Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων Θεσσαλονίκης

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
24
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μια κλασική αρχή των γαστρονομικών αναζητήσεων σε μια πόλη που πάει κάποιος ως επισκέπτης είναι να εμπιστευτεί τους ντόπιους. Τον κανόνα αυτό τήρησα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τις προτροπές φίλων για το πού θα απολαμβάναμε καλό φαγητό. Έτσι, Παρασκευή βράδυ, με την καθοδήγηση Θεσσαλονικιάς φίλης, παρέα τεσσάρων ατόμων βρεθήκαμε στο "Σέμπρικο". Στις παρυφές των Λαδάδικων, δίπλα στα διοικητικά δικαστήρια της πόλης και, τώρα που ο καιρός είναι καλός, τραπεζάκια έξω με θέα στα βυζαντινά τείχη. Το "Σέμπρικο" είναι συνδυασμός νεοταβέρνας-νεομπακάλικου με προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση. Μόνο μειονέκτημα ότι ο περιορισμένος χώρος (εσωτερικός και εξωτερικός) ουσιαστικά αναγκάζει στο στρίμωγμα των απλών μεταλλικών τραπεζοκαθισμάτων με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Μόλις καθίσαμε στο "Σέμπρικο" και πριν μας φέρουν καταλόγους, δεν σας κρύβω ότι θυμήθηκα πως ο αγαπητός φίλος jim είχε γράψει εδώ στο ask4food μια εξαιρετική κριτική και τη συμβουλεύτηκα, παίρνοντας ιδέες για την παραγγελία. Φίλε jim ευχαριστώ!

Πρώτα απ' όλα να γράψω δυο λόγια για την εξυπηρέτηση. Τα νέα παιδιά που παίρνουν παραγγελία και σερβίρουν είναι ευγενέστατα, πρόθυμα να εξυπηρετήσουν, αλλά και "χαλαρά" (για τους δικούς μου "αθηναϊκούς" ρυθμούς τουλάχιστον - και αυτό το είχε εύστοχα επισημάνει το έμπειρο μάτι του jim στην κριτική του). Τι εννοώ; Δεν υπήρχε καμιά βιασύνη, ούτε να πάρουν παραγγελία ούτε να φέρουν τα πιάτα ούτε να φέρουν λογαριασμό. Όλα κινούνταν σε ήρεμους, σαλονικιώτικους ρυθμούς...

Στα του φαγητού τώρα! Αφού συμβουλευτήκαμε τον πολύ ενδιαφέροντα κατάλογο που προσανατολίζεται σε ελληνικές γεύσεις, παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:

- Ψωμάκι: Ήρθαν φέτες εξαιρετικά νόστιμου λευκού και μαύρου ψωμιού, οι οποίες καταναλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού και ανανεώθηκαν.

- Σαλάτα κρίταμο με φέτα Γρεβενών και ντοματίνια: Δροσερή η σαλάτα, δυνατή γεύση η φέτα, ό, τι έπρεπε για αρχή.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κόκκινη λόλα και τυρί κρέμα τσαλαφούτι. Εξαιρετική η γεύση της, κι αυτό το πιάτο άδειασε αμέσως.

- Πατατοσαλάτα με προσούτο και σως μανιταριού. Βραστή πατάτα με πολτοποιημένο μανιτάρι, λαδάκι, μυρωδικά κι από πάνω φέτες προσούτο. Μεγάλη μερίδα, πεντανόστιμη γεύση.

- Πατάτες οφτές με ξινοτύρι: Απίθανος ο γευστικός συνδυασμός τους, οι ψημένες πατάτες έδεναν με την οξύτητα του ξινοτυριού!

- Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας. Άψογα ψημένη η σπαλομπριζόλα απογειωνόταν γευστικά σε συνδυασμό με την πρωτότυπη σως. Δοκιμάσαμε όλοι και μας άρεσε πάρα πολύ. (να σημειώσω ότι το πιάτο αυτό το παραγγείλαμε, γιατί τη μέρα της επίσκεψής μας στο εστιατόριο δεν είχαν κότσι φούρνου με ψητά λαχανικά).

- Συκώτι μοσχαρίσιο με μανιτάρια: Πιάτο-ποίημα! Το συκώτι κομμένο σε φέτες συνδυασμένο με το ζωμό των μανιταριών έδινε εξαιρετική γεύση.

