Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων Θεσσαλονίκης

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Φεβ
11
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η επίσκεψη στο εστιατόριο Εσπεράντο είναι μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, περιβάλλοντος και ήχων.

Μπράβο στους ιδιοκτήτες που ανέβασαν ψηλά τον πήχη του καλού φαγητού και ποτού στην πόλη!

Όποιος επισκεφθεί το χώρο να δοκιμάσει οπωσδήποτε παστιτσάδα συνοδευόμενη από το καταπληκτικό κόκκινο κρασί!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Φεβ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Το «Κιτς και σ έφαγα» ήταν πρόταση φίλου μου που διαμένει στην Θεσσαλονίκη, όταν του ζήτησα να μου πει 1-2 μέρη που θα μπορούσα να φάω νόστιμα σε ένα απλό και χαλαρό περιβάλλον.
Αν και δεν είναι και πολύ μακριά από το κέντρο (βρίσκεται πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά), δύσκολα θα το ξετρύπωνα και για να είμαι ειλικρινής, ίσως ακόμα πιο δύσκολα να έπαιρνα το ρίσκο να διαβώ το κατώφλι τους.
Ο λόγος είναι γιατί ο χώρος τους τόσο όταν το κοιτάς από έξω κι άλλο τόσο όταν βρίσκεσαι στα ενδότερα τους, δεν είναι από τα δυνατά τους χαρτιά. Μοιάζει περισσότερο με χαλαρό καφενείο παρά σε χώρο εστίασης.
Όμως από την εμπειρία που έχω αποκομίσει στο παρελθόν, σαν γνήσιος καλοφαγάς, έχω μάθει να δίνω μεγαλύτερη βάση στην ουσία. Πόσο μάλλον, όταν η πρόταση ερχότανε από άτομο που εμπιστεύομαι.

Ευτυχώς βρήκαμε τραπέζι μετά από την αποχώρηση άλλης παρέας λίγο πριν.
Θα ασχοληθώ πρώτα με τον χώρο, που όπως ήδη ανέφερα είναι το αδύνατό τους σημείο. Πολύχρωμος και χωρίς σαφή στυλιστικό προσανατολισμό. Μικρός χώρος στο ισόγειο κι άλλα μερικά τραπεζάκια στο παταράκι τους στο οποίο μπορείς να φτάσεις με την εσωτερική τους σκάλα. Στον τοίχο grafities και παράξενα διακοσμητικά ύφους γλυπτών που έμοιαζαν σαν να είχαν ξεπηδήσει από το μυαλό του Αλμαδοβάρ (στην πρώτη του, τρελαμένη περίοδο) ενώ είχε πάρει μερικά από τα περτικαλί χαπάκια που σε κάνουν να νοιώθεις ωραία στο σύμπαν…

Το θέμα που όμως με χάλασε στον χώρο δεν ήταν τόσο το αισθητικό του κομμάτι. Τον βρήκα μάλλον διασκεδαστικό. Πιο πολύ με ενόχλησε πως ο χώρος έβγαζε μια σχετική ακαταστασία. Είτε αυτό επιβεβαιώνονταν από την μη τακτική εικόνα της μεγάλης βιτρίνας με τα συστατικά που χρησιμοποιούν, είτε από τις λαδιές στα χάρτινα φύλλα που έχουν ως κατάλογο, είτε από τον σκύλο που περιφερότανε ανενόχλητος στον χώρο κι ανέβαινε στις καρέκλες τους. Γενικά είμαι χαλαρό τυπάκι αλλά όλο αυτό ξεπερνούσε αρκετά τα γούστα και φιλοσοφία μου.

Και είναι κρίμα γιατί αν προσπεράσεις το θέμα με τον χώρο, θα δεις μπροστά σου μια πραγματικά ειλικρινή πρόταση για καλό φαγητό. Θα δεις πως είναι ψαγμένοι στις γεύσεις τους, θα προσγειωθούν στο τραπέζι σου άκρως χορταστικές μερίδες, η γλώσσα σου θα ξεχωρίσει τις σωστές πρώτες ύλες, θα νοιώσεις άνετος με το ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις.

