Loader

VAGELIS

Κριτικές: 376
Μέλος από: Απρ 2010

Εμφάνιση:

08 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τέλος του 2017 και μιλάμε με την παρέα για το που θα κλείσουμε την χρονιά. Παράπονο δεν έχω, οι προτάσεις μου σε μεγάλο βαθμό υλοποιούνται! Μετά από σύντομη σκέψη και λαμβάνοντας σοβαρά κάποιες πρόσφατες κριτικές, κλείνουμε για το πρότζεκτ του κυρίου Σκουλά. Να πω την αμαρτία μου, δεν τον είχα πάρει και από καλό μάτι.

Κάθε έξοδος με την παρέα είναι και μια νέα εμπειρία. Σαν άλλος ValueSeeker και με καλή διάθεση στο τέλος της παρούσας κριτικής, θα έβαζα και γω το τραγουδάκι μου. Εμείς οι μικρότεροι (μόνο σε ηλικία) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίζουμε κάτι Κιουρίες (με Κ κεφαλαίο) να τις ενημερώνουμε για τις εξελίξεις στο Ελληνικό πεντάγραμμο. Για να μην την εκθέσω περισσότερο, απλώς χτες είχαμε το κεφάλαιο Γιώργος Σαμπάνης! Το ξέρω, όταν θα διαβάσει την κριτική θα γελάει και θα βγάλει το δαχτυλίδι της για να με κυνηγήσει. Με γειά το κούρεμα θα μου πει!

Πάρακατω. Στο Food Mafia, θα πας να αφεθείς. Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως δεν θα πας να σαβουρώσεις. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που σου δίνουν αυτό το δικάιωμα.

Παρατήρηση πρώτη: Όσοι είστε φαν των United States, νομίζω πως έχετε βρει μια πολύ καλή επιλογή. Η Κιουρία, όταν θα γράψει τη δική της κριτική, θα πλέξει το εγκώμιο του καταστήματος. Μουσική που παραπέμπει σε δεκαετίες 60-70's, η Κιουρία έδειχνε να το απολαμβάνει. Είμαι σίγουρος πως και ο Μήτσος που έλειπε διακοπές, σίγουρα θα το απολάμβανε και κείνος. Κάποια άλλη φορά ίσως. Το δικό μου πρόβλημα και του φίλου, ήταν πως η ένταση της ήταν ιδιαίτερα υψηλή και ενοχλητική σε κάποιες στιγμές. Οπότε αν θες να συνδυάσεις το φαγητό με την παρέα, θα δυσκολευτείς. Για να είμαι δίκαιος όμως, καθώς εισέρχεσαι στο μαγαζί, θα δεις μια όμορφη μπάρα με ποτά. Η διπλανή μεγάλη παρέα, πιθανότατα πιο προσαρμοσμένη, κάποιες στιγμές έτρωγε και κάποιες πήγαινε στη μπάρα και έπινε ποτό.

Παρατήρηση δεύτερη: Σύντομη αυτή τη φορά. Όπως μας πληροφόρησε η φίλη, η μουσική που παιζόταν στο μαγαζί είναι επιλεγμένη από τον σεφ, που και κείνος έπαιζε με την μπάντα του.

Παρατήρηση τρίτη: Για να μην σας κουράσω περισσότερο, θα σας πω πως το Food Mafia παίζει με συνταγές και έχει πολύ καλή ποιότητα υλικών. Εγώ θα σταθώ περισσότερο στη λέξη ΥΦΕΣ. Πρέπει να πας χαλαρός και να απολαμβάνεις την κάθε μπουκιά που τρως. Αυξομειώσεις θα παρατηρήσεις σίγουρα, σίγουρα θα φας εξαιρετικά πιάτα, σίγουρα όμως θα συγκρίνεις και την τιμή για κάποια πιάτα που θα πληρώσεις και θα τη βρεις δυσανάλογη.

Για τον χώρο, θα αναφέρω πως για τα δικά μου γούστα δεν ήταν κάτι φοβερό. Όχι μεγάλος, ζεστός... με σόμπες μανιτάρια! Η καλή διάθεση δεν λείπει. Ανοιχτή κουζίνα που δεν έχει τίποτα να κρύψει αν και καλύπτεται με τζάμια. Μπροστά ακριβώς 2 καναπέδες σε ανοιχτή μπλε απόχρωση και τραπέζια που δεν σου κάνουν καμία αίσθηση. Τα υπόλοιπα όμως τραπεζοκαθίσματα πλην των καναπέδων, είναι καλόγουστα, δερμάτινα. Βαριά ξύλινα είναι και τα στιβαρά τραπέζια. Οι τουαλέτες βρίσκονται στον άνω όροφο, οι Κιουρίες με τα τακούνια δυσκολεύτηκαν στα σκαλιά.

Η εξυπηρέτηση αρκετά επαγγελματική, χωρίς λάθη. Έχει γίνει σωστή εκπαίδευση, μάλιστα η κυρία που είναι μάλλον το δεξί χέρι του σεφ στη σάλα, μας είπε υπομονετικά τα πιάτα της κατηγορίας BEEF, με αρκετό ενθουσιασμό. Πραγματικά, δεν γινόταν να μην παραγγείλεις έστω ένα από τα signatures...

Aνέφερα παραπάνω με κεφαλαία τη λέξη ΥΦΕΣ. Ο κατάλογος είναι πολύ περιποιημένος, χωρίς να σε κουράζει. Δομημένος σωστά ώστε να προκαλεί όλες τις αισθήσεις σου. Πρώτα όμως διεγείρει τη φαντασία του. Θες τα υλικά, θες το τελικό σύνολο της συνταγής που προσμονείς... Ο σεφ "πουλάει τρέλα"... με την καλή έννοια.

Παραγγείλαμε πολλά πιάτα. Ζωή να'χουμε 11 πιάτα πήραμε, βάλε και τα ψωμάκια στην αρχή... Βάλε και 4 γλυκά στο τέλος... Πόσα να γράψω στην παρούσα κριτική;Θα τελειώσω σε 3 μέρες. Θα αφήσω χώρο και για τις επόμενες κριτικές των φίλων.

- Τα ψωμάκια με το πιπεράτο βούτυρο (4.5 ευρώ) ήταν νόστιμα, όχι κάτι φοβερό, και χρησίμευσαν στο πρώτο ορεκτικό που μας κέρδισε...

- Αυγά στη χόβολη, στα 13 ευρώ. Παρουσιάζονται 3 αυγουλάκια (όχι για χόρταση) όπου επάνω τους κάθονται χοντροί κύβοι prosciutto cotto (διαφορετικά έχουμε συνηθίσει το συγκεκριμένο αλλαντικό). Περιμετρικά βρίσκεται η γευστικότατη κρέμα γκοργκοντζόλα. Το τι ψωμάκια έπεσαν για mafiόζικη παπάρα δεν περιγράφεται. Η κρέμα αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα κολακευτικά.2-3 μπουκιές φτάνουν για να καλύψουν τις απαιτήσεις σου. Επίσης, το πιάτο αυτό το παπαριάσαμε και με...

- Τριπλοτηγανισμένες, στα 8 ευρώ. Πρόκειται για τραγανά τσιπς φρέσκιας πατάτας, πασπαλισμένα με πεκορίνο και τρούφα. Τεράστια ποσότητα, πανάλαφρη γεύση. Εδώ ταιριάζει η διαφήμιση "κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα". Λόγω ποσότητας, η τρούφα δεν γινόταν αισθητή σε κάθε προσπάθεια, αν την πετυχαίνες όμως... όλο και κάποιο μουγκρητό θα άκουγες. Ίσως κάποια παχύρευστη τυρένια σως απογείωνε το συγκεκριμένο πιάτο. Είναι πάντως στανταράκι σε κάθε τραπέζι.

- Αργεντίνικο σαγανάκι, στα 9 ευρώ. Καταφθάνει μια καυτή παλέτα με 16 μπουκίτσες νόστιμου λιωμένου τυριού. Οπτικά, θα σας φανεί σαν ασπράδι αυγού. Γευστικά, είναι νόστιμα με ελαφρύ τσάτνευ αχλαδιού, διακριτικής γεύσης.

- Σαλάτα Ceasar's of Tijuana, στα 14 ευρώ. Πολλές διαφορετικές γεύσεις. Εξαιρετικό καραμελωμένο μπέικον, είχα την τύχη να δοκιμάσω αρκετή ποσότητα, γευστική παρμεζάνα και μια χαρά οι πρασινάδες. Αυτή η πρώτη σάλτσα Caesar's του 1924 πάλι... ήταν... Δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Άρεσε αρκετά, συνδυαζόταν το πιπέρι μαζί με την αλμύρα από ένα "απροσδιόριστο" πορτοκαλί υλικό... σε κάνει να έχεις έναν γλυκό πονοκέφαλο για το τι επικρατεί τελικά στη γεύση σου και ίσως σε κάνει να googlάρεις κιόλας για να βρεις λεπτομέρειες.

- Ριγκατόνι με φουα γκρα και τρούφες, στα 21 ευρώ. Έρχονται καυτά, με τόση όση σάλτσα χρειάζεται, ενώ περιέχει και κρασί μαρσάλα. Το φουα γκρα ευδιάκριτο στο πιάτο, η σάλτσα όμως έκλεψε την παράσταση. Μου άφησε εντυπώσεις όπως η γκοργκοντζόλα στα αυγά. Νορμάλ μερίδα και ακριβή, αξίζει όμως κάθε μπουκιά της. Εννοείται πως δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο.

- KFR δηλαδή Kretan Fried Rooster, στα 17 ευρώ. Τηγανητός κόκκορας από το Ρέθυμνο, σάλτσα ρακόμελο, πατατοσαλάτα και αγγινάρες Ιερουσαλήμ.6 κομμάτια νοστιμότατου και ζουμερού κόκκορα, καλύπτονταν από ζουμερή και όχι ιδιαίτερη λιπαρή πετσούλα. Ο κόκκορας είχε αναπαυθεί πάνω σε πατατοσαλάτα, ενώ η σάλτσα ρακόμελου δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή για τα δικά μου δεδομένα. Δεν τη θυμάμαι καν για να πω την αλήθεια. Όπτικά φαίνεται μικρή μερίδα, όμως μπορεί να καλύψει επαρκέστατα ένα άτομο μιας και δεν έχει και τα πιο ανάλαφρα υλικά.

- Παραγγείλαμε 3 bao buns, όσα είχε ο κατάλογος δηλαδή. The Crab (11 ευρώ), The Chicken (στα 9 ευρώ), The Duck (στα 11 ευρώ). Εδώ, θα δώσω χώρο στους επόμενους φίλους για να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους, μιας και δοκίμασα μια μπουκιά όλη κι όλη. Σαν ποσότητα πάντως, εμφανίζεται ένα τεμάχιο.

- The Bachelor Burger, στα 18 ευρώ. Ο κατάλογος αναφέρεται σε ένα μυθικό burger που ξεκίνησε την πορεία του από τη Βουλιαγμένη και το Stay Hungry Bitch, το 2014. Διπλό κρέας, διπλό τσένταρ, αγιολί τρούφα, καραμελωμένο ραντίτσιο. Συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες. Αρχικά, περίμενα ένα σουπερ ντούπερ κολασμένο μπέργκερ. Όταν αναφέρεις διπλές ποσότητες, το μυαλό σου πάει στο σαβούρωμα. Εδώ πάλι, ήρθε ένα απλό σε μέγεθος μπέργκερ. Εξαιρετικό ψωμάκι, νόστιμο κρέας. Μια πικράδα όμως την ένιωσα, κυρίως λόγω ραντίτσιο και δευτερευόντως λόγω τιμής. Η φαντασία μου λάθος οργίασε.

- London Broiled Steak, στα 33 ευρώ τα 300 γραμμάρια. Η Κιουρία θα σας κατατοπίσει πλήρως περί ψησίματος, ωρίμανσης κλπ. Εγώ το βρήκα νοστιμότατο, και σίγουρα θα το κατάφερνα και μόνος μου.

- 3 μπύρες draft Βios στα 15 ευρώ (330 μλ έκαστη).
- Μοjito στα 12 ευρώ.
- 2 μπουκάλια Pink Elephant στα 38 ευρώ, ροζέ κρασί από την Πορτογαλία.
- 1 Tζόνυ Black, στα 10 ευρώ.

