Loader

Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων

8 medium

03 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Η Παλιά Αθήνα είναι ένα αυθεντικό μαγαζί και αυτό φαίνεται από αυτούς που δουλεύουν εκεί, αλλά και από τους θαμώνες του. Πρόκειται για μια ταβέρνα-κουτούκι που θα πετύχεις σταθερούς θαμώνες (πιθανόν με κιθάρες/ μπουζούκι για τραγούδι και ρετσίνα). Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ακριβώς αυτό που θέλεις από έναν τέτοιο χώρο, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύεται το κάπνισμα (εξαιρετικά θετικό και σπάνιο στη Θεσσαλονίκη). Γενικά στην Παλιά Αθήνα συνδυάζεται η κλασική Θεσσαλονίκη με μια πιο σύγχρονη αντίληψη.

Πάμε στο φαγητό.

Ταλιάτα με λάδι τρούφας. Το καλύτερο μοσχάρι στην πόλη σε πολύ λογική τιμή (ψημένο όπως ακριβώς το θέλει ο πελάτης). Απόλυτο must. Κάνουν και το rib eye έτσι (μπουκιά και συγχώριο).

Ψητή μελιτζάνα. Ένας μεζές σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Εδώ στη σερβίρουν καπνισμένη και κλασικά με σκόρδο, φέτα κ ψιλοκομμένη ντομάτα. Καταπληκτική.

Σουτζουκάκια στη σχάρα με πάπρικα. Εξαιρετικά.

Ρώσικη. πιο κλασική Θεσσαλονίκη δεν έχει... (ο συνδυασμός των 2 τελευταίων μου θυμίζει δεκαετία 80 με γονείς στου ρογγότη).

Χοιρομέρι. Κρύο πιάτο πολύ νόστιμο σαν συνοδευτικό κρασιού.

Κάποια άλλα πράγματα που έχουμε δοκιμάσει δεν είναι σε αυτό το επίπεδο (π. χ. κοκορέτσι και κοντοσούβλι), αλλά στην Παλιά Αθήνα πας για συγκεκριμένα.

Εξαιρετικό το χύμα κόκκινο κρασί και μεγάλη ποικιλία κρασιών στην κάβα του.

02 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Το ουζερί Αγορά είναι ίσως από τα πιο αναγνωρίσιμα ουζερί της Θεσσαλονίκης. Όπως άλλωστε, αναφέρουν συνεχώς και οι ίδιοι και είναι αλήθεια, πρόκειται για ένα εστιατόριο που είναι γνωστό κυρίως για την πελατεία του, που αποτελείται από τα πιο γνωστά πρόσωπα και ονόματα της πόλης ή των επισκεπτών της.

Σε αυτό συνέβαλε και η εξαιρετική τοποθεσία του στον πεζόδρομο της Καποδιστρίου με Ίωνος Δραγούμη, όπου πλέον έχει εξελιχθεί σε meeting point της πόλης. Τώρα πλέον το συγκεκριμένο, λειτουργεί σε δύο ταχύτητες. Από την μία πλευρά του μαγαζιού, υπάρχουν ακόμη τραπέζια στρωμένα, με μακριά λευκά τραπεζομάντιλα όπου σερβίρονται τόσο ψαρικά όσο και κρεατικά όπως σερβίρονταν τα τελευταία 20 χρόνια, που λειτουργεί.

Σε παλαιότερες επισκέψεις στο συγκεκριμένο είχα δοκιμάσει τα θαλασσινά του, που ήταν μεν καλά αλλά όχι δεν βρήκα κάποια γεύση για την οποία θα επέστρεφα να ξαναδοκιμάσω.
Πέρα από τις δύο σάλες με τραπεζοκαθίσματα, πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας χώρος με μπαρ και σταντ, όπου σερβίρονται ουζομεζέδες.

Αν είστε τυχεροί και βρείτε έξω σε μία ηλιόλουστη μέρα τότε πραγματικά θα είναι από τα πιο ωραία τσιπουράκια που έχετε πιει με την παρέα σας. Αυτό γιατί πραγματικά από εκεί περνάει "όλη η Θεσσαλονίκη" και γιατί θα γελάσετε με τον λογαριασμό που θα είναι πολύ μικρός.