Ένα ακόμα μείον ήταν η μουσική που ακούγαμε για όση ώρα μείναμε εκεί. Η βελόνα είχε κολλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό που έπαιζε «πριόνια». Μας έγιναν σμπαράλια τα νεύρα από την instrumental techno και rave. Απορώ τι σημείο αναφοράς είχε αυτή η μουσική σε έναν χώρο εστίασης. Και καλά να ήμουν σε κάποιο κλαμπάκι, στην ηλικία των 18 και να το απολάμβανα. Στην παρούσα φάση και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ήταν και το πιο ιδανικό για να πηγαίνει η μπουκιά κάτω. Όταν το είπα στον φίλο μου που μας το είχε προτείνει, του έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί κατά τις δικές του επισκέψεις έπαιζε ελληνικά.

Για να κλείσω με το κεφάλαιο «χώρος», ίσως αν του δώσουν μεγαλύτερη προσοχή, να γίνει ένα από τα αγαπημένα μου στέκια στην συμπρωτεύουσα.
Νερό σε κανάτα που μας ήρθε συνοδευόμενη από ξεβαμμένα και πλέον ταλαιπωρημένα ζωηρόχρωμα (φούξια) ποτήρια.
Παραγγείλαμε:
• Ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα φράουλα. Ίσως από τις πιο μεγάλες μερίδες ταλαγάνι που μου έχουν προσφερθεί ποτέ. Αγαπημένος ο συνδυασμός του με μαρμελάδα είτε αυτή γλυκίζει είτε ανήκει στις πιο ξινές του είδους. Πετυχημένο και νόστιμο, όσο έπρεπε ψημένο. Τιμή στα 5€.
• Δροσερή σαλάτα. Πράσινη σαν βάση (σπανάκι –ρόκα), φιλεταρισμένο πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης, λευκό κρεμώδες τυρί (ανεβατό) και μεγάλες φέτες από αλλαντικό που θύμιζε (και ίσως ήταν) παστράμι. Όπως σωστά την έχουν βαφτίσει, ήταν μια άκρως δροσερή και πλούσια σε υλικά σαλάτα. Μας προσφέρθηκε υπερμεγέθης και ευπαρουσίαστη. Μία σαλάτα που θα ξαναέπαιρνα και σε νέα μου επίσκεψη. Τιμή στα 7,5€.
• Χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα 500 gr. Ωραία εμφάνιση, άψογο ψήσιμο, καλοψημένη εξωτερικά-ζουμερή εσωτερικά. Την συνόδευαν με μεγάλα κομμάτια από ψητά στην σχάρα μανιτάρια και baby πατάτες κομμένες στην μέση, το ίδιο αριστοτεχνικά ψημένα. Ένα πιάτο που όταν ήρθε στο τραπέζι μας σε τράβαγε να το απολαύσεις. Άψογο σε όλα του! Νομίζω πως θα έβαζε κάτω το 90% των χοιρινών που έχω παραγγείλει στο παρελθόν. Τιμή στα 9 €.
• Μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο Ηπείρου και σκόρδο. Σε βαρύ πιάτο, δύο πολύ μεγάλα και όσο έπρεπε χοντρά κομμάτια από σωστά ετοιμασμένο συκώτι. «Κολυμπούσε» στην λαδιά του με τα υλικά που ανέφερα και όσο κι αν ντρέπομαι γι αυτό, δεν άφησα σταγόνα του από τις βούτες που έκανα με το ψωμί που υπήρχε στο τραπέζι μας. Από τα πιο νόστιμα πιάτα με συκώτι που έχω δοκιμάσει ποτέ και πολύ κοντά σε αυτό που ετοιμάζει η μητέρα μου. Τιμή στα 7,5€.

Ψωμί 1€/ανά άτομο. Λίγο αδικαιολόγητο για την ποσότητα και ποιότητα ψωμιού που μας πρόσφεραν.
Στο τέλος, κέρασμα από γλυκάκι.