4 γλυκά,10 ευρώ έκαστο...

- 2 lemon curds, μαρεγκάτες, με μπισκοτένια βάση, όχι πολύ ξινά. Αν και μου αρέσει η μαρέγκα, εδώ το ενδιαφέρον μου το κέντρισαν τα εκλέρ...

- 2 εκλερ, με φοβερό παγωτό που συνδύαζε καρύδα, αλάτι και κάτι σαν ζαχαρούχο γάλα (τουλάχιστον εκεί με παρέπεμψε). Τα εκλερ, φρεσκοτραγανά και με υπέροχη αίσθηση καφέ. Ακόμη τα θυμάμαι με νοσταλγία...

* Κέρασμα ολόκληρο σέικερ με σφηνάκια από τον σεφ, αρκετά εύγευστο.

Σύνολο λογαριασμού στα 288.5 ευρώ.

Άξιζε τα λεφτά του;

Για να πω την αλήθεια, πήραμε αρκετά πιάτα. Ίσως 1-2 δεν χρειαζόντουσαν τελικά και η τιμή έπεφτε ακόμη και 30-35 ευρώ πιο κάτω. Όμως...

- Λατρεύω τη διαδρομή με την Κιουρία και τους φίλους. Λατρεύω να της βάζω τραγούδια στο αυτοκίνητο και να νευριάζει όταν δεν ακούει αμερικάνικα. Το ίδιο της κάνω και στο Facebook...

- Γνωρίζαμε ΟΛΟΙ που πηγαίναμε και πόσο θα πληρώσουμε. Πληρώσαμε κάποια υπεραξία. Δεν είναι μαγαζί για κάθε μέρα, ίσως ούτε για 3 φορές τον χρόνο. Αν θέλετε Savourar Vivre, θα πάτε αλλού.

Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός... Και η τελευταία γεύση που μας έμεινε ήταν γλυκύτατη. Και φάνηκε στα χείλη όλων...

Έτσι θα μπει και ο νέος χρόνος... Τα καλύτερα έρχονται και γιατί όχι και... νέες προσθήκες!

Προς τον παρόν, έχω πρωτοχρονιάτικο δωράκι για την Κιουρία. Ένα τρανζιστορ είναι ότι πρέπει για να ακούει τα (αμερικάνικα) τραγούδια που της αρέσουν! Καλή χρονιά!

20 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ομολογώ πως ήμουν λάθος!

Έχουν υπάρξει σχόλια από φίλους ότι βαθμολογώ καλοπροαίρετα τα καταστήματα στις επισκέψεις μου, για τις Λεύκες όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Περίμενα πολλά περισσότερα από όσα τελικά έζησα σε προηγούμενες επισκέψεις. Θα το θέσω αλλιώς όμως.

Σε πολύ πρόσφατη επίσκεψη μου τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, έζησα εμπειρίες που ονειρευόμουν για χρόνια. Ευχαριστώ τον Θεό γι'αυτό. Μιας και έχω σπουδάσει πάνω στον αθλητικό κλάδο, πάντα ήθελα να παρακολουθήσω αγώνα πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ξέρετε τώρα εμείς πως τα λέμε αυτά. Αμερικανάκια κλπ κλπ...

Η βιομηχανία του ΝΒΑ δεν είναι μόνο η βιτρίνα της. Οι παίκτες δηλαδή και οι ομάδες. Εργάζονται πυρετωδώς πολλοί άνθρωποι, από σεκιουριτάδες και τσιρλίντερ μέχρι να φτάσουμε στον Αντετοκούμπο και τον ΛεΜπρον Τζέιμς για να παρακολουθήσουμε φοβερά καρφώματα. Καταλήγω στο ότι όλοι βάζουν ένα λιθαράκι στο όλο οικοδόμημα.

Το ίδιο συμβαίνει με τις Λεύκες. Ξεκινάει από τη φαντασία και το μεράκι του ιδιοκτήτη που δεν θα λυπηθεί τα χρήματα, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα και τον πρωταγωνιστή που είναι τα πιάτα. Ή μήπως τελικά είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές που κάνουμε την επίσκεψη;Μάλλον είναι μια σχέση αμφίδρομη.

Έχει αναφερθεί και σε παλαιότερες κριτικές ότι ιδανική εποχή για να κάνεις επίσκεψη είναι τα Χριστούγεννα. Θες ο φωτισμός, θες η ζεστασιά που δίνει η διακόσμηση... θες ο κόσμος! Γιατί ενώ πήγαμε 4 άτομα με πολύ καλό φίλο χρήστη, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, η προσέλευση πριν και μετά από εμάς συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς. Και μιλάμε για ωραίο κόσμο, και πολύ ωραίες γυναικείες παρουσίες. Φυσικά, όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο όμορφο και παιχνιδιάρικο περιβάλλον, η διάθεση σου αλλάζει προς το καλύτερο. Και εμείς είχαμε και πολύ καλή παρέα! Δεν θέλω να περιγράψω κάτι περισσότερο γιατί είναι προτιμότερο να το ζήσετε από κοντά (έχει δίκιο ο Φρατέλο)!

Η εξυπηρέτηση σε πολύ καλό επίπεδο. Πρώτα από όλα, γνωρίζουν επαρκώς τι προσφέρουν. Θα καθίσουν και θα σου εξηγήσουν τα συστατικά, θα κάνουν τις προτάσεις τους, θα περιμένουν υπομονετικά να αποφασίσεις μέσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών που σίγουρα θα χρειαστείς 3-4 επισκέψεις και πολύ καλή παρέα για να δοκιμάσεις. Οι όποιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είναι ανθρώπινες και δεν μπορούν να κριθούν αρνητικά. Σημειώστε αυτό, σε περίπτωση που πάτε να διασκεδάσετε και όχι απλώς να προσθέσετε μια ακόμη κριτική στο ενεργητικό σας.

Πρωταγωνιστής φυσικά της όλης υπόθεσης είναι τα πιάτα. Κυριαρχούν τα κρεατικά, ενώ το μάτι μου έπεσε και στις πίτες! Από ψαρικά θυμάμαι τον σολωμό. Αλλά ειλικρινά ότι και να παραγγείλετε, θα ικανοποιηθείτε. Αν κάπου έχει πέσει περισσότερο αλατάκι ή πιπεράκι, σε 3 λεπτά θα το έχετε ξεχάσει. Γιατί η συνολική εμπερία υπερκαλύπτει τις ατέλειες.

Ειλικρινά δεν θα ξέρετε τι να παραγγείλετε:
Θα πω 2 λόγια για τη δική μας παραγγελία, που θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε εκεί.

- Ψωμί στα 6.4 ευρώ για 4 άτομα. Ξέχασα να σας πω ένα μειονέκτημα της όλης εμπειρίας. Για εμένα αποδείχθηκε το παρκάρισμα. Γυρόφερνα κάνα μισάωρο σαν τον Τάζ, τον διαβολάκο της Ταζμανίας. Βοήθα Παναγιά! Οπότε όταν μπήκα κλασικά με το κοντομάνικο μπλουζάκι και αναψοκοκκινισμένος από τα νεύρα, δεν είχα όρεξη να δοκιμάσω. Μου άφησαν όμως να δοκιμάσω κάτι καυτερό με σως γιαουρτιού. Όταν έφαγα τη μπουκίτσα μονομιάς, οι φίλοι με κοίταζαν απορημένοι, σα να ήμουν Ιάπωνας και κατάπινα γουασάμπι. Ε όχι ρε παιδιά, δεν χρειάστηκα και την πυροσβεστική!

- Φουρνιστή no 2, στα 9.5 ευρώ. Τραγανή ζύμη χωρίς μαγιά, μελιτζάνα, φέτα, χοιρινό κρέας, τοματίνια, σαλατικά και σπιτική μαγιονέζα. Άψογη ζύμη, ελαφριά χωρίς να σε φουσκώνει. Η μελιτζάνα έδινε άρωμα και γεύση και τυλιγόταν με το ψιλοκομένο χοιρινό κρέας. Αυτά πρωταγωνιστούσαν. Άρτιο αποτέλεσμα.

- Καπελάκια, στα 9.3 ευρώ. Ζυμαρικά τύπου τορτελόνι, γεμιστά με πανσέτα, γραβιέρα Νάξου και τρίμμα πατάτας. Λίγο σφιχτή η γέμιση, όχι ότι δυσαρεστεί φυσικά. Τα νόστιμα ζυμαρικά, τα λούζει το πέστο πεπεροντσίνο και το λάδι μαύρης τρούφας Γρεβενών. Το ένα κορίτσι το βρήκε καυτερό σαν πιάτο, το άλλο έριχνε κλεφτές ματιές και για repeat, φυσικά χατίρια εμείς δεν χαλάμε. Όλοι συμφωνήσαμε όμως ότι το λάδι τρούφας σπάει μύτες από χιλιόμετρα! Φυσικά, είναι στανταράκι σε κάθε επίσκεψη!

- Κοντοσούβλι Μετσόβου, στα 8.9 ευρώ. Χοιρινό μαριναρισμένο σε τοματόξυδο, κύμινο, κόλιανδρο και πιπεριές Φλωρίνης. Ψήνεται στα κάρβουνα. Επικεντρωθήκαμε στον μίνι πάγκο κοπής κρεάτων όπου μας παρουσιάστηκε. Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως 2 στους 4 δεν το είχαν ξαναδεί στην πραγματική ζωή. Μα καλά... τον Αλέκο από τα Εγκλήματα ποτέ δεν τον είδατε;Σε άλλα νέα... ζουμερό, εύγευστο. Όχι τρομερό αλλά καλό. Παρατήρηση 2... στα υλικά που κάλυπταν το κοντοσούβλι, αναρωτηθήκαμε αν περιλαμβανόταν ξινολάχανο.

- Ψαρονέφρι με φυστίκι Αιγίνης στα 14.6 ευρώ. Σερβίρεται πάνω σε σάλτσα παρμεζάνας και στο πλάι υπάρχουν πινελιές καρότου. Κομένο σε 4 κομματάκια, οριακά μπορεί να κριθεί ως πλήρης μερίδα. Νομίζω ένα κλικ λιγότερο ψήσιμο θα ήταν το ιδανικό, όμορφη κρούστα χωρίς να μπουχτίζει. Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα σάλτσα παρμεζάνας, από την άλλη όμως, ο πουρές καρότου γλυκύτατος αν και θα τον ήθελα λίγο πιο σφιχτό.

- Μαύρος Χοίρος, στα 16.5 ευρώ. Σιγομαγειρεύεται σε τραχανώτο φέτας. Με χαρά διαπίστωσα πως στα κορίτσια άρεσε ιδιαιτέρως. Ζουμερός, όχι βαρύς. Εμένα μου άφησαν περισσότερο το τραχανώτο που ήταν λιγάκι αλμυρό λόγω φέτας. Πλούσιο σε γεύση, ότι πρέπει για ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Πλέον όμως, ήδη το μυαλό όλων πήγαινε στην "παγίδα" του εστιατορίου...

Password: Γλυκό

Έρχεται ένα πινακάκι με 10-12 επιλογές από γλυκά ημέρας. Κάποια μπορεί να μοιάζουν παρωχημένα, όλα όμως έχουν ένα touch πρωτοτυπιάς.

- Τσιζκέικ καραμέλας γάλακτος, στα 5.8 ευρώ. Τριμμένο μπισκότο στη βάση. Ίσως ξενίσει λίγο ο συνδυασμός με τα peanuts και θεωρηθεί βαρύ το αποτέλεσμα. Την παράσταση έκλεψε η μεστή γεύση καραμέλας γάλακτος, ενώ και η κρέμα μου φάνηκε επίσης πλούσια και καλοδουλεμένη, χωρίς να είναι τυποποιημένη όπως σε ένα συμβατικό τσιζκέικ τύπου καφετέριας.

- Γεμιστό OREO, στα 6.5 ευρώ. Αυτή η αίσθηση του εσπρέσο, σε χορταίνει με 1-2 κουταλιές. Αρωματική, χαλαρωτική. Σου "γεμίζει" το στόμα!