Υπάρχει ένα πολύ πλούσιος κατάλογος με σαλάτες και ορεκτικά που κοστίζουν από 2 - 4 ευρώ και πραγματικά επειδή τα περισσότερα τα έχω δοκιμάσει, ότι και να επιλέξετε πραγματικά είναι πολύ αξιοπρεπή και γευστικά. Φυσικά οι μερίδες είναι μικρότερες από ότι αυτές που σερβίρονται, στο υπόλοιπο "κανονικό" μαγαζί, αλλά μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα το τσίπουρο θέλει ποικιλία, που συχνά πληρώνεται αλλά δεν καταναλώνεται όλη λόγω ποσότητας.

Αν το επισκεφθείτε να συμπεριλάβετε στις επιλογές οπωσδήποτε το κριθαρότο γαρίδας, το οποίο είναι πεντανόστιμο, και σε ικανοποιητική ποσότητα. Είναι βέβαια, ίσως από τα πιο ακριβά πιάτα που θα βρείτε εκεί, με κόστος 8 ευρώ αλλά αξίζει. Εξαιρετικά καλό πιάτο τα μύδια σαγανάκι, με κίτρινη σάλτσα μουστάρδας, που κοστίζει μόλις 3,5 ευρώ. Πολύ καλό καπνιστό σκουμπρί στα 4 ευρώ. Ακόμη και οι τηγανιτές πατάτες του αξίζουν και είναι πολύ καλύτερες από άλλα αντίστοιχα ουζερί καθώς φαίνονται να είναι κομμένες στο χέρι και κοστίζουν 2 ευρώ.
Άρα να υπολογίζετε για ένα ζευγάρι καλοφαγάδων ότι το κόστος θα είναι περίπου 10-12 ευρώ/άτομο. Είναι λίγο ακριβό το ποτό του με το χύμα τσίπουρο να κοστίζει 6 ευρώ ενώ το εμφιαλωμένο 7-7,5 ευρώ. Ωστόσο, το χύμα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο είναι αρκετά καλό. Ειδικά αν είστε παρέα και πρόκειται να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.
Η εξυπηρέτηση του είναι σε γενικές γραμμές καλή. Στα θετικά επίσης, συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι όταν κάποιο πιάτο δεν μας άρεσε, το πήραν πίσω και δεν το χρέωσαν.
Μία δοκιμή θα σας πείσει. Ειδικά μεσημέρι Σαββατοκύριακου.

21 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Θεσσαλονίκη στάση πέμπτη, για το μέλλον δεν εγγυώμαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Παρακολουθώντας την πορεία του υποτμήματος ask4food/Thessaloniki, μια λέξη εκτιμώ ότι χαρακτηρίζει πλήρως αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν από την δημιουργία του. Η έμπνευση από την πλευρά του (τότε) administration του site ήταν πολύ θετική, αλλά...... η συνέχεια απογοητευτική.......

Τα καρντάσια μάλλον συνέχισαν τον ‘’ύπνο’’ τους ή μάλλον ακόμα καλύτερα την απόλαυση του φραπόγαλου στην Πλ. Αριστοτέλους και ίσως περίμεναν ότι οι Αθηναίοι και οι λοιποί επισκέπτες της πόλης, θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και θα γράψουν κάτι για την εστιατορική καρντασούπολη. Δεν βρέθηκε ούτε ένας ''τοπικός χρήστης'' ο οποίος να διακριθεί, να ξεχωρίσει, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, να δείχνει διάθεση να ασχοληθεί και αυτό είναι κάτι που γεννά προβληματισμό.

Από την πλευρά τώρα του site, η αίσθηση μου είναι ότι άφησε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους βάζοντας το auto pilot. Χωρίς να έχω γνώσεις business administration, εκτιμώ ότι έτσι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Φίλτατοι ιδιοκτήτες δικό σας είναι το μαγαζί, ότι θέλετε το κάνετε, αλλά οι περίπου εκατό+ κριτικές που έχουν μαζευτεί αυτά τα δύο χρόνια, ως νούμερο δεν πρέπει να σας χαροποιούν ιδιαίτερα.