Για το service τώρα το οποίο ήταν ντυμένο με φόρμες λες και λίγο πριν άραζε στον καναπέ του σπιτιού του. Δεν ξέρω αν πέσαμε σε δύσκολη μέρα αλλά έβγαζε μία κούραση και μία όχι και τόσο καλή διάθεση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενθουσιάζει να γίνομαι αποδέκτης σε κάτι τέτοιο. Δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά τελικά τους κάναμε να μας χαμογελάσουν και εμμέσως νοιώσαμε κι εμείς πιο ευπρόσδεκτοι.
Κόψιμο απόδειξης χωρίς παρακάλια και δυνατότητα πληρωμής μέσω κάρτας.
Για να κλείσω κι αυτήν την κριτική…
Το γενικό τους consept είναι «Πολύ καλό φαγητό, σε άκρως ελκυστικές τιμές», πασπαλισμένο με μεγάλες δόσεις χαλαρότητας… Μέχρι εδώ όλα καλά. Αν το περιτύλιγμα ήταν λίγο καλύτερο, θα το πρότεινα σε όλους όσους διαβάσουν αυτήν την κριτική. Νομίζω όμως πως υπάρχει συγκεκριμένο target group που θα κολλήσει και θα κουμπώσει με το στυλ και ύφος τους…
Αν θα ξαναπήγαινα? Νομίζω πως ναι, γιατί τέτοιες προτάσεις αξίζει να τις υποστηρίζουμε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
28
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Βρέθηκα ένα παγωμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά την κακοκαιρία Αριάδνη. Βολτάροντας στην Αριστοτέλους καθίσαμε για τσιπουράκι με μεζέ.
Παραγγείλαμε μια σαλάτα με ρόδι, κολοκυθοκεφτέδες, μπουγιουρντί και σουτζουκάκια και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Το πρώτο που ήρθε ταχύτατα αμέσως μετά το τσίπουρο ήταν το μπουγιουρντί.
Νοστιμότατο γευστικότατο πλούσια μερίδα δεν λυπήθηκαν τίποτα. Μαζί με το τσίπουρο έδενε καταπληκτικά. Θα το ήθελα αρκετά πιο καυτερό χωρίς αυτή η προτίμηση να μειώνει την προσφερόμενη ποιότητα. Αμέσως μετά η πεντανόστιμη και πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με ρόδι κρουτον και κατι άλλα μέσα που δεν θυμάμαι. Απαλή ιδιαίτερη γεύση που τη θυμάσαι καιρό.
Μ αυτά και μ αυτά να και το δεύτερο τεταρτάκι τσίπουρο. Οι κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι χωρίς να διαλύονται πολύ νόστιμοι. Το τελευταίο ήταν και το πλέον δυνατό χαρτί. Σουτζουκάκια σαλονικιώτικα όνομα και πράγμα. Ακριβώς όπως έπρεπε να είναι. Θα τα προτιμούσα πιο καυτερά αλλά θα έφευγα από εκεί μεθυσμένος. Δεν περιγράφω άλλο...
Το γλυκό που μας πρόσφεραν κρέπες με παγωτό βανίλια... υπέροχο και πλούσιο.
Ο λογαριασμός λογικότατος...31 €. Δεν έδωσα σημασία στις επιμέρους τιμές γιατί έφυγα κατευχαριστημένος από το μαγαζί. Πλήρωσα με κάρτα όλα νόμιμα. Σημειώνω πως Σάββατο βράδυ και ίσως και άλλες μέρες έχει και ζωντανή μουσική μπουζούκι κιθάρα.
Ως επίλογο θα έλεγα πως είναι ιεροσυλία να πας στην συμπρωτεύουσα και να μη φας καλά. Αυτό το μαγαζί εκπροσωπεί επάξια τη φήμη της πόλης και θα είναι το πρώτο που θα συστήσω αν μου δοθεί η ευκαιρία. Μεγάλο μπράβο στον μάγειρα στο σέρβις και στη διεύθυνση.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μαρτίου, Θεσσαλονίκη
Ιαν
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Είναι δεύτερη φορά που επισκεφτήκαμε τον ρινόκερο, πάλι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η σαλάτα με το καλαθάκι ήταν εξαιρετική Από ορεκτικά το μαστελο με μαρμελάδα τριαντάφυλλο εξίσου πολύ καλό και γεναιοδωρη ποσότητα Κυρίως πήραμε σουβλάκι κοτοπουλο το οποίο ήταν ψημένο τόσο όσο πρέπει.