Μεταξύ φαγητού και γλυκου, μας προσφέρθηκε κάτι σαν λιμοντσέλο, αν και σχολιάστηκε πως ίσως στα συστατικά του περιεχόταν γάλα.

- 1/2 λευκό βιολογικό κρασί, στα 5.1 ευρώ. Εύγευστο για να συνοδεύσει διακριτικά τα πιάτα μας.

Κόστος σε χρήματα:82.6 ευρώ.

Κόστος σε εμπειρία:100% πετυχημένη, θα επαναληφθεί σύντομα.

Πάρτε την παρέα σας, φορέστε τα καλά σας ρούχα (όχι τα επίσημα) και να πάτε με πολύ καλή διάθεση. Στις Λεύκες, θα ζήσετε εμπειρία και δεν θα πάτε απλώς να φάτε. Αφιερώστε χρόνο και σκεφτείτε να πείτε οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Το κλίμα σηκώνει ακόμη και τρολιές!

Ακόμα κάθεστε ;;;

Υ. Γ Για επίδοξους εραστές και.... καυλαντιστές, όσοι επιθυμείτε να βγάλετε έξω κοπέλα ή θέλετε να δέσετε το... γλυκο... Οι Λεύκες σας δίνουν χείρα βοηθείας! Είναι απλό. Μπαίνετε στη σελίδα τους στο Facebook, κάνετε screenshot σε 2-3 φωτογραφίες γλυκών και πατάτε αποστολή στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο... Συνήθως πιάνει...

Υ. Γ 2 Που είσαι φίλε mpiskote (με τα δώρα σου) ;;;

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη VAGELIS.

14 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πάει καιρός από την τελευταία μου δημοσίευση. Διακοπές, υποχρεώσεις και μερική αποτοξίνωση από το σάιτ, με έκαναν να παρακολουθώ διακριτικά τις εξελίξεις. Υπάρχουν βετεράνοι που έχουν φουλάρει τις μηχανές και έχουν υπερπροβολή στο σάιτ όπως ο ΛαΒαρ Μπολ στο ΝΒΑ. Υπάρχουν και νεούδια φίλοι μου που επίσης έχουν ενθουσιαστεί με την όλη φάση. Όλοι περνάμε τις φάσεις μας, ακόμη και γω παλαιότερα εμφανιζόμουν αρκετά συχνά... κάποιοι βέβαια το έχουν πάει στην παράταση και παίζουν μπενάλντι (σύμφωνα με τον Πάτρικ Ογκουνσότο)!

Αυτό δεν σημαίνει πως και γω δεν βγαίνω με φίλους, συμπαίκτες και συγγενείς. Έχω 2-3 μαγαζιά που στο επόμενο διάστημα θα ήθελα να δημοσιεύσω τις εμπειρίες μου. Ακόμη όμως το τρενάρω για να μην χάσω το ενδιαφέρον μου για αυτά.

Τρίτη 12/12/2017 και επίσκεψη με συμφοιτήτριες στο Γκάζι,4 άτομα. Αρχικά πήγαμε στην pub απέναντι από το Christmas Factory αλλά το κάπνισμα δεν επιτρεπόταν στον εσωτερικό χώρο. Έτσι, επιλέξαμε το Cartone μιας και η ώρα πήγαινε 22.00...

Μαγαζί με χρόνια ιστορίας, σε πολύ κεντρικό σημείο, δίπλα στο μετρό. Παλαιότερα ήθελα να το επισκεφθώ, μετά το ενδιαφέρον μου ατόνησε. Πρόκειται για all day χώρο που προσπαθεί να πιάσει όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Αρκετές επιλογές σε φαγητά, γλυκα, κρασιά και ποτά. Δεν με χαλάει αυτό.

Η εξυπηρέτηση ευγενική, γρήγορη αν και το μαγαζί δεν ήταν πλήρες από κόσμο. Σε γενικές γραμμές δεν σου έμενε αξιομνημόνευτη, ούτε μπορούσε να αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις. Τυπικά ευγενική θα έλεγα. Mπορείτε να πληρώσετε με κάρτες, ενώ και το Wi-Fi password είναι ο αριθμός τηλεφώνου της επιχείρησης.

To στυλ διακόσμησης είναι ωραίο στο μάτι. Ένα υπερυψωμένο ψυγείο με διάφορα τυριά στη βιτρίνα (δεν γνωρίζω αν είναι αληθινά), κατασκευές από χαρτόνι (τύπου αυτοκινήτου ή βέσπας) και τραπεζοκαθίσματα μοντέρνα μεν αλλά χωρίς να σου επιτρέπουν να καθίσεις με τις ώρες αν πρόκειται να γευματίσεις. Η καθαριότητα σε καλό επίπεδο. Πιο πολύ είναι στυλ καφετέριας παρά εστιατόριο.

Πεινούσαμε οι 2 από τους 4 και έτσι ξεκινήσαμε με (δεν θυμάμαι τις ακριβείς περιγραφές):

- Σαλάτα Cartone στα 9.8 ευρώ. Ρόκα, σπανάκι, προσούτο και ντρέσινγκ που ήταν ελαφρύ και όχι πολύ γλυκό. Στα υλικά συμπεριλαμβάνονταν ακόμη πράσινο μήλο, ρόδι και αρκετό τριμμένο καρύδι (σε 2 σημεία βρήκα και τσοφλάκι). Επαρκέστατη για 2 άτομα, νόστιμη... χωρίς να κάνει τη διαφορά και να μένει αξιομνημόνευτη.

- Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μαστίχας στα 12 ευρώ. Συνοδευόταν με ρύζι,3 ή 4 τεμάχια κοτόπουλου. Αν ήταν ένα κλικ πιο ζουμερό θα έδενε καλύτερα με τη γλυκίζουσα σάλτσα μαστίχας που μου φάνηκε παιχνιδιάρικη.

- Πένες με σολωμό, βότκα και κρέμα γάλακτος στα 8.7 ευρώ. Επαρκώς βρασμένες (όχι αλ ντέντε), με τον σολωμό να μην κολυμπάει στην κρέμα γάλακτος, ευτυχώς. Συνοδεύονταν από τριμμένο τυρί. Νόστιμο πιάτο, καθόλου βαρύ. Επιτυχία για το είδος του. Αν ο σολωμός ήταν ένα κλικ λιγότερο ψημένος, θα μιλούσαμε για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Άρεσε πάντως!

- Μπύρα 330άρα Άλφα στα 4 ευρώ. Και εδώ μου γυρίζουν τα λαμπάκια. Όλος ο κατάλογος είχε τις μπύρες συγκεκριμένης ζυθοποϊίας. Όλα καλά εδώ, επαρκείς προτάσεις. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι ΟΛΕΣ προσφέρονται στα 330 μλ. Να πω ότι ήμουν σε μπαρ, να πω οκ. Όταν όμως προσφέρεις και φαγητό, νομίζω κάνεις φάουλ. Εναλλακτικά, τιμολόγησε τις χαμηλότερα όταν συνοδεύουν το φαγητό.

- Μπουκάλι κρασι Pinot στα 16.5 ευρώ. Σε παγωνιέρα, αρκετά καλό για τα χρήματα του. Ίσως η χαμηλότερη τιμολόγηση του καταλόγου.

- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια στα 6.5 ευρώ. Το παγωτό σερβίρεται σε βάση τριμμένου μπισκότου και έχει ως ντεκόρ φράουλα. Οπτικά φάνηκε ΟΚ, είδαμε και τη λιωμένη σοκολάτα να ρέει εσωτερικά (μεγάλο φάουλ από πολλά καταστήματα) και λέμε καλό θα είναι. Το ότι το έφαγε όλο η Κύπρια φίλη που ανάθεμα και αν είναι 50 κιλά, σημαίνει ότι άρεσε αρκετά.

- Σοκολατόπιτα με παγωτό στα 6.5 ευρώ. Όταν ακούς σοκολατόπιτα τι σου έρχεται στο νου;Λάβα σοκολάτας, να μπουχτίζει τη γεύση σου και να τρυπάει η ζάχαρη τα μάτια σου. Εδώ απλώς μας ήρθε ένα κέικ σοκολάτας, λουσμένο με σιρόπι. Εντελώς αδιάφορο, το παγωτό επίσης δεν έκανε τη διαφορά. Μισοφαγώθηκε από 2 άτομα χωρίς ιδιαίτερη όρεξη.

Ο λογαριασμός στα 64 ευρώ περίπου, τιμή λιγάκι τσιμπημένη αν υπολογίσουμε το είδος του καταστήματος. Μια αναπροσαρμογή προς τα κάτω θα επιδρούσε θετικά. Τουλάχιστον τις μέρες που δεν είναι τόσο εμπορικές.

Αν και ασχοληθήκαμε με την παρέα μας και δεν πήγαμε να τεστάρουμε το μαγαζί γευστικά (αυτό προέκυψε), η εμπειρία μας ήταν άνω του μετρίου. Αν βάλουν λίγη ακόμη φαντασία στα πιάτα τους (μιας και από ποιότητα υλικών τα πάνε μια χαρά), ίσως κερδίσουν και άλλο κοινό και δεν το προτιμούν μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται στην περιοχή.

Δεν ήταν άσχημο σε καμία περίπτωση, δεν θα το επιθυμήσω μετά από μερικές μέρες....

Υ. Γ Αναφέρθηκε αρκετά η λέξη "αξιομνημόνευτη"... Νομίζω πως όλοι οι χρήστες των υψήλων θέσεων, πρέπει να αναλογιστούμε τι προσφέρουμε στο σάιτ. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του...

28 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τα τελευταία χρόνια, κάθε Δευτεριάτικο βράδυ ήταν κατειλλημένο είτε από αγώνες είτε από προπονήσεις. Αναφέρομαι στο διάστημα Οκτώβρης-Απρίλης. Φέτος, έχουμε την τύχη σαν ομάδα να κάνουμε νωρίς προπόνηση τη Δευτέρα.

Οπότε οι αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος βόλευ που ξεκινούν στις 21.45 δίνουν μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παλαιούς συμπαίκτες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γεμίζω το αμάξι μου με τωρινούς συμπαίκτες και να ξεκινάμε για Καλλιθέα μεριά. Αγαπημένη στάση: Έσπερος με πρωταγωνιστή τον Μπαλτάση. Το τι πείραγμα του ρίχνουμε από τις εξέδρες δεν λέγεται. Υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να μας απαγορευτεί η είσοδος! Επίσης, υπάρχει και μια γειτονική ομάδα που εδρεύει πιο κοντά ακόμα και από το σπίτι μου. Ιάσωνας Κερατσινίου λέγεται. Επίσης, αυτή η ομάδα αποτελείται από παλαιούς συμπαίκτες.

Η συνήθεια τους μετά από κάθε αγώνα είναι να συχνάζουν στο 4burger. Ένα συνοικιακό μαγαζάκι που τα παλαιότερα χρόνια ήταν ουζερί-καφενές που σύχναζαν μόνο άντρες, αργότερα έγινε μεζεδοπωλείο και τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει μπεργκεράδικο. Για την τωρινή ιδιοκτησία δεν γνωρίζω, σίγουρα όμως παλαιότερα ασχολείτο ο Παναγιώτης Καρμάτης. Συνομήλικο παλικάρι από το σχολείο που εδρεύει 30 μέτρα πιο πίσω από την επιχείρηση. Μιας και έχω παρατηρήσει συχνές αναφορές διαφόρων χρηστών περί σεφ και ιδιοκτητών, θα σας ταλαιπωρήσω και γω λίγο με τη σειρά μου, και θα αναφέρω πως είχε δοκιμάσει την τύχη του στην υποκριτική και έγινε πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του ως Βασιλάκης στην σειρά του Mega "Μαύρα Μεσάνυχτα". Μάλιστα είχε βάλει πολλά κιλά για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου που ήθελε έναν έφηβο, άμαθο στον έρωτα.... που όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν μπούλη. Πιθανολογώ πως δεν τα πήρε τρώγοντας αποκλειστικά burgers!

Περνάω στο κυρίως θέμα. Εμείς λοιπόν, τις τελευταίες βδομάδες ακολουθούμε τους φίλους και πάμε να φάμε μπεργκεράρες, γελώντας με παλιές ιστορίες. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους κινούνται στις τριγύρω περιοχές. Όσοι φαντάζονται οτιδήποτε άλλο, μπορούν να περάσουν στην επόμενη κριτική.