Τέλος οι γκρίνιες αφήνω πολύ food for thought σε κάθε ενδιαφερόμενο, οπότε πάμε στο σημερινό εστιατόριο, το οποίο αποτελεί και το ζητούμενο αυτής της κριτικής. Φτάσαμε εκεί ‘’μέσω καραμπόλας’’, ‘’μέσω Τρικάλων’’, πείτε το όπως θέλετε, το ζητούμενο είναι ότι δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του αδελφού και της γυναίκας του, οι οποίοι ευγενικά προθυμοποιήθηκαν να μας κεράσουν. Αφού λοιπόν ο αδελφός ‘’έφαγε 4 μεγαλοπρεπείς ήττες’’ (λόγω πληρότητας) από εστιατόρια της μοδός, κατόπιν συσκέψεως μαζί μου, τον κατεύθυνα (χωρίς να έχω την παραμικρή εικόνα) στο Milonga Meze Club, κυρίως λόγω εγγύτητας στο σπίτι του. Η κράτηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα από το e-table. Επειδή είμαι βέβαιος ότι η ονομασία σας ιντρίγκαρε, ας χρησιμοποιήσω και εγώ τις δεξιότητες μου στο copy-paste (από το site του e-table), καταθέτοντας πέντε κουβέντες για την επιχείρηση.

Η Milonga λοιπόν έχει μια περίπλοκη ιστορία, γιατί η ίδια η λέξη έχει πολλές διαφορετικές έννοιες. Η πρώτη Milonga στην Αργεντινή ήταν μια μορφή λαϊκού τραγουδιού που ήρθε από τα υπαίθρια προάστια του Μπουένος Άιρες, πολύ δημοφιλής στους payadores, τραγουδιστές αυτοσχεδιασμού που φημίζονταν για την εφευρετικότητα στους στίχους τους. Ο κόσμος πήγαινε συχνά σε μέρη όπου θα μπορούσε να ακούσει τους payadores να τραγουδούν, και αυτά τα μέρη σιγά σιγά ονομάστηκαν milongas. Σε κάθε περίπτωση, σταδιακά η λέξη milonga άρχισε να σημαίνει έναν χώρο όπου υπήρχε χορός, ποτό και φαγητό. Ακόμα και σήμερα, στο Μπουένος Άιρες, όταν κάποιος βγαίνει να χορέψει tango, πηγαίνει σε μια milonga. Στην Θεσσαλονικιώτικη Milonga, η επιχείρηση δηλώνει ότι προσφέρει ένα "χορό γεύσεων"!!

Το εστιατόριο βρίσκεται στο τελείωμα της Λ. Βασιλέως Γεωργίου, λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχιακό μέγαρο, σε μια οικιστική κατά βάση περιοχή, ‘’κέντρο-απόκεντρο’’. Ο χώρος είναι πλούσιος και προσπαθεί, λίγο άναρχα είναι η αλήθεια, να παντρέψει πολλές τάσεις. Αντικρίζοντας τον θυμίζει λίγο all day, λίγο bar restaurant, λίγο μπυραρία, λίγο κυριλέ εστιατόριο, λίγο cafe, πιστεύω ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Από τις παραπάνω δεν κυριαρχεί κάποια συγκεκριμένη σχεδιαστική ταυτότητα ή επιρροή. Η χαριτωμένη εναλλαγή χρωμάτων και οι μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη θα δώσουν μια ευχάριστη τελική εντύπωση. Αυτό που εγώ τελικά συγκράτησα ήταν μπαίνοντας το μεγάλο bar, τα ποιοτικά και ευρύχωρα τραπεζοκαθίσματα, τη σύγχρονη semi casual/chic art de la table και τα ασπρόμαυρα πλακάκια του δαπέδου τύπου σκακιέρας.

Το service δεν μπορώ να το κρίνω αυστηρά διότι η επίσκεψή μας ήταν off rush hours και εκτός του δικού μας τραπεζιού έτρωγε μόνο άλλο ένα ζευγάρι. Παρόλα αυτά ο μοναδικός νεαρός σερβιτόρος, εμφανισιακά τουλάχιστον, έκλεψε τις εντυπώσεις. Φορούσε πουκάμισο με μοντέρνο παπιγιόν και νομίζω ένα κοκκινόμαυρο γιλέκο-ποδιά, οπότε θέλοντας και μη δεν περνούσε απαρατήρητος. Αν και ''χιπστερόφερνε'' και εγώ με τους hipsters γενικά δεν τα πάω καλά, ήταν ευγενικός και πρόθυμος, μας έδωσε διευκρινήσεις στις λίγες ερωτήσεις που του κάναμε και μας είπε και πέντε κουβέντες για την επιχείρηση. Θα του έβαζα 4 ντοματούλες αν ασχολούνταν λίγο περισσότερο μαζί μας (υπενθυμίζω σε ένα σχεδόν άδειο μαγαζί), διότι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν εκτός του οπτικού βεληνεκούς μας.