Πήραμε βουβαλισια μπιφτέκια τα οποία και αυτά η μερίδα ήταν χορταστικοτατη και ο τρίτος της παρέας δοκίμασε τα ραβιόλια τα οποία ήταν οκ χωρίς να είναι τίποτα εξαιρετικό κατά τη γνώμη του αλλά γενικά δεν είναι και τόσο των ζυμαρικών.

Εγώ που τα δοκίμασα ήταν εξαιρετικά και αυτά Το σέρβις άψογο όπως και την προηγούμενη φορά Ένα εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς.

Να συμπληρωσω πως δεν ειναι στην κατηγορια φθηνων εστιατοριων αλλα και ουτε πολυ ακριβο για την ποιοτητα και την ποσοτητα που προσφερει
Σιγουρα αξιζει να το επισκεφτείς.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το γνώρισα μέσω το e-table και της τεράστιας εκπτώσεις που έδινε τότε αποκλειστικά της τάξεως του 40%

Δεν με τραβούσε να πάω αφού το λογότυπο του sushi σε ιταλικό εστιατόριο δεν μου γέμιζε το μάτι!!

Τελικά είχα ΑΔΙΚΟ!!

Από την πρώτη κιόλας φορά μείναμε κατευχαριστημενοι

Τέλειο φαγητό ότι και να έχουμε δοκιμάσει (έχω πάει πάνω από 10 φορές σε διάστημα 3 μηνών)

Από ορεκτικά το τυρί chèvre με μαρμελάδα ντομάτα είναι κάτι που δεν πρέπει να Χ χάσεις... γαρίδες με κανταΐφι είναι τέλειο και οι δυο μπρουσκέτες και με μοτσαρέλα αλλά και σολομού είναι εκτός από χορταστικά και αρκετά για μια παρέα 4 ατόμων πάτε να δοκιμάσουν όλοι
Τελευταία φορά που πήγα δοκίμασα και ταλιάτα μοσχάρι αλλά γενικά δεν είναι κάτι που με τρελαίνει
Απο σαλάτες δοκίμασε αυτή με τις γαριδεσ Από το μενού σούσι αλλά και την μεσογειακή

Ολα τα κυρίως πιάτα αλλά και το ασιατικό μενού είναι το ένα καλύτερο από το άλλο
Δεν είμαι φίλος των ζυμαρικών αλλά έχω δοκιμάσει από τους φίλους και είναι πολύ καλά αν και θεωρώ λίγο μικρές τις μερίδες σε αντίθεση με την χοιρινή μπριζόλα ή το μοσχαρίσιο φιλέτο που συνήθως προτιμώ αλλά και σολομός με πορτοκαλί είναι πολύ καλή επιλογή αν θες κάτι σε ψάρι

Ευγενέστατο προσωπικό - καταπληκτικός χώρος για μεσημέρι αλλά και για βράδυ όπως πείσεις για lunch το μεσημέρι αν έχεις γραφείο ή δουλεύεις στην γύρω περιοχή αφού είναι κεντρικότατο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει τότε χάνεις!!! Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός περιβάλλοντος - γεύσης και τιμής ) ειδικά αν κανείς κράτηση μέσω εξοντωτικών προσφορών!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Ιαν
06
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Επαγγελματικό ταξίδι- αστραπή στη Θεσσαλονίκη διαρκείας μικρότερης των 24 ωρών. Παρασκευή μεσημέρι, τελειώνουμε τη δουλειά μας κατά τις 16:00 και συμβουλευόμαστε γέννημα- θρέμμα της πόλης για ουζερί στην Καλαμαριά για να τσιμπήσουμε κάτι πριν την πτήση της επιστροφής.