Αφού λοιπόν, φτιάχνουμε τους πάγκους μόνοι μας για να βολευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, πάμε και δίνουμε μόνοι μας την παραγγελία. Ανοίγουμε μόνοι και τα ψυγεία για να πάρουμε να πιούμε αναψυκτικά ή μπύρες. Αυτό δεν γίνεται λόγω τεμπελιάς της ιδιοκτησίας αλλά λόγω οικειότητας με τα παιδιά που εργάζονται εκεί. Συνδυαζόμαστε με κλειστά μάτια.

Σαν χώρος, δεν υπάρχει τίποτα το αξιόλογο. Μικρός, με λίγα καδράκια που προσπαθούν να δώσουν λίγο χρώμα στο περιβάλλον και αυτό είναι όλο. Το πάρκινγκ δεν είναι δύσκολο, ενώ ακριβώς απέναντι μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αντωνίου για ένα ρυζόγαλο ή κουρκουμπίνια. Οτιδήποτε άλλο για την περιγραφή του χώρου δεν χρίζει καμίας αναφοράς. Καθαρό περιβάλλον.

Για να το βρείτε, θα πιάσετε από το λιμάνι του Πειραιά, δεξιά από τον Άγιο Διονύσιο και στο δεύτερο στενό θα κάνετε αριστερά για να μπείτε Αναπαύσεως. Θα συνεχίσετε για 2-3 λεπτά με το αμάξι, όπως είναι η διαδρομή για το αγαπημένο Ταξιδεύοντας. Στα τρίτα φανάρια (αν θυμάμαι σωστά) που θα συναντήσετε θα το βρείτε ακριβώς μπροστά σας (στα αριστέρα σας). Μην απογοητευτείτε από την εξωτερική του όψη!

Πάμε και στο πιο σημαντικό. Γεύση.150% πεντακάθαρη και χωρίς να ενοχλήσει το στομάχι σου. Πιο καθαρό μπέργκερ δεν έχω ξαναφάει. Πρωτοτυπία;Όχι άσχημη αλλά όχι και ταρζανιές τύπου Μπαρ Μπεε Κιου. Μπορείς να φας άνετα ένα Philly burger με 2 στρώσεις τυρί κρέμα, iceberg, τομάτα στα 3.4 ευρώ και να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Αν πάλι τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν ούτε αυτό, μπορείς να φας ένα beef burger με 2.1 ευρώ, Μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα. Δεν είναι η κλασικούρα προκάτ γεύση που μόνο γεμίζει το στομάχι.

Τα μυστικά είναι 2.
Πρώτον: Φρεσκότατο ψωμάκι που γλυκίζει ελαφρώς.
Δεύτερον:100% φρεσκότατο μοσχαρίσιο μπιφτέκι που φτιάχνεται αφού παραγγείλεις.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε burger. Επιλογές σε χορτοφαγικά, κλασικά, old school burger και special. Eξαιρετική επιλογή είναι το Caesar burger στα 3.6 ευρώ. Περιλαμβάνει τα υλικά της σαλάτας όπως: μπιφτέκι κοτόπουλο, iceberg, παρμεζάνα, καπνιστό μπέικον και Caesar's sauce. Yπάρχουν επιλογές με ομελέτα αλλά και τηγανιτό αυγό, υπάρχει επιλογή με μανιτάρι αλλά και με sweet chili. Έξυπνη σκέψη είναι το γλυκόξινο αγγουράκι που υπάρχει σαν υλικό σε κάποιες παρασκευές. Ανώτατη τιμολόγηση είναι τα 6.1 ευρώ για το double trouble (2 μπιφτέκια, διπλή δόση τσένταρ και καπνιστό μπέικον).

Επίσης προσφέρονται 2 σαλάτες (Καίσαρα ή Πράσινη) στα 4.5-5 ευρώ. Χοτ Ντόγκ από 2.3 ευρώ ως 3, χωρίς να έχω δοκιμάσει ακόμη. Σαν συνοδευτικά υπάρχουν τηγανιτές πατάτες τύπου country (κατεψυγμένες) με επιλογές όπως τσένταρ-μπέικον στα 2.8 ευρώ αλλά και σκέτες στο 1.8 ευρώ. Ακόμη, υπάρχουν σως όπως bbq, Jack Daniel's, honey and mustard αλλά και αυγό μάτι-παρμεζάνα.

Ευχάριστη έκπληξη η ύπαρξη αναψυκτικών ΕΨΑ (ακόμη και pink lemonade)!

Για να μην μακρυγορώ άλλο θα πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΙ σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν. Προσφέρεται για μια απλή έξοδο με φίλους και τίποτα παραπάνω. Το μεγάλο ατού τους είναι η καθαρότητα των υλικών τους που πραγματικά τρως (τουλάχιστον 2 μπέργκερ) και αισθάνεσαι σαν πραγματικό πουλάκι. Από τις έως τώρα επισκέψεις μου, έχω την άποψη πως τα παιδιά κάνουν το κέφι τους και αυτό βγαίνει στο αποτέλεσμα τους που είναι άκρως θετικό!

Αν ο χώρος του ήταν πιο όμορφος, θα μιλούσαμε για ένα μικρό διαμαντάκι που θα βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της κατάταξης του Ask4food!!!

ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ!!!

24 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Επιστροφή μετά από χρόνια στον τόπο του "εγκλήματος"... Όπου τόπος εγκλήματος βάλτε την ίδια διεύθυνση αλλά με άλλη ονομασία τότε... λέγε με Villa Marietta. Τότε λοιπόν, μετά από μια άσχημη εμπειρία, είχα δεχθεί ενοχλήσεις. Για να μην πω τίποτα άλλο χειρότερο. Η "πλάκα" είναι πως αυτό εκτυλίχθηκε 8 μήνες μετά την επίσκεψη μου. Περασμένα όμως...

Το "στενάχωρο" της υπόθεσης ήταν πως τελικά μετά από όχι πάρα πολύ καιρό, η μπυραρία έκλεισε. Λες και είχαμε κάποιον λόγο να τους κακολογήσουμε. Πληροφοριακά, δραστηριοποιούμαι σε άλλο τομέα και γνωρίζω πως μια άσχημη κριτική μπορεί να σου κόψει τα φτερά. Αν σέβεσαι την επένδυση σου, οφείλεις να σέβεσαι και τους πελάτες σου.

Για να είμαι ειλικρινής, οι πολύ καλές βαθμολογίες που έχει το παρόν κατάστημα, με έβαλαν σε υποψίες. Κανείς 4σκουφος δεν έχει γράψει κριτική, από την άλλη πάλι... Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατούσε.

Πρώτη επίσκεψη με παρέα τεσσάρων ατόμων το καλοκαιράκι. Μπύρες, μια ποικιλία κρεατικών, μια με λουκάνικα και μια με ορεκτικά. Δεν ενθουσιάστηκα είναι η αλήθεια. Κυρίως στων κρεατικών. Δοκίμασα και άλλων μπυραριών που πρέπει να αξιωθώ να γράψω κριτική (χαράς το κουράγιο σου piperman που γράφεις σχεδόν καθημερινά). Να πω την αλήθεια μου, κάποιες ήταν καλύτερες. Από την άλλη, επειδή μετά από καιρό ξεχνάω λεπτομέρειες, θεωρώ πως ίσως η κριτική δεν είναι αρκετά αντικειμενική. Αφήστε που για 2 πιάτα, τι κριτική να γράψεις. Θεωρώ πως γράφεις απλώς για... να γράψεις!

Θα αναφερθώ στην επίσκεψη 2 ατόμων, Πέμπτη 19/10/2017. Ώρα 21.50 και συνδυάσαμε το ποδόσφαιρο με το φαγητό. Σημειώνω εδώ πως σε βραδιές Champions αλλά και Europa League, υπάρχει προσφορά στις βαρελίσιες 1+1...

Το παρκάρισμα ακόμη και τέτοια ώρα δεν το λες εύκολο. Το κατάστημα βρίσκεται έναν δρόμο πίσω από την παραλιακή, στο ύψος του Frangelico. Πιθανότατα θα χρειαστεί να περπατήσετε για 3 λεπτάκια, η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. Εμείς παρκάραμε έξω από ένα σουπερμάρκετ, απέναντι από ένα πιθανό διαμαντάκι. Φωτογράφησα την επιχείρηση και αμέσως προσφέρθηκε ο Βάγγος σαν καλό λαγωνικό του σάιτ να το επισκεφθούμε. Να δω πότε θα βρούμε χρόνο για όλα αυτά!

H O Canto συστήνεται ως Ιρλανδική pub. Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες της, οι διαφορές με τις απλές μπυραρίες είναι πως οι pub ήταν παλιά σπίτια που είχαν τοποθετημένα τσιμέντα ή τούβλα στα παράθυρα για να μην μπαίνει φως. Είχαν εξασφαλίσει άδεια να πουλήσουν και αλκοόλ, όχι μόνο μπύρες.

Στόχος της επιχείρησης είναι να γίνει στέκι για όλες τις ώρες και όχι μόνο να πας για φαγητό. Ανοίγουν από τις 11 το πρωί και μπορείς να σερβιριστείς και καφέ. Μπορείς να γευτείς και κρασί... και κοκτέιλ.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολιτισμένο περιβάλλον, όχι φασαριόζικο σε όσες επισκέψεις έκανα. Πολύ καθαρό μέρος. Μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς πελάτες, πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους. Ακόμη και τον Οκτώβρη μπορούσες να καθίσεις στην αυλή τους, άλλο που εμείς θέλαμε να δούμε το ποδόσφαιρο. To χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο (Ιρλανδία;), ξύλινα στιβαρά τραπέζια που μπορείς να δειπνήσεις χωρίς να κάνεις αλχημείες με τα πιάτα. Για να κλείσω τις εντυπώσεις μου, η επιχείρηση συνεργάζεται με το Χαμόγελο του Παιδιού και προσέφερε μέρος των εσόδων της. Συγχαρητήρια!

Η εξυπηρέτηση σε πολύ καλά επίπεδα. Ειδικά το παλικάρι με τα γυαλιά, καταφέρνει και κουμαντάρει με πολλή ευγένεια και γνώση την επιχείρηση. Σοβαρός, συνεπής και έτοιμος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Αν τυχόν αναζητήσετε wi-fi, είναι ο αριθμός τηλεφώνου του μαγαζιού, ενώ μπορείτε χωρίς πρόβλημα να πληρώσετε με χρεωστικές κάρτες (βάλαμε και αυτόν τον νταλκά στο κεφάλι μας).

O κατάλογος παίζει με σαλάτες, μπέργκερ, ποικιλίες κρεατικών, λουκάνικων, ορεκτικών. Να είναι καλά το σάιτ, μπορείτε με μια απλή ματιά στη σελίδα της επιχείρησης να δείτε το μενού. Μην "κουραζόμαστε" εμείς οι απλοί πλην τίμιοι χρήστες.

Η παραγγελία μας:

- Καλοκαιρινή σαλάτα στα 8 ευρώ. Καλαμπόκι, κοτόπουλο πανέ, cranberries, φράουλα, μήλο, σταφίδες, πράσινη λόλα και blue cheese. Δροσιστική, χωρίς να τσιγκουνεύονται τα υλικά. Ζητήσαμε σε ξεχωριστό μπολάκι το blue cheese και ο φίλος το κατάπιε. Ενώ η παρουσίαση ήταν όμορφη και η γλυκιά βινεγκρέτ έλουζε τη λόλα κυρίως, είχαμε θέμα. Τεράστια φύλλα λόλας, δυσκόλευαν την κατάποση μας.

- Spring Beer Rolls στα 5.6 ευρώ. Μιλάμε για 4 τραγανά ρολά, γεμισμένα με διάφορα τυριά και σαλάμι μπύρας. Όντως το φύλλο ήταν τραγανό και καθόλου πανιασμένο αλλά προσοχή! Έρχονται καυτά, μην τολμήσετε αμέσως να βουτήξετε στην κόκκινη σαλτσούλα στο μπολάκι. Είναι ranchera, καυτερή. Νόστιμα, καλή επιλογή. Θα τα επέλεγα ξανά.

- Μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο στα 6.5 ευρώ. Ήρθαν 5 πολύ ζουμερά τεμάχια, καλοψημένα και με τραγανή κρούστα. Συνοδευτικά 2 μπολάκια με μπάρμπεκιου σως και με αβοκάντο-μάνγκο. Αξιοπρεπέστατο ορεκτικό που καταναλώνεται εύκολα.

- Μπιφτέκια σχάρας στα 7.5 ευρώ. Εδώ έχουμε προβληματάκι. Ας ξεκινήσω να "ξεπετάξω" τις country πατάτες. Καυτές, αλατισμένες. Του εμπορίου αλλά αξιοπρεπείς. Τα 2 μεγάλα τεμάχια μπιφτέκια όμως παραήταν κρεατένια, χωρίς να αφήνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση, ούτε ικανοποίηση ότι απολαμβάνεις κάτι. Σχετικά στεγνά, χωρίς κάποια συνοδευτική σως ή έστω κέτσαπ μπας και καλύψει τη "γύμνια" τους. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση πως ίδια ακριβώς αίσθηση μου είχαν αφήσει και στην καλοκαιρινή μου επίσκεψη, δοκιμάζοντας την ποικιλία κρεατικών τους.

- Erdinger weiss στα 5.5 ευρώ τα 500ml. Λόγω ποδοσφαίρου ίσχυε η προσφορα 1+1, οπότε ήπιαμε από 1 λίτρο ο καθένας μας.

Σύνολο στα 38.6 ευρώ.

Η εμπειρία μας συνολικά μας άφησε καλές εντυπώσεις. Οι πρώτες μου εντυπώσεις διαβάζοντας τις κριτικές, άφηναν την αίσθηση πως ο τόσος ενθουσιασμός των προηγούμενων χρηστών ήταν λιγάκι fake. Ο Βάγγος είχε ενθουσιαστεί όταν του είπα πως έκανα επίσκεψη. Είναι μεγάλος fan. Εγώ πάλι είμαι κάπου στη μέση...

Σίγουρα δεν ενθουσιάστηκα και σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα μέρη αν θες να βγεις ρομαντικό ραντεβού. Στον μέσα χώρο. Στον εξωτερικό χώρο είναι πιο ατμοσφαιρικά. Μετά βεβαιότητας θα πω όμως πως δεν απορρίπτω το μαγαζί και αν μου προταθεί επίσκεψη δεν θα αρνηθώ. Υπάρχουν όμως και άλλες αξιόλογες προτάσεις που με τον καιρό... πιθανότατα θα τις αποτυπώσω.

17 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πυρετός το Σαββατόβραδο και μιας και ο καιρός ακόμη κρατάει, δεν σταματάμε να βγαίνουμε έξω. Αυτή τη φορά έτυχε ο Dalikerman και το Κλαρίνο της Α1 που πάτησε το πόδι του από τη Σύρο για μερικές μέρες και ως αρχηγός και οδηγός πήρα τη Θηβών για να πάμε για μπύρες. Ξέρετε πως είναι αυτά, τα διαβάζετε και στα περιοδικά. Μπάλα, λεφτά και γκομενοσυζητήσεις έχει το μενού συνήθως...

Δραπετσωνίτες όλοι, εντάξει το πιο εύκολο θα ήταν να βρούμε ένα κοντινό μαγαζί. Αλλά Σάββατο βράδυ; ΝΟΤ! Αφήστε που έχω ανοικτές κάποιες εκκρεμότητες με κάποιες μπυραρίες και σκοπεύω να γράψω κριτική...

Απόπειρα πρώτη: Green Rose... Γύρω στις 23.00 το μαγαζί ήταν πίτα, ίσα που έκανα 2 βήματα προς τα μέσα και με το βλέμμα του σερβιτόρου κατάλαβα πως δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσουμε...

Απόπειρα δεύτερη: Arch Beer House... 10 λεπτά αργότερα. Εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Μπορεί να έχει 3 ορόφους και πολύ δυνατή μουσική αλλά ο κόσμος απτόητος. Αν θέλετε ανεβείτε πάνω,2 παρέες θα φύγουν. Αμ δε... ΟΛΟΣ ο όροφος (8-10) τραπέζια ήταν κατειλημμένος από πιτσιρίκια που έπιναν από μια μπύρα και σερφάριζαν στο Facebook και το Instagram... Περιμέναμε κάνα τέταρτο, κίνηση από κάποιο τραπέζι να πληρώσει τον λογαριασμό δεν είδαμε και την κάναμε με ελαφρά...

Απόπειρα τρίτη: Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα δεν λένε; Ε και τα διπλανά ρακομελάδικα ήταν φουλ από παρέες νεαρών και δεν βρήκαμε ούτε εκεί. Μόνο ένα ήταν άδειο αλλά η εικόνα του ήταν πιο απελπιστική και από την απόδοση της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro 2016...

Αμαξάκι και επιστροφή προς τα πίσω. Αγιά Βαρβάρα...

Το Δράμι είναι η σίγουρη λύση, τα υπόλοιπα δεν εμπνέουν σε ότι έχει σχέση με τον χώρο. Φαίνονται περασμένων δεκαετιών. Θυμήθηκα όμως πως μια φίλη είχε κάνει επίσκεψη και είπαμε να καταλήξουμε εκεί. Η ώρα είχε περάσει τις 23.30 και οι επιλογές στέρευαν. Πολύ εύκολο πάρκινγκ στην περιοχή και περπάτημα 2 λεπτά.

Το Αλεξανδρινό ακολουθεί την πεπατημένη. Είναι τύπου Κυρ Αρίστου, Προέδρου και Μπαρμπαδήμου. Τίποτα δεν είναι προψημένο και όλα είναι προσεγμένα με σεβασμό στην παράδοση. Με τα εκλεκτότερα υλικά! Είναι όμως έτσι;

Δεδομένο πρώτο: Καθαρός χώρος, ακόμα και οι τουαλέτες πεντακάθαρες. Λευκές αποχρώσεις και ξύλινα τραπεζοκαθίσματα. Επιγραφές που παραπέμπουν σε εποχές άλλων δεκαετιών. Πολύχρωμα βαζάκια, καδράκια, κάποια κρασοβάρελα. Τα έχετε ξαναδεί, όμως ο χώρος είναι πολιτισμένος και αρκετά ευχάριστος. Προσελκύει όλες τις ηλικίες και κυρίως λαϊκό κόσμο (με την καλή έννοια). Θα έρθει απλός κόσμος που γνωρίζει τι θέλει να φάει και πάει με την παρέα του. Δεν πας για επαγγελματικό ραντεβού.

Δεδομένο δεύτερο: Εξαιρετική εξυπηρέτηση από νέα παιδιά, με χαμόγελο και αμεσότητα. Καθόλου μούτρα, με διάθεση για χιούμορ και πειράγματα σε πολύ ανεκτό βαθμό. Ακόμη και οι παρατηρήσεις μας έγιναν δεκτές με αρκετό ενδιαφέρον ώστε να διορθώσουν τις αδυναμίες τους. Ακόμη και το κερασματάκι μας το πήραμε.

Ο κατάλογος προσφέρει αρκετές επιλογές που σίγουρα θα σου τρέξουν τα σάλια. Δεν ξέρεις τι να πρωτοπαραγγείλεις και σε βάζει στη διαδικασία νέας επίσκεψης. Τολμώ να πω πως από προσφορά εδεσμάτων στην κατηγορία του, παίρνει την πρώτη θέση στο βάθρο. Όπως αποδείχτηκε και η ποιότητα παίζει σε υψηλά στάνταρτς.

Η παραγγελία μας:

- Παστουρμαλί χειροποίητο στα 4.5 ευρώ. Τραγανό φύλλο, εύγευστο και με καλή γέμιση που δεν σε φούσκωνε. Ψιλοκομμένα τα υλικά και ζουμερά, χωρίς λαδίλα. Καλή μερίδα αναλογικά της τιμής, θα το ξαναδιάλεγα.

- Μαντί Πολίτικο στα 6.5 ευρώ. Η αποκάλυψη της βραδιάς. Οι 2 φίλοι δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται και είδαν ένα πιάτο με μικρές μπουκίτσες, στην κορυφή των οποίων υπήρξε γιαούρτι. Εμφανές το σκόρδο, δύσκολα όμως θα σας αποτρέψει να σταματήσετε. Ικανοποιητική αναλογία ζύμης-κιμά. Κανείς δεν αντιστάθηκε.

- Τυρόπιτα Σκοπέλου στα 4.9 ευρώ. Στριφτάρι με μέλι και ξηρούς καρπούς, τραγανή και χωρίς λαδίλα. Η γέμιση όχι πολύ αλμυρή, ισορροπούσε με το μέλι. Καλή επιλογή.

- Συκώτι γάλακτος στα 8.5 ευρώ. Ευμεγέθες κομμάτι που συνοδευόταν από τομάτα και μαρούλι. Οριακά ψημένο, κάναμε τις παρατηρήσεις μας και σίγουρα δεν τοποθετείται στα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Μαλακό δεν το έλεγες με τίποτα. Σα να ξεχάστηκε ελαφρώς.

- Μερίδα καλαμάκια στα 8 ευρώ. Έχουμε και λέμε.... 1 τεμάχιο επί κεμπάπ, κασερλί κεμπάπ, καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο και καλαμάκι σουτζούκι. Χορταστικότατη μερίδα που συνοδεύεται από πίτες, κρεμμύδι και ψημένη τομάτα και πιπεριά. Για ποιό να πρωτογράψω;Όλα εξαιρετικά και προσεγμένα, ειλικρινά δεν μπορώ να πω πως κάποιο υστερούσε. Αξίζει 100%!

- Τυλιχτό με κεμπάπ, τομάτα, πατάτα και γιαούρτι στα 2.3 ευρώ. Εδώ δεν τσιγκουνεύονται τις πατάτες όπως αλλού (για να μη χορτάσεις). Το κεμπάπ τόσο αέρινο και "βουτυράτο", πραγματικός αφρός. Η πίτα ελαφρώς πιο ψημένη αλλά όχι δυσάρεστη.

- 1 λίτρο ημίγλυκο κρασί που καταναλώθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση, στα 7.5 ευρώ. Από τα πολύ καλά, κάναμε κράτει γιατί οδηγούσα.

Σύνολο στα 43 ευρώ. Εξαιρετική τιμή για Σαββατιάτικη έξοδο που μας έκανε να γελάμε. Μάλιστα δεν σταματήσαμε εκεί και συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς το κέντρο της Αθήνας.

* Κέρασμα σάντουιτς σοκολατένιου παγωτού, ότι πρέπει για να αλλάξουμε γεύση. Κάτι σε σεμιφρέντο θύμησε.

Τελική αποτίμηση θετικότατη και μάλιστα με τις φωτογραφίες στο Μέσεντζερ "έψησα" και φίλη που μένει κοντά στην περιοχή για να το επισκεφθεί την επόμενη μέρα. Η "περίεργη" αυτή σύνθεση της παρέας πέτυχε και ανανέωσε το ραντεβού της για μελλοντική επίσκεψη.

Προτείνεται αν βρίσκεστε κοντά. Έχει όλα τα φόντα να παραμείνει για πολλά χρόνια.

12 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Χαίρομαι πολύ που διαπιστώνω ότι το αγαπημένο site μετά τη μουρμούρα αρκετών (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη, δεν θα το κρίνω εγώ) πήρε πολύ στα σοβαρά τις προτάσεις των παλαιότερων και τρέχει, πλέον, με γοργούς ρυθμούς.

Η γνωριμία μου με το ASK ξεκίνησε από μια απλή αναζήτηση για εστιατόρια, έγινε συνήθεια, πηγή ευθυμίας όταν διάβαζα, τότε, τις κριτικές του mihos (Ευδοξία ψάξε να τον βρεις) ενώ κατέληξα να γράφω ανελλιπώς και του λόγου μου, αφήστε που μου έδωσετη δυνατότητα να κάνω νέους φίλους, παρέες, μέχρι και κατάσκοπος έγινα διαβάζοντας τις κριτικές αφού ξέρω πια που εστιάζει ο καθένας. Άλλος αξιολογεί πρώτα το φαγητό, άλλος το κρασί, την εξυπηρέτηση, τον χώρο, το feeling. Kαθένας στο είδος του και Λουμίδης στους καφέδες που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.

