όμως (€6,30).
- Τerriyaki beef donburi. Ενα μεγαλούτσικο μπωλ με ψητό μοσχάρι με σως τεριγιάκι και ρύζι, λαχανικά, σουσάμι και κάποια τουρσιά kimchee που ήρθαν χωριστά. Μας άρεσε πολύ (€11,70).

Ευχαριστηθήκαμε και χορτάσαμε αμφότεροι. Και μας έχει ανοίξει η όρεξη να δοκιμάσουμε και αρκετά ακόμα από τα πιάτα του. Και πληρώσαμε αρκετά νορμάλ -είχα και -20% με την κάρτα αθηνόραμα - δηλαδή €37 (κανονικά θα ήταν €46), και όπως είδα παίζει με σημαντική έκπτωση και για κράτηση μέσω διαδικτύου. Αξίζει σίγουρα να τσιμπήσετε κάτι, αν βρεθείτε εκεί.

22 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Μια μέρα δύσκολη, με τον Πούτιν να βλέπει Ρουμπλιώφ (... ) στο Βυζαντινό Μουσείο και όλο το κέντρο ως εκ τούτου να είναι αποκλεισμένο όχι μόνο από οχήματα αλλά και από πεζούς (πρώτη φορά δε με άφησαν ούτε να περπατήσω στη Β. Σοφίας), μετά κόπου και αρκετής καθυστέρησης, έφθασα στα Πετραλωνα, να συναντήσω την καλή μου φίλη για να τα πούμε μετά φαγητού, χωρίς να έχουμε κάποιο συγκεκριμένο μέρος στο μυαλό μας.

Ανηφορίζοντας την Τρώων, η αυλή της Νόνας ήταν ο καλύτερος κράχτης που μπορούσε να υπάρξει. Μια πολύ ευχάριστη, χρωματιστή, εξοχική αυλή που σε διακτινίζει σε περασμένες δεκαετίες.
Καθήσαμε, λίγα τα γεμάτα τραπέζια. Από τη μεριά του τοίχου, πάγκος με εμπριμέ μαξιλάρια, ανοιχτά χρώματα, τοίχοι βεραμάν, ξύλινες καρέκλες σε διάφορα χρώματα, δέντρα φυτεμένα καταμεσής της αυλής και σε γλαστράκια ολούθε, όλα αυτά σε ένα συνολικό ωραίο ρετρό που ήταν και τόσο καλοκαιρινό που θα του βάλω 4 στο περιβάλλον. Ακόμα και τα σερβίτσια ακολουθούν το όλο κόνσεπτ. Μ'άρεσε πολύ. Στα ενδότερα του μαγαζιού δεν πήγα, οπότε δε μπορώ να σας πω τι εικόνα παρουσιάζει το εσωτερικό, κρίνω μόνο την αυλή.

Νόνα σημαίνει γιαγιά. Εμβληματικό πρόσωπο της οικογένειας το δίχως άλλο, η γιαγιά είναι συνδεδεμένη με μερικές από τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις, ιδίως με αυτές που έχουν σχέση με φαγητό. Το φαγητό γιαγιάς σίγουρα δεν είναι λάιτ και αγγίζει την τελειότητα μετά από μπόλικα χρόνια πειραματισμών και εξάσκησης. Πλέον έχει πάρει και την ψυχολογική του διάσταση όλο αυτό, που βεβαίως το αναγνωρίζουν και οι επαγγελματίες της εστίασης ανά τη χώρα, και όταν θέλουν να προσδώσουν μια πιο νοστιμευτική νότα σε κάποιο πιάτο, κοτσάρουν ένα "της γιαγιάς". Πχ μεταξύ του κεφτεδάκια (σκέτα) και κεφτεδάκια (της γιαγιάς) τι θα διαλέξουμε; Ε αυτό λέω.