Ο καιρός υπέροχος για Δεκέμβριο και απαιτούσε τραπεζάκια έξω. «Στου Χαμόδρακα να πάτε». Βουρ λοιπόν. Πού να το ψάχνουμε περισσότερο, μου έκανε και κλικ το όνομα, βάλαμε μπρος και το gps και φύγαμε. Και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία επιστροφής στο χρόνο. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς άμα τη αφίξει: Τον περιβάλλοντα χώρο, το ύφος του μαγαζιού, τον διάκοσμο, τα τραπεζοκαθίσματα, τα σερβίτσια ακόμα; Μπαίνεις στην χρονοκάψουλα και βγαίνεις στο 1985. Ανοίγεις στην κυριολεξία το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μάλιστα η έκφραση ταιριάζει γάντι εδώ, καθ’ ότι εκστομίστηκε από τον θρυλικό Αντρέα ακριβώς εκείνη τη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος. Από στιγμή σε στιγμή νομίζεις ότι θα ξεπεταχτεί ο Στάθης Ψάλτης αγκαζέ με την Καίτη Φίνου- ενδεχομένως μάλιστα ο Ψάλτης να εμφανιστεί και σε ρόλο σερβιτόρου του καταστήματος. Δίπλα στο πάλαι ποτέ αυτό κυριλέ σκηνικό υπάρχει κάτι σαν παλιό καρνάγιο, με ξεχαρβαλωμένες ψαρότρατες, κουρελούδες, και πού και πού καμιά ξέμπαρκη φερ φορζέ καρέκλα.
Όταν δε μπαίνεις στον εσωτερικό χώρο, στον οποίο μπήκα αναζητώντας μετά από μία λαβυρινθώδη διαδρομή την τουαλέτα, είναι σαν να εισέρχεσαι στη χώρα των θαυμάτων του Λιούις Κάρολ- μόνο ο Άσπρος Λαγός που δεν ξεπήδησε από κάπου. Περνάς από διάφορες αίθουσες, παρααίθουσες, δωματιάκια, που το καθένα έχει διαφορετικό ύφος διακόσμησης, διέρχεσαι από την κουζίνα, ανοίγεις πόρτες και πορτάκια για να βρεθείς στο πολυπόθητο «μέρος».

Σε όλη αυτή την ομολογουμένως ιδιαίτερη διαδρομή συναντάς τα απίθανα των απιθάνων: από μια γιγαντοθόνη που προβάλλει φωτογραφίες με «εξέχουσες» προσωπικότητες της πολιτικής κυρίως σκηνής οι οποίοι έχουν περάσει από εκεί, μέχρι μια επίσης γιγαντιαία βυζαντινή εικόνα στο μέσο της μιας από τις μεγαλύτερες αίθουσες. Αυτά τελείως ενδεικτικά, απ’ όσα αξιοπερίεργα μπόρεσα να συγκρατήσω, μέσα σ’ αυτό το horror vacui σκηνικό.

Κι εδώ κλείνει η εκτεταμένη εισαγωγή για την περιγραφή του χώρου, η οποία όμως –πιστέψτε με- είναι απαραίτητη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εξάλλου στην ίδια φιλοσοφία του ’80 κινείται και η κουζίνα. ΄Ενας ανεξάντλητος κατάλογος (στις πρώτες σελίδες του οποίου φιγουράρουν μάλιστα πάλι γνωστοί πολιτικοί που έχουν τιμήσει το κατάστημα) με μεγάλη ποικιλία ψαρικών και μάλιστα κάποιων δυσεύρετων όπως π. χ. καλκάνι. Όλα αυτά προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία παρασκευών, από ψητές ψαρούκλες, σαλάτες με ψαρικά, σαγανάκια με ψαρικά και οστρακοειδή, ποικιλίες ψαρικών, πάστες και risotti επίσης με θαλασσινά.