Η νέα εποχή του site έφερε πολλές καλοδεχούμενες αλλαγές από το redesign της ιστοσελίδας, τη διοργάνωση events και πάνω από όλα τις news entries. Eνδεικτικά θα αναφέρω τους χρήστες Vaggg, Arkouditsos, antonius665. Να γράφετε συχνά για να αποφύγετε τον βομβαρδισμό των παλαιότερων! Ανανεώστε το site με χιούμορ, φαντασία και εγκυρότητα.

Ας πάμε στα του Altamira τώρα... Υπό κανονικάς συνθήκας δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θες η περιοχή (λες και το ήξερα), θες οι 4 κουζίνες που αντιπροσωπεύει (καινοτομία για το '90, ίσως passe για το παρόν), θες οι κριτικές που είχαν προηγηθεί;Παρ'όλα αυτά διάφοροι λόγοι με "ανάγκασαν" να το επιλέξω (έχετε δει λοξό βλέμμα Πρωθιέριας;Έχετε ακούσει παγωμένη φωνή να ανακοινώνει χρησμό; Ε, κάντε το και τα ξαναλέμε), αφήστε που τελικά είχε τις περισσότερες συμμετοχές.

Αχ αυτό το gps! Ενώ ερχόμαστε με τη συνήθη ύποπτη περνώντας τον πολύ καλό Ασβεστόλακο, πάνω στην κρίσιμη στιγμή, κολλάει. Έχετε δει το Alien?Δείτε το και θα έχετε πλήρη εικόνα, δεν έχουν άδικο που δίνουν γυναικεία ονόματα στους τυφώνες. Το alien/κοριτσάκι του εξορκιστή/τυφώνας Tzia δε σταματάει τα "γαλλικά" που εκστομίζει, σε άπταισμα ελληνοαγγλικά, ωστόσο, ούτε στο άκουσμα της φράσης.... σαν τη μάνα μου κάνεις! Αντίθετα! Μου πέρασε από το μυαλό να τη θέσω υποψήφια προς αποχώρηση πριν καν πατήσουμε το πόδι μας στο μαγαζί... αλλά, κάπου εκεί, φτάσαμε επιτέλους οπότε την έστειλα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα και εγώ πήγα να παρκάρω με την ησυχία μου.

Πάρκινγκ όχι ακατόρθωτο, ειδικά, μετά τις 21.00... Βρίσκεται σχετικά κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό άρα με λίγο περπάτημα θα είστε εκεί στην ώρα σας.

Όσον αφορά στο φαγητό λυπάμαι αλλά δε μπορώ να είμαι αναλυτικός με όλα τα πιάτα που παρέλασαν από το τραπέζι μας. Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς δεν έδωσαν τόσο μεγάλη σημασία ώστε να περιγραφεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Το αφήσαμε σε άλλους που αρέσκονται σε αυτό. Εγώ... αρχικά ξεχάστηκα και δεν με σέρβιραν σε 3 πιάτα. Ευτυχώς με τη έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση του Χρυσάνθεμου όλα λύθηκαν. Ήμουν εξαιρετικά τυχερός εκείνο το βράδυ έτσι ώστε να περιτριγυρίζομαι αποκλειστικά από γυναίκες (με το Alien σε απόσταση ασφαλείας), σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

O πολυσσυλλεκτικός κατάλογος δίνει άφθονες επιλογές αλλά δεν μπόρεσα παρά να παρατηρήσω ότι υπάρχει λίγη Altα(λ)μύρα στις τιμές αφού τα κύρια, στην πλειοψηφία τους, ξεκινούν από τα 13.5 ευρώ. Τα πιάτα πολλά αλλά, ευτυχώς, μικρές σχετικά, ποσότητες. Όποιος επιθυμούσε βέβαια μπορούσε να ξαναπαραγγείλει καθώς δεν υπήρχε περιορισμός... ούτε στο ποτό, ουδέν παράπονο και επί αυτού. Η μαργαρίτα φράουλα που δοκίμασα δε μου άρεσε, το ίδιο είπε και η φίλη που την παρήγγειλε, επίσης. Ερασιτεχνική. Απ'την άλλη το Alien, μετά τη δεύτερη μαργαρίτα lime, εξαφανίστηκε! Ναι! Η q-ria επέστρεψε πάλι κοντά μας, άρα μάλλον η δική της ήταν πιο πετυχημένη. Κατά τα άλλα το κρασί έρεε.

Την κακτοσαλάτα δεν τη δοκίμασα. Σωστά έγραψε φίλος πριν από μένα πως κονσέρβιζε, εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να την προσδιορίσω. Η Ντελ Μαρ από την κρίθηκε αρκετά καυτερή λόγω χαλαπένιος. Τα μπερδέψαμε λίγο μιας και προσγειώθηκαν ταυτόχρονα 3 σαλάτες στο πιάτο μας!

Στα ορεκτικά, αυτό που θυμάμαι κυρίως είναι το καλάχε, δηλαδή πιτάκι με χαλούμι, πατέ ελιάς, κίτρινο τυρί. Όχι κάποια τρομερή σύλληψη, ένα αξιοπρεπές πιάτο. Τα υπόλοιπα ορεκτικά τύπου τσιμιτσάνγκα και κεσαντίγια δεν ενθουσίασαν αλλά δεν έμειναν και αξιομνημόνευτα.

Στα κυρίως πιάτα μας προσφέρθηκαν 8 (όντως;) επιλογές και αυτές που θυμάμαι είναι:

Το κοτόπουλο με σάλτσα μήλου, κρασί, σταφίδες και τζίντζερ. Δεμένη σάλτσα, καλά ψημένο κοτόπουλο.
Παραδόξως ξεχώρισα το κοτόπουλο Ασία με την κρέμα καρύδας, πιάτο που λόγω της "ιδιαιτερότητας" του δεν έλαβε και πολύ θετικά σχόλια.
Το φιλέτο πάπιας επίσης δεν ενθουσίασε μιας και το κρέας ήταν πολύ σκληρό.

Από γλυκά, ήρθαν 5 επιλογές. Η τούρτα μεξικάνα με βάση τορτίγιας δεν ενθουσίασε, συμφωνώ πως θα προτιμούσα την Ελληνική/Ευρωπαϊκή εκδοχή της.
Το τσιζκέικ από την άλλη εμένα προσωπικά μου άφηνε αίσθηση τυριού και θα μπορούσα να το ξαναδοκιμάσω ευχάριστα.
Επιτέλους ένα αξιοπρεπές μπανόφι που ξεχώριζε μεν η καραμέλα του αλλά δυστυχώς "καπελώθηκε" από τη σαντιγί.
Το Ναριέλ, δηλαδή, γλυκό με καρύδα, σοκολάτα και σως καρύδας ήταν η καλύτερη επιλογή. Η "ιδιαιτερότητα" εδώ της καρύδας, το ανέδειξε.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενέστατη από τους κυρίους και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω που με ξέχασαν κάποιες στιγμές. Ένας από τους κύριους λόγους που γράφω την κριτική είναι για την προσηνή και χαμογελαστή κυρία του καταστήματος που με τόση προσοχή και προσήλωση άκουσε τις παρατηρήσεις μου για το μπανόφι και την υπερβολική σαντιγί. Έχω και εγώ τα κολλήματα μου. Όλοι όμως μου έδωσαν την εντύπωση επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για τους πελάτες και την επιχείρηση.

Ο χώρος είναι πολιτισμένος, χαλαρός αλλά με κάποια σημάδια που μαρτυρούν την ηλικία του. Προσμετρώ στα συν την ύπαρξη αρκετών παραθύρων ώστε να έχεις οπτική επαφή με τον έξω κόσμο. Πήξαμε στους ζωγραφισμένους τοίχους! Δεν έχω εικόνα του τι γίνεται στον κήπο αλλά μέσα πρέπει να υπολογίσουμε την καλή ποιότητα τραπεζοκαθισμάτων, πιάτων, ποτηριών κλπ. Ειδική μνεία θα έπρεπε να γίνει στην αλλαγή, τρεις φορές παρακαλώ, των σερβίτσιων.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τους ιθύνοντες του σάιτ για τις ωραίες βραδιές που μας έχουν χαρίσει τους τελευταίους μήνες. Πάνω από όλους, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευδοξία η οποία έχει επωμιστεί τον δύσκολο ρόλο διαχείρισης της κάθε παραξενιάς μας.

Μην ανησυχείς τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, έτσι και βγεις σώα... ή εμείς θα έχουμε στρώσει ή εσύ θα μας κάνεις παρέα στη La la land!

Θα παραπονεθώ, όμως, γιατί μαθαίνω ότι το Alien έχει πρόσκληση για καφέ. Η δική μου που είναι; Μήπως να έρθω μαζί σας έχοντας έτοιμη την ηρεμιστική ένεση; Εγώ για το καλό σας το λέω...

04 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ημέρα Τρίτη 19/9/2017 και μαζευτήκαμε παραδόξως για να γιορτάσουμε οικογενειακώς την ονομαστική εορτή της αδελφής μου. Οι δικές μου επιθυμίες ήταν ανάμεσα σε Mandragora και Διοματάρη. Θεώρησα την κριτική του No1 Fratello σημαδιακή, μιας και δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να αποφασίσω εγώ που θα πάμε. Η επιθυμία τους ήταν στην Πρεμιέρα. Τελικά μόνο μια λέξη μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Κωδικός "γαμοπίλαφο". Ρίσκαρα και της είπα πως θα βρούμε, ειλικρινά όμως δεν είχα ιδέα αν θα υπάρξει αυτή η επιλογή. Και ποιός την ακούει τόσο τζώρας που έχει γίνει.

Κλείνουμε μέσω E-table για τις 22.00, τσιμπάμε και μια εκπτωσούλα 20%... Διόλου ευκαταφρόνητη μιας και ο Διοματάρης δεν είναι και οικονομικός. Άλλωστε όπως έχουν γράψει φίλοι χρήστες, νωρίτερα από εμένα, οι θεματικές κουζίνες πάντα πληρώνονται με υπεραξία.

Ο καιρός βοηθούσε να καθίσουμε στην ταράτσα με το χαλικάκι και τα φυτά. Δεν αισθανόσουν ότι είσαι κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Άνεση... ένας λόγος παραπάνω για εμάς που οι ρίζες μας κρατούν από την Κρήτη (ευχαριστώ παππού! )... Και σχέδια πολλά σχέδια... Γιατί ρε σεις δεν το βάζουμε κάτω! Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!

Ο χειμερινός χώρος φαίνεται πολύ ζεστός και με χωριάτικα στοιχεία. Πεντακάθαρες τουαλέτες, πάρκινγκ όχι ακατόρθωτο, οπότε υπάρχει μια καλή μαγιά ως τώρα. Πριν την Ταβέρνα του Διοματάρη λειτουργούσε άλλη επιχείρηση εστίασης, να πω την αλήθεια εμένα μου φάνηκε ο χώρος ότι μπορούσε να αντιστοιχεί σε μονοκατοικία. Πάμε παρακάτω.

Μιας και λειτουργεί ταράτσα, λυπήθηκα την σερβιτόρα που έπρεπε να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά. Δημιουργήθηκε και μια καθυστέρηση στην παραγγελία και στο σερβίρισμα των πρώτων πιάτων αλλά όχι σε τραγικό βαθμό. Το χαμόγελο και η υπομονή της κοπέλας πρέπει να ανταμειφθούν. Μόνη της (αν θυμάμαι σωστά) έπρεπε να κουμαντάρει την όλη βραδιά. Έστω και αν ήταν 5-6 τραπέζια την ώρα που δειπνούσαμε. Δυστυχώς δεν γνωρίσαμε τον αμφιλεγόμενο, βάσει κριτικών στο διαδίκτυο, κύριο Διοματάρη. Θα είχε πλάκα να παρατηρήσω τη συμπεριφορά του απέναντι στον Ασιάτη επισκέπτη άλλου τραπεζιού!