Η κάρτα του menu είναι εκτεταμένη, κατηγοριοποιημένη και είναι διαθέσιμη μαζί με τις τιμές στο e-table. Ξεφυλλίζοντας την το μυαλό μου ασυναίσθητα πήγε στην Αθηναϊκή ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕΖΕΔΟΠΟΤΕΙΟ. Οι λόγοι είναι ότι (και) η Milonga λειτουργεί καθημερινά από το πρωί προσφέροντας πρωινό, αλλά και η διοργάνωση live events με κάποιον/ους καλλιτέχνες. Ας ευχηθώ να μην είναι του έντεχνου ρεπερτορίου, γιατί και εκεί μια ''αλλεργία'' την έχω. Η σύνθεση όμως του menu είναι λίγο ‘’χαοτική’’, χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα, θέλοντας να παντρέψει πολλές επιρροές και όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Η λίστα ποτών με μπύρες, ούζο, τσίπουρο, κρασί και hard liquor, προσπαθεί να παντρέψει τις τεχνοτροπίες που μνημόνευσα παραπάνω. Οι τιμές τόσο του φαγητού, όσο και των ποτών είναι πολύ λογικές, προσαρμοσμένες απόλυτα στο ‘’πνεύμα των ημερών’’.

Δοκιμάσαμε:

-Συμπαθητικό ψωμάκι στα 0,50€ το άτομο.

-Μια συμπαθητική σαλάτα του Βοσκού, με κους-κους, μαρούλι, σπανάκι, ντοματίνια, κατίκι, προσούτο και γλυκιά βινεγκρέτ μουστάρδας στα 6€.

-Ένα συμπαθητικό ταλαγάνι με σως βατόμουρου στα 4,50€.

-Μια συμπαθητική χοιρινή τηγανιά στα 4,90€.

-Μια συμπαθητική μερίδα κοτομπουκιές στα 4,90€.

-Μια μερίδα τηγανιτές πατάτες στα 3€.

-Μια μερίδα πένες σολομού με κρεμώδη σάλτσα βότκας στα 7,50€, το πιάτο της γυναίκας του αδελφού μου. Δεν δοκίμασα οπότε δεν έχω άποψη, αλλά παρατήρησα ότι το πιάτο φαγώθηκε.

-Ένα Milonga burger με πατάτες country στα 8€, το πιάτο του αδελφού μου, μέγας και σεσημασμένος μπεργκερολάτρης. Δοκίμασα ένα μικρό κομμάτι, δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα, το αδέλφι δήλωσε ικανοποιημένο, αυτό έχει σημασία.

-Μια μερίδα χοιρινές μπουκίτσες με γλυκόξινη σος, σε καλάθι τορτίγια στα 6,20€, το πιάτο της συζύγου μου. Θα το χαρακτήριζα ως ένα ''ψευτοκινέζικο'' πιάτο, ήταν πολύ συμπαθητικό, ίσως το καλύτερο όλης της παραγγελίας.

-Ένα χουνκιάρ μπεγιεντί (λίγο πειραγμένο), το δικό μου πιάτο στα 9,70€. Χμμ... κακό δεν θα το έλεγες, καλό δεν θα το έλεγες, προσπαθούσε ως προς τον πουρέ μελιτζάνας να παίξει σε μια άλλη λίγο πιο δημιουργική τεχνοτροπία, καθιστώντας το λίγο ''ιεροσυλία'' για ένα κλασικό πιάτο. Anyway είμαι οπαδός της κλασικής συνταγής, το έφαγα αλλά δεν θα μου μείνει αξέχαστο.

-Ένα μπουκάλι κρασί ροζέ Αμέθυστος Λαζαρίδη στα 18€.

Check please

Στα 75,68€, το ποσό προ έκπτωσης με αναλυτική απόδειξη. Μετά την αφαίρεση 11,36€ λόγω κράτησης από το e-table (-15%), ο λογαριασμός μας ‘’προσγειώθηκε’’ στα 64,32€.