Υπάρχουν βέβαια και πιο κλασικά ορεκτικά και λίγα κρεατικά. Σ’ αυτή την υπερ- πληθώρα προτάσεων όμως (όπως αναφέρονται) απλά χάνεσαι. Ενδεικτικά σας λέω ότι ο κατάλογος για τα φαγητά και μόνο, χωρίς τα ποτά και τα γλυκά είναι 29 σελίδες! Και ναι, είναι διαθέσιμος πλήρως στο site του καταστήματος, αν θελήσετε να το επισκεφθείτε, γιατί μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε ένα είδος μελέτης στο σπίτι προκαταβολικά για να μπορέσετε να προσανατολιστείτε.
Περιοριστήκαμε σε λίγα πράγματα, μια και πήγαμε για τσίμπημα:
- Πιατέλα ούζου 2 ατόμων, που περιλαμβάνει μπακαλιάρο και γαύρο τηγανιτό, σκορδαλιά, μελιτζανομπουρεκάκια, καλαμαράκι τηγανιτό και μυδοπίλαφο συν ένα καραφάκι ούζο, επιλογής του πελάτη, αν θυμάμαι καλά. Όλα αυτά στα 19 ευρώ. Καλό σαν ιδέα για ένα απλό τσιμπολόγημα και ως προς την τιμή, αλλά από όλα αυτά μόνο τα μπουρεκάκια μελιτζάνας άξιζαν. Ο μπακαλιάρος ήταν πανιασμένος, ο γαύρος άνοστος, απλώς ανεκτή η σκορδαλιά και η μελιτζανοσαλάτα και το μυδοπίλαφο απαράδεκτο και σίγουρα μαγειρεμένο από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον. Απαράδεκτο και το καλαμαράκι που ήταν τηγανισμένο τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν.
- Σκουμπρί καπνιστό στη σχάρα: Εδώ τους βγάζω το καπέλο. Μας το συνέστησε με επιμονή ο παριανής καταγωγής σερβιτόρος και είχε δίκιο. Καταπληκτικός μεζές με ισορροπημένο κάπνισμα. Το καταβρόχθισα όλο μόνη μου.
- Χταπόδι λιαστό σχάρας (ή μάλλον «Οχταπόδι» όπως αναγράφεται και στο μενού ☺ ): Δυστυχώς άνοστο τελείως και σκληρό.
Στο τέλος μας προσφέρθηκε κυδώνι φούρνου με γιαούρτι το οποίο οφείλω να πω ότι ήταν εξαιρετικό! Το γευστικότερο κυδώνι που έχω δοκιμάσει ποτέ με καλής ποιότητας γιαούρτι και σε γενναία ποσότητα. Το σέρβις παλαιάς κοπής και αυτό και απολύτως εναρμονισμένο με το όλο κλίμα, όμως σίγουρα ευγενικό. Ακούσαμε μάλιστα ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον συμπαθή Παριανό σερβιτόρο, που ανέφερα παραπάνω. Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι η απόδειξη καθυστέρησε υπερβολικά από τη στιγμή που πληρώσαμε (περίπου μισή ώρα), η οποία μας ήταν κιόλας απαραίτητη εφόσον επρόκειτο για επαγγελματικό γεύμα. Εν τέλει όμως, μας την έφεραν.
Τώρα για το αν το προτείνω, τι να πω. Αν κάνετε κοινωνιολογική έρευνα για τη δεκαετία του ’80 (και όχι μόνο για το φαγητό, αλλά γενικότερα για την κουλτούρα της εποχής, και τα κατάλοιπα/ προεκτάσεις της στο σήμερα), αποτελεί ιδανικό case study. Να πάτε όμως μόνο μεσημέρι με καλό καιρό και να καθίσετε έξω, χαζεύοντας τα γλαρόνια και το ηλιοβασίλεμα, με πολύ χαμηλές προσδοκίες από το φαγητό. Εμείς πάντως (θες που ήταν επαγγελματικό γεύμα και δεν πληρώναμε κιόλας από την τσέπη μας;) το διασκεδάσαμε εν τέλει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
04
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Εντάξει!! Γέμισε η Θεσσαλονίκη μπεργκεράδικα αλλά σαν το Pax κανένα!!!
Ίσως λίγο μικρές οι σαλάτες του αλλά τα ορεκτικά και τα burgers όλα κόλαση!!
Ειδικά αυτή την περίοδο που τρέχουν δυο νέες γεύσεις γιορταστικές!!
Λατρεύω τα sides του με φρέσκιες πατάτες αλλά και την καλύτερη coleslaw σαλάτα ever!!