Παρολ' αυτά η Νόνα στο γιαγιαδίστικο των γεύσεων δε θα έλεγα ότι επιτυγχάνει το στόχο. Από το σχετικά μικρό και πολύ καλαίσθητο κατάλογο παραγγείλαμε:
- Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και κάππαρη (€6)
- Πατάτες τηγανητές (€3)
- Χαλλούμι σχάρας (€5)
- Τηγανιά κοτόπουλο (€7,5)
- 1/2 κρασί λευκό (€3,5)
Ήταν οκ, χωρίς να ενθουσιαστούμε με τίποτα. Διεκπεραιωτικά, μέτρια πιάτα, θα τα χαρακτήριζα, επίπεδα, χωρίς το κάτι που θα τα ανεβάσει. Και βεβαίως καμμία γιαγιαδίστικη αίσθηση.

Κατόπιν ήρθε μια ακόμα φίλη που μόλις είχε ξυπνήσει από απογευματινό λήθαργο (είχε ήδη πάει 11 το βράδυ)και πήραμε και δύο εσπρέσσο (€1,5 έκαστος), και μια πορτοκαλόπιττα (€3,5), που δεν έλεγε τίποτα, και σ'αυτό συμφώνησαν και οι φίλες που είναι πιο γλυκατζούδες από μένα.
Το σέρβις θα το χαρακτήριζα σχετικά βαριεστημένο, αν και τείνω να δικαιολογώ τους αφηρημένους ανθρώπους, στους οποίους συγκαταλέγομαι....
Σίγουρα τα €33 που δώσαμε δεν ήταν και πολλά, αλλά νομίζω ότι με αυτά τα λεφτά τρως καλύτερα στην Τρώων.

10 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Και τι δεν έχει γραφτεί για το BaseGrill. Δεν έχω πολλά να προσθέσω, μάλλον απλά θα υπερθεματίσω ένθερμα.

Πριν το επισκεφθώ, είχε πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί το σύμπαν άπαν: συνάδελφοι, οι γονείς μου με φίλους τους, άλλοι φίλοι και βέβαια πολλοί ask4foodists, των οποίων τις απόψεις διάβασα με προσοχή. H συνισταμένη των απόψεων ήταν πως σαφώς αξίζει να πας και μη διανοηθείς να φύγεις χωρίς να φας τα αυγά με τις πατάτες. Και ήρθε το απόγευμα μιας τεμπέλικης Κυριακής, μετά από μπύρες στο Παγκράτι, που φύγαμε για το Περιστέρι. Σε 10' ήμασταν εκεί. Παρκάραμε με ευκολία, διαπιστώσαμε καθ' οδόν πως στην περιοχή Μπουρναζίου παίζει πολύ το μπουφές και all-you-can -eat κόνσεπτ, ακόμα και σε βερσιόν τσιπουράδικου.

Το BaseGrill μου έφερε στο μυαλό ποτ-πουρί αναμνήσεων - καθόλου περίεργο με το μεγάλο χώρο με τη διάχυτη 70's-80τίλα, τα καρώ άσπρα-μπορντώ τραπεζομάντηλα, τις άσπρες καρέκλες στα -σε αρκετά κοντινές αποστάσεις ώστε να ακούς το διπλανό αν έχεις όρεξη- τραπέζια, και τις διαφημιστικές επιγραφές στους τοίχους. Κυριακή αργά, φούλ της οικογενειακής εξόδου, κόσμος όλων των ηλικιών, παιδάκια μπόλικα, λίγη βαβούρα -είχε περάσει και η ώρα, ο κόσμος όμως ήταν ακόμα αρκετός.
Καθήσαμε στο πιο απομακρυσμένο τραπέζι του μαγαζιού, κατ'επιλογή μας. Το προσωπικό αεικίνητο, με στολή εργασίας, έμπειρο. Δεν περιμέναμε καθόλου για να μας φέρουν τον κατάλογο, ενώ αμέσως ήρθαν κάτι μικρά συμπαθητικά κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού για να ασχοληθούμε μέχρι να αποφασίσουμε.
Τρία πράγματα πήραμε, πολλά μας γυάλισαν στο μάτι, αλλά πήγαμε με τα sos ανά χείρας.