Κατέληξα ότι:

Περάσαμε ένα όμορφο τρίωρο, με πολύ καλή παρέα, σε ένα συμπαθητικό περιβάλλον, με πολύ καλό VFM και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να παραβλέψω. Μια σαλάτα, 4 ορεκτικά, 4 κυρίως πιάτα και ένα μπουκάλι επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί στα 65€, δεν νομίζω ότι συναντώνται εύκολα και συχνά.

Παραβλέποντας λοιπόν την (άναρχη) πολυσυλεκτικότητα στη διακόσμηση, τη λίγο μπερδεμένη και χαοτική (ως προς την προσέγγιση) κάρτα του menu και τις average γεύσεις, η Milonga είναι μια πρόταση που θα βρει το κοινό της. Μακάρι να ''μακροημερεύσει'', διότι όπως είπα και στην αρχή η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα εστιατορική πιάτσα. Για να κερδίσεις τον πελάτη, κάτι καλό πρέπει να προσφέρεις.

Υ. Γ Η γεύση bitter είναι ιδιαίτερη και ίσως όχι καθολικά αποδεκτή. Ας προσπαθήσω λοιπόν να ικανοποιήσω και όσους είναι οπαδοί του γλυκού.
Τραγούδι για κάθε μέρα:
Editors- Sugar
https: //www. youtube. com/watch?v=ZWcc5VJiRVA

8 medium

04 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πήγαμε σε πολύ δύσκολη μέρα (25η Μάρτη) και αργά το απόγευμα. Ωστόσο ήταν πάρα πολύ καλά και το μαγαζί ήταν 100% τίμιο.

Ο χώρος πολύ καλός, η εξυπηρέτηση πολύ καλή, τα φαγητά στην ώρα τους και νόστιμα, οι τιμές λογικές... Γιατί να μην είσαι ευχαριστημένος;

παντζάρια - πατάτες μια χαρά και μεγάλες μερίδες.

χταπόδι στη σχάρα πολύ νόστιμο.

καλαμαράκια καλά, αλλά μικρή μερίδα.

σαρδέλες νόστιμες

μπακαλιάρος σκορδαλιά μια χαρά (αλλά όχι σαν της μάνας ή της πεθεράς)

πολύ εύκολα θα ξαναπήγαινα μια κυριακή μεσημέρι.

8 medium

03 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Κυριλέ μαγαζί με ωραίο χώρο, ατμόσφαιρα και πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Ο κατάλογος δίνει αρκετές επιλογές σε θαλασσινά και κρεατικά, ωστόσο όποιος δεν θέλει να τα συνδυάσει αν επιλέξει κρεατικά δεν θα έχει πολλές εναλλακτικές στα πρώτα πιάτα.

Η λίστα κρασιών ήταν πολύ ενημερωμένη και σε λογικές τιμές για το επίπεδο του μαγαζιού.

Σαλάτα με πετρόψαρα και τραγανό προσούτο. Ενδιαφέρον πιάτο, αλλά όχι ισορροπημένο. Οι μπουκιές με όλα τα υλικά ήταν πολύ νόστιμες, αλλά κάποιες ήταν σκέτο λάχανο (αδιάφορες).

Σουπιές με τσορίθο και γαρίδες με σπανάκι. Εξαιρετικό πιάτο, από αυτά που περιμένεις να φας σε ένα τέτοιο μαγαζί. Νοστιμότατη σουπιά που έδενε πολύ καλά με το τσορίθο και με φανταστική σάλτσα (πολύ έντονη γεύση). Οι γαρίδες επίσης πολύ νόστιμες, έδεναν πολύ ωραία με το σπανάκι και το ζυμαρικό (η απαλή γεύση τους έδενε με την ένταση της σουπιάς)

Ριζότο με γαρίδες και χτένια. Νόστιμο πιάτο, ακούγονταν ωραία τα θαλασσινά, έδεναν με το βούτυρο και τον άνιθο, αλλά δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό (περίμενες κάτι πιο ιδιαίτερο).

Μυλοκόπι με καραβίδα γαρίδες και λαχανικά. ήταν πολύ κοντά σε ψαρόσουπα και δυστυχώς αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο στον κατάλογο (πόσο να σε εντυπωσιάσει μια ψαρόσουπα;). Η μερίδα ήταν τεράστια, το ψάρι νόστιμο (για ψαρόσουπα) η καραβίδα εξαιρετική, όπως και το ζουμί. Αλλά σε ένα τέτοιο μαγαζί περιμένεις περισσότερα.