Όσο για το σέρβις πάντα φιλικότατο και γρήγορο

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις από την μεγάλη συλλογή Μπύρας ή αν δεν είσαι του αλκοόλ μη χάσεις την σπιτική τους λεμονάδα που τα "σπάει"!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μόλις Ολοκλήρωσα μια εξαιρετική επίσκεψη στην Κάνουλα και όφειλα να γράψω. Ο χώρος μικρός, ασήμαντος, απλός. Δε θα το έβρισκα αν περνούσα.
Όταν μπήκα ήταν άδειος ο χώρος με ένα ζευγάρι. Έχασε ευγενικό παιδί ήρθε και τον ενημέρωσα ότι ειχα κάνει κράτηση (αν τυχόν υπήρχαν άλλες κρατήσεις).
Καθίσαμε.
Στο μενού είδα πολλα που μου άρεσαν, οπότε η λογική της μερίδας και μικρή μεριδά´ ήταν καλη ιδέα για να δοκιμάσω περισσότερα. Πήραμε
Σντιτσελ αλά κρέμα με μανιτάρια - εξαιρετικό
Μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα - εξαιρετικά
Μια πράσινη σαλάτα με σύγκλινο και πορτοκαλί - καλη, ειχε πολυ πορτοκαλί για μένα
Φέτα μπουγιουρντί - ωραία
Φάβα με κάπαρη και κρεμμυδάκι - εξαιρετική
1 κιλό κόκκινος ξηρός - πολυ ωραίο χύμα

Ολα αυτά 43 ευρώ. Δε μου φάνηκαν υπερβολικά. Και απόδειξη και γλυκάκι έφερε το παιδί.
Ο χώρος γέμισε μεχρι τις 21.30, οπότε κλείστε για να αποφύγετε απογοήτευση.
Το μόνο που δε συμπαθώ ειναι το κάπνισμα που ειναι ελεύθερο σε ένα μικρό χώρο και ντουνιαζεις.

Σίγουρα θα ξαναπάω όταν είμαι Θεσσαλονίκη. Πλέον ξέρω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δεκ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Navona το είχα βάλει από πέρυσι στο μάτι, που είχα βρεθεί και πάλι στην Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα και το είχα επισκεφτεί για καφέ και ποτό. Μου είχε κάνει εντύπωση ο καλαίσθητος χώρος του και η άψογη εξυπηρέτησή τους. Όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο αφού ανήκει στον όμιλο του ιστορικού Μακεδονία Παλλάς, που στολίζει εδώ και χρόνια την συμπρωτεύουσα κάνοντάς μας υπερήφανους με την ύπαρξή του.
Έτσι, φέτος, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα το επιλέξαμε για το βράδυ του Ρεβεγιόν και κάναμε τις σχετικές συνεννοήσεις για την κράτηση του τραπεζιού.
Πιστοί στο ραντεβού μας, περάσαμε στο εσωτερικό του την προκαθορισμένη ώρα. Η κυρία της υποδοχής τους, μας καλωσόρισε ευγενικά και στην συνέχεια συνοδευτήκαμε στο τραπέζι που είχε δεσμευτεί για εμάς.
Η κυρία που ανέλαβε την εξυπηρέτησή μας, ήρθε άμεσα και μας συστήθηκε προσωπικά. Το όνομά της ήταν «Έλενα» και ήταν πραγματικά άψογη. Έχοντας ως αβαντάζ ένα πολύ γλυκό παρουσιαστικό, το υποστήριζε ακόμα περισσότερο με ένα service εξαιρετικού επιπέδου.
Άμεση, άνετη και χαμογελαστή, ήταν πάντα εκεί κάθε φορά που την χρειαστήκαμε. Όλα ήρθαν σε σωστούς χρόνους και μας προσφέρθηκαν με επαγγελματισμό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την παραγγελία, αφού με τις γνώσεις της και εμπειρία της μας βοήθησε στην επιλογή του κρασιού που θα συνόδευε λίγο αργότερα το δείπνο μας.
Για τον χώρο έχω επίσης να αναφέρω μόνο θετικά. Μερικά βήματα από την θάλασσα, στολισμένος γιορτινά αλλά χωρίς διακοσμητικές υπερβολές που πολλές φορές καταφέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σωστή μουσική από DJ και -πολύ σημαντικό- σε σωστή ένταση. Ο κόσμος που βρισκότανε γύρω μας, διακριτικός, διασκέδαζε κρατώντας χαμηλούς τους τόνους, βοηθώντας να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για ένα τέτοιο γεύμα.
Κατά την παραγγελία, μας δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, με την βοήθεια του οποίου μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα του κάθε πιάτου τους.
Λόγω της ημέρας, εκτός από τα πιάτα του σταθερού μενού τους είχαν προσθέσει και κάποια πιο γιορτινά. Ειδική μνεία στο ότι κάτω από κάθε πιάτο τους υπάρχει αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών τους καθώς και στα ιδιαίτερα αρτοσκευάσματα που σου προσφέρουν κατά το ξεκίνημα του γεύματος.
Από το menu και τα γιορτινά πιάτα τους, εμείς επιλέξαμε:
• Τρεις Μάγισσες ροζέ του Κτήματος Μπαραφάκα. Ένας συνδυασμός από Αγιοργίτικο, Μοσχοφίλερο και Syrah. Ημίγλυκο και σπιρτόζικο στην γλώσσα.
• Ποικιλία ιταλικών τυριών. Ακανόνιστα κομμένη παρμεζάνα, πεκορίνο, κρεμώδης κορκοντζόλα και προβολόνε. Τα συνόδευαν με κριτσίνια και μοστάρντα μήλου. Η καλύτερη παρέα για το κρασί που δοκιμάσαμε.
• Σαλάτα από baby σπανάκι, ρόκα και πατζάρι. Το σύνολο συμπληρώνονταν άψογα από καβουρντισμένο φουντούκι, ψιλοκομμένο αποξηραμένο σύκο και μια άκρως ενδιαφέρουσα σος που γλύκιζε. Σαλάτα δροσερή και ευχάριστη.
• Σιγομαγειρεμένο γουρουνόπουλο που είχαν μαρινάρει με θυμάρι, σκόρδο και πάπρικα. Σε τετραγωνισμένη παρουσίαση, το είχαν πλαισιώσει από κρέμα σελινόριζας και πουρέ από κυδώνι. Έλιωνε στο στόμα, προκαλώντας έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο. Εξαιρετικό!
• Κότσι που όμως τόσο στην γεύση όσο και την εικόνα του, ήταν πάρα πολύ διαφορετικό από όσα είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Ο σεφ τους πήρε μία σχετικά απλοϊκή πρώτη ύλη και την είχε απογειώσει. Συνοδεύτηκε από είδος πουρέ που δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν ήταν το δικό μου πιάτο, αλλά που έδενε ντελικάτα με το υπόλοιπο σύνολο.
• Cheese cake που η εμφάνισή του σε εξίταρε ακόμα περισσότερο αφού μας σερβιρίστηκε με την μορφή μιας συμπαγούς μπάλας με γέμιση.
• Τυραμισού σε ψηλό ποτήρι που όμως πως θα το ήθελα με λίγο παραπάνω ένταση.