Τα παραπάνω συνδυάστηκαν με νεράκι σε κανάτα και λίγο χύμα λευκό κρασί που πινόταν πολύ ευχάριστα. Να σημειώσω ότι και ο κατάλογος των κρασιών έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και σε καλές τιμές.

Όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα συμπαθητική πανακότα.

Συνολικά, το κόστος έφτασε τα 16 ευρώ το άτομο, εκτιμώ ότι είναι "τίμια" τιμή, με δεδομένα όσα πήραμε.

Μετά απ' όλα αυτά, το συμπέρασμα εξάγεται εύκολα: Προφανώς μου άρεσε το "Σέμπρικο" και προφανώς το προτείνω σε φίλες και φίλους του ask4food Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης! Προσεγμένες ελληνικές γεύσεις, ευγενική εξυπηρέτηση, συμπαθητικός χώρος και πολύ καλό value for money συνθέτουν ένα τετράπτυχο γαστρονομικού ενδιαφέροντος που δύσκολα το προσπερνάει κάποιος. Με την πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε κι εσείς το "Σέμπρικο" για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ακολούθησα τις υποδείξεις Θεσσαλονικέων φίλων για φαγητό. Έτσι, Σάββατο βράδυ, παρέα τεσσάρων ατόμων, μετά από πρόταση ντόπιου φίλου, κατευθυνθήκαμε στη "Μασσαλία". Το μεζεδοπωλείο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε απόκεντρο σημείο, πολύ κοντά στις οδούς Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης. Από το site του εστιατορίου πληροφορήθηκα ότι executive chef είναι ο Γιάννης Γιαννακάρας που δημιουργεί και τροποποιεί πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ενώ head chef είναι ο Κώστας Βανίδης που μαζί με την ομάδα του αναλαμβάνουν την εκτέλεση των γευστικών δημιουργιών.

Ο χώρος είναι συμπαθητικά διακοσμημένος και φωτεινός, με απλά λιτά τραπεζοκαθίσματα. Μόνο μειονέκτημα ότι τόσο στον εσωτερικό χώρο, όσο και στον εξωτερικό χώρο, στο πεζοδρόμιο, η διάταξη των τραπεζιών είναι τέτοια, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να απέχουν ελάχιστα τα τραπέζια μεταξύ τους.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική με αρκετές καθυστερήσεις. Πιθανότατα σε αυτό να συνετέλεσε ότι το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο, ωστόσο είναι γεγονός ότι πέρασε αρκετή ώρα από τη στιγμή που καθίσαμε, μέχρι να φέρουν καταλόγους και στη συνέχεια να έρθουν να πάρουν παραγγελία, ενώ μικροκαθυστερήσεις είχαμε και στη ροή του σερβιρίσματος των πιάτων.

Ο κατάλογος περιέχει ζεστά και κρύα ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά και ψαρικά-θαλασσινά. Μετά από σύντομη σύσκεψη καταλήξαμε στα κρεατικά και παραγγείλαμε τα ακόλουθα στη λογική των "πιάτων στη μέση" και "δοκιμάζουμε όλοι απ' όλα":

- Φέτα σε φύλλο με καυτερή σάλτσα χαρίσα και οξύμελι: Ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός, από τα ορεκτικά που άρεσαν σε όλους.

- Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας: Πολύ έντονη κρεατένια γεύση, συμπαθητική η κρέμα φέτας.

- Μανιτάρια στο τηγάνι με ούζο, δεντρολίβανο και μπούκοβο: Για τα γούστα μας πολύ καυτερή η γεύση τους.

- Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι, άνηθο, λιαστή ντομάτα και ελιές: Δροσερή και φρεσκοκομμένη, καταναλώθηκε αμέσως.

- Βραστά χόρτα με κρίθινα παξιμάδια: Τα χόρτα "κράταγαν" αρκετά στη γεύση, ίσως χρειάζονταν λίγο βράσιμο παραπάνω.

- Κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με πικάντικες πατάτες: Απλά καταπληκτικό! Το φιλέτο κοτόπουλο πολύ μαλακό, σωστά ψημένο, συνδυαζόταν τέλεια με τις πατάτες. Το πιάτο άδειασε εν ριπή οφθαλμού...

- Μοσχαρίσια μπιφτέκια με κρέμα παρμεζάνας και μικρές πατάτες: Πολύ γευστικά και πολύ νόστιμος ο συνδυασμός της κρέμας παρμεζάνας με τις πατάτες.

- Αρνίσιο κεμπάπ με πατατοσαλάτα και πίτα καλαμποκιού: Δεν μας ενθουσίασε, μας φάνηκε κάπως "βαριά" η γεύση του.