Μπάλα σοκολάτας. Εντυπωσιακό, νόστιμο αλλά λίγο ακριβό.

Θα ξαναπήγαινα, αλλά για να δοκιμάσω τα κρεατικά.

8 medium

30 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μοντέρνος χώρος με ελληνικές "πειραγμένες" γεύσεις. Πολλές επιλογές στον κατάλογο και τα πιάτα ημέρας, όπως και στη λίστα κρασιών. Μικρό αρνητικό ότι δεν έχει χύμα κρασί. Πολύ ικανοποιητικές μερίδες, καθόλου δήθεν όπως συχνά συμβαίνει σε μαγαζιά αυτού του ύφους.

Πήραμε:
σαλάτα με λάχανο και αποξηραμένα φρούτα. υπερβολικά απλή, αλλά τα φρούτα έδαναν καλά με το λάχανο.

κιμαδοπιτάκια με κεφίρ. Ο συνδυασμός των 2 έκανε το πιάτο πολύ νόστιμο.

ταλιατέλες με καβουρμά. πολύ νόστιμο πιάτο.

ζυμαρικά με καπνιστό κοτόπουλο - μπρόκολο - κολοκύθα. πολύ νόστιμο, αλλά για κάποιους ίσως να ήταν πιο ξυνό απ' όσο θα έπρεπε.

κότσι αρνιού με χούμους μελιτζάνας. Το αρνί εξαιρετικό αλλά η μελιτζάνα δεν φαινόταν στο "χούμους" ( που γενικά δεν είχε ξεκάθαρη γεύση και αδικούσε το πιάτο).

Συνολικά αξίζει να πάει κάποιος και να πειραματιστεί με ιδιαίτερες γεύσεις.

24 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Από τα καλύτερα της πόλης και ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του. Σίγουρα το καλύτερο σε σχέση ποιότητας/ τιμής. Ειδικά σε σύγκριση με κάποια άλλα μαγαζιά της ίδιας περίπου κατηγορίας, που δεν είναι ούτε τόσο δημιουργικά, ούτε τόσο γευστικά, ούτε τόσο φρεσκομαγειρεμένα.
Έχω επισκεφθεί το εστιατόριο πάρα πολλές φορές από τότε που άνοιξε και γινόταν χαμός με τις διθυραμβικές κριτικές που γράφονταν για αυτό. Από τότε η κουζίνα και η εξυπηρέτηση του έχουν ανέβει πολλά επίπεδα. Αφορμή για την κριτική αυτή ήταν η χθεσινή μας επίσκεψη εκεί.
Είχε αλλάξει και πάλι το μενού, όπου βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Παρασκευή βράδυ και ήδη περίμεναν δύο παρέες στο μπαρ. Ευτυχώς, όμως γρήγορα άδειασαν τραπέζια και μας εξυπηρέτησαν σχεδόν αμέσως.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω δύο θετικά: πρώτον ότι τα παιδιά τηρούν πιστά τη σειρά προτεραιότητας με αποτέλεσμα να ταχτοποιήσουν σε μεγάλο τραπέζι, επειδή άδειασε πρώτο, μόλις δύο άτομα, ενώ ήδη περίμενε παρέα.
Επίσης, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι μέσα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και άρα και τις μυρωδιές του φαγητού μπορεί να απολαύσει κανείς αλλά και να φέρει εκεί ένα μικρό παιδί. Σε προηγούμενη περίπτωση είχαμε ένα μωρό στην παρέα και τα παιδιά μας βοήθησαν πάρα πολύ με αυτό. Προς τιμήν τους! Τότε είχαμε παραγγείλει μεταξύ άλλων τα μανιτάρια σωτέ που ήταν πολύ ωραία και πολύ μεγάλη ποσότητα, το ριζότο μανιταριών, που είναι φανταστικό και δεν είναι τυχαίο που το κρατάνε στο μενού τους πάντα, και μία ταλιάτα κοτόπουλο που ήταν επίσης φανταστική.

Στις χθεσινές μας επιλογές από το καινούργιο μενού ήταν οι πιο ωραίες τηγανιτές πατάτες του κόσμου (υπερβολή αλλά δεν έχω φάει καλύτερες πουθενά μέχρι στιγμής) με λάδι τρούφας και γραβιέρα. Σερβίρονται σε μεγάλη ποσότητα μόλις βγουν από το τηγάνι και διατηρούν την τραγανότητα τους. Έχει τύχει να πάμε μέχρι εκεί μόνο για τις πατάτες, και ας μην είμαστε από τους ανθρώπους που προτιμούν τα τηγανιτά. Οι γεύσεις τους απλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να δοκιμάσει κανείς.