Πάμε και στο φαγητό. Ο δικός μου κωδικός έλεγε "κάστανα στιφάδο". Όταν άκουγα Διοματάρη, αυτά μου ερχόντουσαν στο νου. Δυστυχώς μετέθεσα τη δοκιμή τους σε επόμενη επίσκεψη, γιατί θα υπάρχει με την νεοσυσταθείσα ομάδα των Αρλούμπεν. Αρκετά χειμωνιάτικο πιάτο που δεν προσφέρεται. Ο κατάλογος υπερπλήρης και πραγματικά πιο "ψαγμένος" από τα λίγα Κρητικά εστιατόρια...

Αφού αποφασίσαμε (τρόπος του λέγειν) να παραγγείλουμε, η γλώσσα μας έτρεχε πιο γρήγορα και από πειραγμένο ταξίμετρο σε διπλή ταρίφα. Φέρε κι αυτό, φέρε και το άλλο... Παραλίγο να καταντήσουμε γραφικοί σαν τον συνονόματο Ευάγγελο Μόσχο από τον "Κακό Βεζύρη". Φέρε όλη την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα! Τελικά...

- Ψωμί στα 4 ευρώ. Εννοείται πως δεν το άγγιξα. Η αλήθεια είναι πως πρόλαβαν οι υπόλοιποι (4 άτομα συνολικά) και ζήτησαν και επανάληψη για...

- Στάκα με αυγά και πατάτες στα 12 ευρώ. Το ψωμί εδώ πρωταγωνίστησε σε βούτες των 2 αυγών ματιών που βρίσκονταν στην κορυφή. Οι τηγανιτές πατάτες στη βάση έδιναν όγκο αλλά μάλλον αφαιρούσαν από το συνολικό αποτέλεσμα. Θα τις προτιμούσα ξεχωριστές. Θερμιδική βόμβα όπως και να έχει... Πληθωρικό πιάτο. Την επόμενη φορά θα προτιμήσω την εκδοχή με αυγά χωρίς πατάτες (στα 10 ευρώ). Η σκέτη τιμολογείται στα 7.5 ευρώ.

- Καλτσούνια με χορταρικά στα 6 ευρώ. Τραγανή ζύμη αλλά υδαρή η γέμιση χωρίς να μου αρέσουν ιδιαίτερα. Ίσως αν κρύωναν λίγο να μου άρεσαν περισσότερο.

- Καλτσούνια με τυρομάλαμα στα 6 ευρώ. Εδώ μάλιστα. Έγινε σφαγή όπως στη Σαμάνθα στην Κάνδανο. Ωραία ζύμη και γέμιση τόση όση χρειάζεται από καυτό λιωμένο τυρί. Ενημερώνω πως η γέμιση δεν είναι αλμυρή.4 τεμάχια.

- Κολοκυθοανθοί στα 7 ευρώ. Γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά συνοδεία γιαουρτιού.10 παχουλά κομμάτια που όπως ήταν φυσικό έφυγαν γρήγορα. Αυτοί στου Βάφη βέβαια στο χωριό Σίβας λίγο πιο λαχταριστοί αλλά αμαρτία θα είναι αν πω ότι και αυτοί εδώ δεν ήταν καλοί!

- Σαγανάκι γραβιέρας στα 8 ευρώ. Όπως αναφέρει και ο κατάλογος... συμπληγάδες γραβιέρας συνθλίβουν μέλι και καρύδια σφραγισμένα σε χειροποίητο φύλλο. Εξαιρετικό. Τετραγωνισμένος φάκελος σα να στέλνεις γράμμα ταχυδρομικώς, συνοδευόταν από μαρμαλάδα λεμόνι. Ακριβή τιμή αλλά εξαιρετική ποιότητα.

- Κρεατόπιτα στα 10 ευρώ. Ξεψαχνισμένο κατσικάκι (με ένα μικρό κοκκαλάκι),2 ειδών μυζήθρα, λίγη στάκα και δυόσμο. Χειροποίητο φύλλο με λίγο σουσάμι στην κορυφή, ζεσταμένο βέβαια. Οκ δεν απαιτούσα να φτιαχτεί εκείνη τη στιγμή. Νόστιμο πιάτο με τρυφερά κομμάτια κρέατος.

- Xανιώτικο μπουρέκι στα 7 ευρώ. Συνδυασμός κολοκυθιού-πατάτας με δυόσμο και μυζήθρα. Θα μπορούσε να λέγεται εναλλακτικά και πίτα μοχίτο. Άρεσε αρκετά, πλούσιο σε ποσότητα υλικών και φρέσκο, αν και όχι φτιαγμένο εκείνη την ώρα. Λογικό.

- Γαμοπίλαφο σβησμένο με στακοβούτυρο στα 7.5 ευρώ. Ήρθε στο τραπέζι μας καυτό και το ανέλαβε η αδελφή μου. Ευτυχώς ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς για εκείνη. Αρκετά ποιοτικό, θα το ξανάτρωγε στον Διοματάρη και όχι μόνο γιατί δεν το βρίσκει συχνά στην Αθήνα.

- Bαρελίσια μπύρα Χάρμα στα 4 ευρώ επί 3 ποτήρια. Δύσκολα τη συναντάς στην Αθήνα. Παγωμένη αρκετά!

- Τσικουδιά 125 μλ στα 4 ευρώ.

* Κέρασμα στο τέλος κουταλίτες με ζάχαρη για να αλλάξει η γεύση. Μας ενημέρωσαν πως αναλόγως την ημέρα αλλάζουν και το κέρασμα τους. Άλλοι πχ μπορεί να γευτούν μηλόπιτα.

Σύνολο στα 83.5 ευρώ, με την έκπτωση 67.5 ευρώ.

Συμπερασματικά η βραδιά ήταν πλούσια, ποιοτική και μας άφησε υποσχέσεις και για επόμενη επίσκεψη. Ο κύριος λόγος είναι η παρέα φυσικά, πράγμα δύσκολο στις εποχές μας μιας και ο καθένας κοιτάζει πάρτη του.

Μπορεί λοιπόν να θεωρώ την αδελφή μου περίεργη, το ίδιο και αυτή... Μπορεί να μεγαλώσαμε σε τσιμεντούπολη και όχι στην εξοχή στο μικρό σπίτι στο λιβάδι κυνηγώντας πεταλουδίτσες με την απόχη (νιάου)... Πάντα όμως θα υπάρχει η αγάπη και η εκτίμηση. Και αυτό δεν πρέπει να το θυμόμαστε μόνο στις γιορτές.

Προτείνεται... Ειδικά αν βρίσκεστε σε κοντινή ακτίνα. Οι δικοί μου πάντως το έβαλαν στη λίστα για μελλοντική επίσκεψη. What about κουρκουμπίνια;

Υ. Γ Βαγγέλη τι λες;Έτοιμος να ανακαλύψουμε νέα διαμαντάκια;

25 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Είναι βέβαιο πως όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας. Είναι επίσης, βέβαιο, ότι όλοι βαριόμαστε να πηγαίνουμε στο ίδιο μαγαζί συνεχώς. Οι περισσότεροι ενεργοί χρήστες του σάιτ (κι όχι οι διάττοντες αστέρες που εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιστάσεις) κάνουμε επισκέψεις σε διαφορετικά μέρη και καταγράφουμε τις εμπειρίες μας. Δεν αποτελεί κρατικό μυστικό ότι έχουμε "παιδιά" για τα οποία θα γράψουμε μια καλή κουβέντα παραπάνω επειδή τα αγαπάμε.

Ελάτε τώρα, ειδικά στην πρώτη 10άδα έχουν εδραιωθεί τα στέκια μας. Ποιός δεν έχει καταλάβει ποιό είναι το αγαπημένο μαγαζί της Τzia ας πούμε, ή το δικό μου;Εκεί που θα επιλέξουμε να γιορτάσουμε κάτι, να τραπεζώσουμε φίλους, να χαλαρώσουμε από τη δουλειά;

Θα αναρωτηθείτε και δικαίως βέβαια... καλά και με τα υπόλοιπα τι γίνεται;Δεν αξίζουν την ευκαιρία τους;Μήπως έχουν και αυτά να προσφέρουν κάτι απλώς... δεν έτυχαν προσοχής; Ή timing... άλλοι το λένε μοίρα... εγώ προτιμώ timing. Mπορεί να βρεθείς στο σωστό μέρος τη λάθος στιγμή ή και το αντίθετο. Αμπελοφιλοσοφίες θα μου πείτε... αρκεί να μη θες να κλωτσήσεις το άλογο και αντ'αυτού να κλωτσάς το σαμάρι (η αμαζόνα της παρέας με ενημέρωσε ότι καλύτερα κάτι τέτοιο να αποφευχθεί διότι το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί μοιραίο). Σε μια τέτοια περίπτωση η συμβουλή μου είναι καλύτερα να μασάς (όχι ταραμά όπως η κατσίκα και όχι ότι βρεις μπροστά σου) παρά να μιλάς.

Οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή λοιπόν η πρόταση μου στον πολύ καλό φίλο από τον στρατό αλλά δυστυχώς... ήταν ακόμα σε διακοπές. Οπότε είπαμε μιας και είμασταν κοντά να πάμε στα Μεδέσματα, αρχές Σεπτέμβρη! Και τι άλλο είχαμε σταμπάρει μετά την κριτική φίλης;Λουκανάδα!

Τα Μεδέσματα δεν διεκδικούν και όσκαρ πρωτοτυπίας ούτε στην κουζίνα τους, ούτε και στον χώρο τους. Σαφώς πιο φρέσκος χώρος από τους γειτονικούς που έχουν μείνει καμιά 20αριά χρόνια πίσω, σαφώς η κουζίνα του δεν είναι άσχημη... αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι θα βγεις επί τούτου γι'αυτό. Δεν είναι άσχημο όμως! Ούτε έχουμε όρεξη κάθε μέρα να κάνουμε επίσημες εξόδους. Εμένα για παράδειγμα μια χαρά με βόλεψε να βγω και να τα πω.3 μήνες είχαμε άλλωστε! Στη σελίδα τους στο Facebook πάντως, διαφημίζουν αρκετά live τους.

Πολύ χαλαρή και άνετη βραδιά, το πάρκινγκ εύκολο το βράδυ καθώς η περιοχή είναι ήσυχη. Από τις αγαπημένες μου, μπορώ να βγω ένα βράδυ και να περπατήσω όλον τον Πειραιά. Δεν βρίσκεται στο ύψος της Ελαϊς αλλά στο ύψος της ΕΛΣΤΑΤ, όπου η κιουρία, σύζυγος Ρώσου υπήκοου εργάζεται και έχω κάνει πάμπολλες επισκέψεις για καφέ και αναλύσεις περί της member card της. Τι να κάνουμε, κάποιοι είναι εκλεκτά μέλη! Πληροφοριακά, κοντά σας βρίσκεται και το Μελιστάλακτον ενώ με τα πόδια μπορείτε να φτάσετε στον Ναό.

Η εξυπηρέτηση από μια κυρία ήταν ευγενική, χαμογελαστή αλλά επειδή το μαγαζί ήταν άδειο, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω, απλώς μετά το σερβίρισμα σχεδόν δεν την ξαναείδαμε. Υπολογίζω έναν μέσο όρο μεταξύ φαγητού και λοιπών. Στο τέλος μας προσφέρθηκε καρπουζάκι που ευγενικά αρνηθήκαμε.

Καθίσαμε έξω, παρατηρώντας την ήπια κίνηση. Για καλοκαίρι μια χαρά είναι, κάθεσαι δίπλα στον δρόμο αλλά ειλικρινά κανείς δεν σε ενοχλεί. Κυριαρχεί το μαύρο χρώμα στον χώρο, το ίδιο και στα τραπεζοκαθίσματα (τουλάχιστον έξω). Μαγαζί γωνία, ξεχωρίζει σε κάποια ακτίνα μέτρων. Προσφέρεται για όλες τις περιστάσεις, ακόμα και για καφέ ή παγωτό.

Οι περίεργες ονομασίες στον κατάλογο σχεδόν εξαφανίστηκαν και τα πιάτα εμφανίζονται με το όνομα τους! Προσγειωμένες τιμές που αντιστοιχούν με την περιοχή αλλά και το ύφος του μαγαζιού. Αν έχετε παρατηρήσει όταν είμαι με μόνο ένα άτομο ακόμα, το όριο μου φτάνει στα 4 πιάτα. Τα οποία ήταν:

- Κουβέρ στα 2 ευρώ.