Τα sos ήταν τα αυγά με τις πατάτες και η πικάνια.
"Τρία αυγά είναι αρκετά", είπαμε στο σερβιτόρο που έπαιρνε παραγγελία. Αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είναι αρκετά. Ο, τι έχει ακουστεί για το συγκεκριμένο πιάτο είναι αλήθεια. Είναι φανταστικό το αποτέλεσμα από τα δύο αυτά τόσο απλά υλικά. Μάλλον βασισμένο στο ελβετικό rösti, το εκπληκτικά τραγανό στρώμα λεπτοκομμένης/τριμμένης τηγανητής πατάτας πασαλείβεται με τον κρόκο των αυγών και προσφέρει ηδονή τεράστια, θερμίδες μπόλικες κι αρκετές ενοχές γι' αργότερα (€10). Νομίζω πως είναι κλασσική περίπτωση "μην δοκιμάσετε να το κάνετε στο σπίτι": ακόμα κι αν λες τι διάολο, πατάτες έχω, τρίφτη έχω, αυγά έχω, λάδι έχω, να το δοκιμάσω. Το βλέπω ιεροσυλία, δεν ξέρω. Δέος θα μ' έπιανε εμένα.

Η δική μας επιλογή εκτός sos ήταν το ταρτάρ. Είναι και το πως τον γράφεις τον κατάλογο: όταν πχ υποσημειώνεις στο Βοδινό ταρτάρ με Αυγοτάραχο Τρικαλινού (αντιγράφω από το σάιτ την ακριβη περιγραφή) "αρχέγονη Ελληνική ράτσα αγελάδας αρωματισμένη με Μεσογειακά μυρωδικά σερβιρισμένη σε μπισκότο πατάτας με κρέμα τυριού & αυγοτάραχο", οκ, λιποθυμάς προκαταβολικά. Kορυφαίο κρέας, δεν περιγράφεται η νοστιμιά του, κι αυτός ο αναπάντεχος -εντελώς- συνδιασμός surf and turf με το αυγοτάραχο ήταν αποκάλυψη. Το πατατοστρώμα από κάτω, ίδιο με αυτό που είχαμε εξαφανίσει πριν λίγο, μπορεί να φαίνεται λίγο άσχετο με το υπόλοιπο πιάτο, αλλά είναι υπέροχο και φυσικά δε μένει ούτε για δείγμα (€27).

Οταν ήρθε η πικάνια (μέρος του κυλότου, από τα νοστιμότερα), εμείς είχαμε σχεδόν χορτάσει. Ο σερβιτόρος μας την έφερε και την έκοψε χειρουργικά και επιδέξια σε λεπτές φέτες ενώπιον μας. Ήταν ένα τσικ πιο ψημένη απ' όσο τη θέλαμε. Μετά από το γευστικό συγκλονισμό με τα δύο προηγούμενα πιάτα, η πικάνια, αν και πολύ καλή απ' όλες τις απόψεις, δεν μας προκάλεσε αντίστοιχη ευδαιμονία (€25).
Ηπιαμε ένα ωραίο στερεοελλαδίτικο cabernet-merlot, Πανσέλοινος, οινοποιείο Λύκου (€17). Πολλά points στη μεταγγιση του κρασιού σε κανάτα από τον σερβιτόρο. Δε συμβαίνει συχνά. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στο τέλος ήρθε κέρασμα, κάτι γλυκάκια, σιροπιαστά αν δεν κάνω λάθος, Δεν τα άγγιξα, και γιατί δεν με ενδιέφεραν ούτε την περιέργειά μου κίνησαν. Να χαλάσω την υπέροχη αυγουλοκρεατένια επίγευση; Με τίποτα. Για όλα αυτά δώσαμε €86 τα δύο μας. Δεν είναι λίγα όμως το όλον -γεύση, εμπειρία κλπ- αξίζει τα λεφτά του. Και επέιγομαι να ξαναπάω, το συκώτι και ο μαύρος χοίρος έχουν μπεί από τον κατάλογο στο μάτι και στη wish list μου..