Επιλέξαμε επίσης το φιλέτο κοτόπουλο, που όπως είδαμε σχεδόν όλα τα τραπέζια το είχαν παραγγείλει. Ήταν σερβιρισμένο πάνω σε πιρουνάτο πουρέ πατάτας και κρέμα μανιταριών. Στην κορυφή υπήρχαν καραμελωμένα κρεμμύδια και χρωματισμένο ελαιόλαδο. Επίσης μεγάλη μερίδα και πεντανόστιμη. Τόσο ισορροπημένες οι γεύσεις και τόσο πλήρες πιάτο στα 10 ευρώ.

Επίσης επιλέξαμε το χοιρινό λαιμό με σάλτσα από ουίσκι, που ήταν σερβιρισμένο με μία σαν σαλάτα απο ντομάτα, λίγο γιαούρτι και πιτούλες. Πάρα πολύ καλό πιάτο και μόλις στα 9 ευρώ. Το κρέας έλιωνε στο στόμα και είχε πολύ γεμάτη γεύση, χωρίς να είναι πολύ γλυκό ή πολύ έντονο.

Μαζί με λίγο χύμα κρασί, πληρώσαμε συνολικά 28 ευρώ.
Άξιζε κάθε ευρώ και με το παραπάνω.

Στο μόνο μείον που μπορώ να επισημάνω είναι η τοποθεσία τόσο ως προς την περιοχή χωροθέτησης όσο και ο ίδιος ο χώρος που είναι βιομηχανικού στιλ αλλά είναι κάπως αφιλόξενος για να κάτσει κανείς αρκετή ώρα ώστε να τελειώσει ένα καλό κρασί ή να απολαύσει κάποιο από τα εξαιρετικά κοκτέιλ που φτιάχνουν.
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν μία ανακαίνιση.
Πάντως, πραγματικά αξίζει μία επίσκεψη για να συμφωνήσετε μαζί μου.

8 medium

31 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Συμπαθητικός χώρος, τιμές λίγο τσιμπημένες αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει για την επιλογή που έκανες. Γαριδομακαρονάδα σούπερ, καλαμάρι τηγανητό ωραίο, σαλάτα με σολωμό εξαιρετική. Σέρβις που δεν τα σπάει, αλλά ικανοποιητικό..

13 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το BROTHERS IN LAW είναι από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Θεσσαλονίκης και το αποδεικνύουν και οι ουρές που σχηματίζονται συνέχεια έξω από το πρώτο μαγαζί στην Παύλου Μελά. Για αυτό και άνοιξε και δεύτερο μαγαζί, αυτή τη φορά στην Κομνηνών, που είναι πιο μεγάλο, πιο ευρύχωρο αλλά πιο... πρόχειρο από το πρώτο μαγαζί και εξηγούμαι:
επισκεφθήκαμε το εστιατόριο απόγευμα Κυριακής και σχεδόν όπως πάντα ήταν γεμάτο.
Την πρώτη φορά που το είχα επισκεφθεί, δεν είχα πολλή σημασία στο περιβάλλον, αλλά αυτήν την φορά επειδή ήταν μία χαλαρή βόλτα με όρεξη για μπέργκερ έδωσα σημασία στη λεπτομέρεια.

Πρόκειται για ένα αμερικάνικου στυλ εστιατόριου, που μοιάζει όμως περισσότερο σε ταχυφαγείο και όχι σε εστιατόριο για να καθίσει κανείς να απολαύσει το γεύμα του. Και αν κάποιος πει ότι δεν απολαμβάνεις το μπέργκερ, απλώς το τρως και φεύγεις, θα του απαντήσω ότι για δύο μπέργκερ και μία μερίδα πατάτες πληρώσαμε συνολικά 17,8 ευρώ! 17,8 ευρώ για ένα γεύμα που ήταν σερβιρισμένο πάνω σε πλαστικά δισκάκια και οι πατάτες μέσα σε αλουμινένιο μπολάκι. Άρα το value for money μάλλον έχει χάσει το παιχνίδι εδώ.
Το εστιατόριο διαθέτει πάγκους, τραπεζάκια και καναπέδες. Αν δεν καθίσεις σε έναν από τους καναπέδες, σε ένα τέταρτο θα θες να φύγεις. Εκτός βέβαια, αν είσαι 15 χρονών οπότε δε σε νοιάζει.