- Μεθυσμένος ντάκος στα 4.1 ευρώ. Πιάτο υπερβολικά πλούσιο σε υλικά, με μπόλικο φρέσκο κρεμμύδι που θα το απέφευγα αν το γνώριζα. Το παξιμάδι είχε καλυφθεί από την τομάτα και το τυρί. Πλούσια ποσότητα, καλή σκέψη να βουτηχθεί σε κρασί το παξιμάδι αλλά το αποτέλεσμα μου βγήκε πικρό. Θα προτιμούσα λοιπόν την νορμάλ έκδοση.

- Σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμι στα 4.9 ευρώ. Δεν έχω πολλά να πω. Καλοψημένη, σωστή αναλογία μελιού. Θα περίμενα ελαφρώς περισσότερη γέμιση αλλά συνολικά το πιάτο ήταν αυτό που δήλωνε. Μια χαρά λοιπόν.

- Λουκανάδα της ώρας με αυγά στα 6.9 ευρώ. Πιάτο κράχτης για το μαγαζί. Εδώ έκανε τη φίλη να τους επισκεφθεί. Και ως προς την ονομασία του συμφωνώ. Περιποιημένο, καλή ποιότητας λουκάνικο σε κομμάτια. αρκετές πιπεριές που δεν μπορώ να προσδιορίσω αν πρόσθεταν κάτι στο πιάτο. Το αυγό από την άλλη εντελώς αδιάφορο και άνευρο υλικό στην παρασκευή, δεν θα το προτιμούσα ξανά. Δεν το καταλάβαινες στη γεύση. Ίσως αν σκεφτόντουσαν τη λύση να υπάρχει λίγος κρόκος ώστε να αγκάλιαζε το λουκάνικο... Κάτι θα γινόταν...

- Κεμπάπ βαρβάτο στα 8.5 ευρώ. Από τα καλά κεμπάπ που έχω δοκιμάσει,4 καλά τεμάχια. Δεν είναι τόσο λαχταριστό σαν του Αρίστου, λίγο πιο σφιχτό. Καλό όμως και χωρίς να είναι βουτηγμένο στα μπαχαρικά. Συνοδευόταν από κρεμμύδια, τομάτα και πιτούλες. Υπήρξε μια σως και πάνω από τα κεμπάπ, μερικές πατάτες τηγανιτές. Αξιοπρεπέστατο πιάτο. Μάλιστα μας έφεραν και έξτρα πιτούλες.

- 500 μλ ημίγλυκο κρασί, στα 5 ευρώ. Ευκολόπιοτο και χωρίς να βαράει, από τα καλά που έχω δοκιμάσει.

Σύνολο στα 31.5 ευρώ.

Να σημειώσω εδώ πως υπάρχουν και κάποια μεζεκλίκια της θάλασσας στον κατάλογο (γαύρος, χταπόδι, καλαμαράκια, σαρδέλες) για να καλύψουν όλα τα γούστα.

Σε γενικές γραμμές ικανοποιηθήκαμε από τα Μεδέσματα. Ίσως με κάποιο live τους, το value for money ανέβει. Παρατήρησα στο Facebook αρκετές παρέες να διασκεδάζουν και γιατί όχι άλλωστε. Σίγουρα όμως δεν το προτείνω για κάποια επίσημη έξοδο, ούτε φυσικά να διανύσετε κάποια χιλιόμετρα.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την τιμιότητα τους... Εύχομαι να αντέξουν τον ανταγωνισμό...

18 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ποιός αρκείται με τα λίγα;Ποιός δεν θέλει περισσότερα από αυτά που ήδη έχει;Υπάρχει κάποιος που σταματάει να ονειρεύεται;

Μπορώ να παραθέσω πολλές ακόμα τέτοιες ερωτήσεις, όμως θα είναι χάσιμο χρόνου. Δεν θέλω να σας ζαλίσω με επιχειρηματικά πλάνα, αν και έχω ενθουσιαστεί σαν νεούδι που είμαι σε κάτι δικό μου που ξεκίνησα. Ούτε θέλω να σας περιγράψω τι είναι οριζόντια και κάθετη ολοκλήρωση.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν άστρο και με ότι και αν καταπιαστούν γίνεται χρυσός. Υπάρχουν και άλλοι που ίσως υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες τους ή τα φόρτωσαν στον κόκκορα. Υπάρχουν οι κώτσοι, υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν γνωριμίες και ελίσσονται.

Υπάρχουν και αυτοί που το "παίζουν" αφεντικά και χωρίς να το καταλάβουν γίνονται από δήμαρχοι... κλητήρες.

Ο κυρ Αρίστος πάλι, αν και νομίζω το έχω ξαναπεί, είχε σχέδιο. Δεν γνωρίζω εάν έχει ανακατευτεί και σε άλλα χωράφια πέραν της εστίασης όμως ότι το κάνει το κάνει καλά. Έχει στελεχώσει επαρκώς το προσωπικό του, έχει αγοράσει αρκετή έκταση στο Παλαιό Φάληρο ώστε να είναι όλες οι επιχειρήσεις δίπλα η μία στην άλλη. Έχει και ποιότητα (για τον δικό μου ουρανίσκο).

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δελτία τύπου, ούτε παρουσιάσεις στο διαδίκτυο για το μαγαζί. Οι περισσότεροι ήδη θα έχετε ακούσει γι'αυτόν. Ξεκίνησε γύρω στο 2011 η μόδα με τα κεμπαπτζίδικα από αλυσίδες όπως ο Μπαρμπαδήμος ή ο Πρόεδρος και η μόδα καλά κρατεί. Το'χει ο Έλληνας στο αίμα του το κεμπάπ. Έχει γίνει είδος πρώτης ανάγκης!

Τo πάρκιγνκ;Εύκολο δεν το λες! Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις δίπλα του που προσπαθούν να κλέψουν λίγη δόξα από εκείνον! Ο κυρ Αρίστος προσπαθεί να δώσει ένα θεατρικό σκηνικό στο μαγαζί του με ρετρό αντικείμενα αλλά ακόμα και οι σερβιτόροι του είναι ομοιόμορφα ντυμένοι σαν σε Ελληνική ταινία. Άσπρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι. Αρκετοί να ψήνουν μέσα και τους υπόλοιπους να γυροφέρνουν όλο το μαγαζί για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους. Το μόνο που ας πούμε με "χάλασε" στην εξυπηρέτηση ήταν πως το τραπεζάκι για 3 άτομα ήταν σχετικά μικρό. Κάποια στιγμή ένιωσα προπονητής χάντμπολ με τις τόσες αλλαγές που έκανα!

Ο χώρος ευχάριστος για τα γούστα μου, με αυλίτσα... το κυριότερο όμως που μου έφτιαχνε τη διάθεση ήταν πως ο κόσμος πήγε εκεί για να φάει καλά και να διασκεδάσει. Ούτε για να κουτσομπολέψει τους διπλανούς πελάτες, ούτε να βγάλει τα προσωπικά του στον σερβιτόρο που αν είχε τη δυνατότητα δεν θα εργαζόταν εκεί αλλά σε καμιά πολυεθνική εταιρία. Για την ιστορία θα αναφέρω πως τα τραπεζοκαθίσματα είναι σε λευκούς τόνους και υπάρχουν διάφορα μικροαντικείμενα που σε παραπέμπουν σε μπακάλικο τύπου Ζήκος.

H ποιότητα για τον δικό μου ουρανίσκο;Εξαιρετική. Τίποτα προψημένο και τίποτα που να μου δημιούργησε πρόβλημα στο στομάχι. Σύμφωνοι, δεν το λες οικονομικό αλλά συνήθως ότι πληρώσεις παίρνεις. Η επιτυχία του Αρίστου από πλευράς προσέλευσης κόσμου θυμίζει την εξάντληση των εισιτηρίων διαρκείας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-18.

Ο κατάλογος με αρκετές επιλογές με βάση φυσικά τι άλλο... τα κρέατα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στα ορεκτικά είναι τα Κασιώτικα γιαπράκια και το ιμάμ. Υπάρχουν πιάτα με αυγά μάτια και ομελέτα (σε συνδυασμούς), σαλατούλες επαρκείς και φυσικά μερίδες κρεάτων αλλά και τυλιχτά.

Παραγγείλαμε:

- Σαλάτα ρόκα-τοματίνια με κουλούρι Θεσσαλονίκης στα 6.5 ευρώ. Επιλογή δική μου γιατί τώρα με την προετοιμασία στην ομάδα πρέπει να προσέχω (νιάου! )! Εξαιρετική και με γλυκιά βινεγκρέτ. Φρέσκια ρόκα που ισορροπούσε το πικρό με το γλυκό και μαλακό κουλούρι που είχε "ποτίσει" από τα υπόλοιπα υλικά. Στανταράκι σε επόμενη επίσκεψη μου!

- Παστουρμαδόπιτα φούρνου στα 5 ευρώ. Ω ρε μάνα μου! Καυτή καυτή με πλούσιο τυρί, πιπεριά και φυσικά τι άλλο... παστουρμά! Νομίζω η καλύτερη παρασκευή που έχω δοκιμάσει. Το φύλλο της με γύρισε 15-20 χρόνια πίσω και μου θύμησε το ΣΠΙΤΙΚΟ, τυροπιτάδικο κοντά στην παλιά δουλειά της μητέρας μου. Νομίζω βρίσκεται πολύ κοντά στο Piraeus Theoxenia Hotel.

- Γιαουρτλού κεμπάπ στα 5.3 ευρώ η μισή μερίδα. Τι μισή δηλαδή, μια χαρά σε χορταίνει. Γλυκιά σάλτσα τομάτας, γιαούρτι που δεν "νέρωσε" και νοστιμότατο κεμπάπ. Αρκετές πίτες για... να χορτάσετε!

- Ποικιλία Αρίστος στα 20.9 ευρώ. Από 1 σούβλα: κεμπάπ, κασερλί κεμπάπ, κοτόπουλο κεμπάπ,1 σις κοτόπουλο,1 σις χοιρινό,1 σις μοσχάρι, σουτζούκι, παστουρμάς και περιφερειακά υπήρξαν λεμόνια, πιπεριές, τομάτες, κρεμμύδια, σως. Στη βάση αρκετές πιτούλες ως συνοδευτικό που έπαιζαν τον ρόλο του κομπάρσου. Εξαιρετική ποιότητα, καλοψημένα και της ώρας. Τίποτα προψημένο. Το σις μοσχάρι έλιωνε στο στόμα, ενώ παστουρμάς και σουτζούκι δεν ήταν μπόμπα. Περιποιημένη μερίδα αν και σαφώς 2 άτομα μπορούν να την καταφέρουν.

- 4 μπύρες ποτήρι Amstel (400 ml) προς 3.5 ευρώ έκαστη.
- Νερό εμφιαλωμένο 1ευρώ/1 λίτρο.

- Για κλείσιμο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι (στα 7 ευρώ περίπου). Στη φωτογραφία φαινόταν νόστιμο, στη γεύση... άχρωμο, άοσμο, άγευστο. Καμία σπιρτάδα, μόνο μπούχτισμα από τη σαντιγύ.

Κέρασμα με τον λογαριασμό σφηνάκια γρανίτας από λεμόνι.

Συνολικό αντίτιμο περίπου στα 60 ευρώ για μια χαλαρή έξοδο. Πολλά;;;

Ο κυρ Αρίστος είναι τίμιος και μπον βιβέρ. Δεν αρκείται σε ημίμετρα και έχει χαράξει τη δική του πορεία. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, αντιγραφές σε όλου τους είδους τους τομείς θα υπάρχουν. Οπότε επιζεί ο καλύτερος. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να "φυτρώνεις" ξαφνικά και να σου πάνε όλα πρίμα.

Θα πληρώσεις από ένα 20άρικο αν θες να φας καλά, είναι υπεραξία αλλά από την άλλη... στο χέρι σου είναι πόσο θα μείνεις στο στέκι του.

Μπορείς να τη βγάλεις με ένα τυλιχτό και με Coca Cola... Θα αντέξεις;;;

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