Όλα τα πιάτα μας προσφέρθηκαν ήταν όχι μόνο απολαυστικά αλλά και σε ευφάνταστη παρουσίαση, αξιοπρεπέστατες μερίδες και προσεγμένα και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.
Για κλείσιμο μας κέρασαν «δυνατό» λικέρ μαστίχας.

Δεν αναφέρθηκα καθόλου στις τιμές του κάθε πιάτου γιατί μερικά πράγματα στην ζωή δεν έχουν κόστος, αλλά αξία… Και τι έχει περισσότερη αξία από το αποχωρείς από ένα τόσο επιτυχημένο γεύμα με την διάθεσή σου να έχει πιάσει ταβάνι…
Χμ… ναι… υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να επισφραγίσει στιγμές σαν κι αυτή. Να περπατάς ελάχιστα μέτρα και λίγο αργότερα να παραδίνεσαι χαμογελαστός στα χέρια του Μορφέα, σε ένα από τα εξαιρετικά δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς.
Μακεδονία Παλλάς & Navona, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δεκ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Σε μια πόλη που έχει αμέτρητα ζαχαροπλαστεία, η Sugarela ξεχωρίζει.
Ο λόγος είναι ό, τι τα γλυκά της είναι ανάλαφρα, με καλές πρώτες ύλες και το κυριότερο δεν σε λιγώνουν.
Η ιδιοκτήτρια έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική στη Γαλλία, κάτι που φαίνεται στην δημιουργία και παρασκευή των διάφορων γλυκών.
Οι τιμές τσιμπημένες, αλλά θεωρώ καλή τη σχέση τιμής-ποιότητας.