Ως προς το φαγητό: το μπέργκερ THE BOSS (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, μουσταρδομαγιονέζα, ντομάτα, iceberg, διπλό bacon, σως φέτας) ήταν πνιγμένο στη σως, που δεν είχε καμία γεύση από φέτα. Ίσως ήταν σως κρέμας γάλακτος, ίσως ήταν σως γιαουρτιού, ίσως ήταν σως μαγιονέζας πάντως φέτας δεν ήταν και ήταν τόσο πολύ που χαλούσε και το μπιφτέκι και το ψωμάκι. Γενικά δεν ξεχώριζε κάποια γεύση, εκτός από το μπιφτέκι που ήταν καλοψημένο και χορταστικό. Το THE BIG CHEESE (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φέτα, χαλούμι, τυρί κρέμα, cheddar, ντομάτα, ρόκα, μπέικον, μαγιονέζα με μαύρο πιπέρι) ήταν ένα πυργάκι από τυριά και ρόκα. Επίσης και εδώ ξεχώριζε το μπιφτέκι και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι από τα καλύτερα του είδους του. Απλά πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος να πληρώσει ακριβά για ένα μπέργκερ, που μοιάζει περισσότερο με ταχυφαγείου και να το πληρώσει για εστιατορίου.
Οι τηγανητές πατάτες με σως τσένταρ ήταν προτηγανισμένες πατάτες που είχαν πνιγεί από την άγευστη σως τυριού και είχαν χάσει εντελώς την τραγανότητα τους. Η μερίδα κόστιζε 3,4 ευρώ και ήταν για ένα άτομο.

Έχω δοκιμάσει πολλά από τα μπέργκερ του συγκεκριμένου και καταλήγω πως ξέρουν από μπέργκερ αλλά έχουν υπερεκτιμήσει το προϊόν τους.

5 medium

12 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πήγαμε στη ΜΟΥΡΓΑ την Πέμπτη 4/1/2018, εγώ και ο σύζυγός μου.
Ο χώρος υπέροχος, απλός, με μεγάλα τραπέζια. Ο φωτισμός τόσος όσος πρέπει και η μουσική εξαιρετική.

Ο σερβιτόρος που μας πηρε παραγγελία μας πρότεινε Τόνο στη Σχάρα, και μια σαλάτα από βραστά ραδίκια πάνω σε λευκό ταραμά. Τα πήραμε και τα δύο πιάτα.
Στην αρχή ήρθε ένα ξυνοτύρι Νάξου το όποιο συνοδευόταν από μαρμελάδα σαμπούκο και ένα μαύρο παξιμάδι. Στη συνέχεια η σαλάτα με τα βραστά ραδίκια όπου ήταν αποκάλυψη γευστικά. Ο λευκός ταραμάς ήταν βελούδινος και μια μπουκιά μαζί με τα ραδίκια ήταν έκρηξη γεύσεων.

Επόμενο πιάτο, σουπιά σχάρας με οσπριάδα. Κομμάτια σουπιάς τέλεια ψημένα με μια ελαφριά σαλάτα αποτελούμενη από ρεβύθια και μαυρομάτικα φασόλια μαγειρεμένα al dente. Πεντανόστιμα.

Το φαγητό έκλεισε με τον τέλεια ψημένο τόνο στη σχάρα, σερβιρισμένο με λαχανικά σωτέ.
Για επειδόρπιο επιλέξαμε μια μους σοκολάτας από αβοκάντο με μπισκότο βουτύρου. Ελαφρύ και όσο γλυκό έπρεπε.

Ήπιαμε μισό κιλό λευκό βιολογικό κρασί και ήρθε κι άλλο ένα τεταρτάκι κερασμένο.
Πληρώσαμε 50 ευρώ και φύγαμε χορτάτοι και χαρούμενοι.
Αν εχω να προσάψω κάτι, είναι ότι χρεώσαν το ψωμί 0,70 ανα ατομο, που για μένα είναι σαν διαδικασία έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη.

Κατα τ αλλα προτείνω ανεπιφύλακτα.