Στα παραπάνω προσθέστε φέτες εύγευστου μαύρου και λευκού ψωμιού, ενώ για καλωσόρισμα ήρθε φρυγανισμένο ψωμάκι με καλής ποιότητας ελιές. Ακόμα, ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό που ανοίχτηκε και σερβιρίστηκε στα ποτήρια μας, χωρίς να ερωτηθούμε...

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό προσφέρθηκε ως κέρασμα γευστικότατο μωσαϊκό, γλυκό κλείσιμο σε ένα ωραίο δείπνο.

Το κόστος ανήλθε περίπου στα 16 ευρώ το άτομο, τιμή αναμενόμενη για όσα πήραμε.

Συνολικά, η αποτίμηση είναι θετική: Το φαγητό αρκετά καλής ποιότητας, η εξυπηρέτηση ευγενική με μικρές καθυστερήσεις, το value for money ικανοποιητικό, ο χώρος συμπαθητικός, παρά το στρίμωγμα. Νομίζω ότι θα έχω τη "Μασσαλία" στα υπόψη μου και για επόμενες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα, βέβαια, πολύ να διαβάσω στο ask4food αντίστοιχες κριτικές Θεσσαλονικέων φίλων και για το συγκεκριμένο και για άλλα εστιατόρια, ελπίζω στο εγγύς μέλλον να ενεργοποιηθούν περισσότερο...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις με έφεραν πρόσφατα για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα καλά που προσφέρουν τρία από τα εστιατόρια της "Νύμφης του Θερμαϊκού".

Παρέα τριών ατόμων, λοιπόν, Κυριακή μεσημέρι, βρεθήκαμε στο "Ούζο στον Πίνακα", στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Θεσσαλονικιός φίλος της παρέας που μας οδήγησε εκεί είναι fan του καταστήματος και δεν είχαμε κανέναν απολύτως λόγο να μην τον εμπιστευτούμε. Ο εξωτερικός χώρος είχε ήδη γεμίσει και επιλέξαμε να καθίσουμε μέσα στο εστιατόριο.

Ο εσωτερικός χώρος είναι συμπαθητικά διακοσμημένος με παραστάσεις από το κλασικό αναγνωστικό της Α' Δημοτικού που για χρόνια συντρόφεψε τους μαθητές. Από τον σχολικό μαυροπίνακα λοιπόν προέρχεται το όνομα του καταστήματος. Παράλληλα, πολλές φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες διακοσμούν τους τοίχους. Τα τραπεζοκαθίσματα απλά, κάπως στριμωγμένα, για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, ενώ το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο στριμωγμένα, είναι τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο.

Η εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές ευγενική. Γρήγορα μας έφεραν καταλόγους (δεν μου πολυάρεσε ότι είναι πλαστικοποιημένα φύλλα), γρήγορα έφεραν σερβίτσια και γρήγορα πήραν παραγγελία. Μας έφεραν και νόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, ενώ προσγειώθηκε, χωρίς να ερωτηθούμε, και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Από τον αρκετά περιεκτικό (έχει και κρεατικά και θαλασσινά) κατάλογο επιλέξαμε και δοκιμάσαμε:

- Χωριάτικη σαλάτα: Αρκετά μεγάλη μερίδα, φρεσκοκομμένη, με καλής ποιότητας φέτα.

- Χόρτα: Η γεύση τους ήταν πολύ καλή, ήρθαν λίγο περισσότερο βρασμένα απ' όσο χρειαζόταν, κατά τη γενική εκτίμηση της παρέας.

- Πατάτες τηγανιτές: Ετοιματζίδικες, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Καλαμαράκια τηγανιτά: Είχαν τηγανιστεί σωστά, άρεσαν στο φίλο που τα προτίμησε.

- Ποικιλία ψητών κρεατικών. Επαρκέστατη σε ποσότητα, περιείχε φιλέτο κοτόπουλο (πολύ εύγευστο και καλά ψημένο), κεμπάπ (απλά ΟΚ, δεν μας ενθουσίασε), χοιρινή πανσέτα (μια χαρά γεύση, σωστά ψημένη), ψαρονέφρι (κι αυτό καλό) και πιτάκια.

Γενικά το φαγητό δεν διεκδικούσε δάφνες υψηλής ποιότητας, ήταν όμως μια χαρά για να πιει μια παρέα λίγο κρασάκι. Μας προσφέρθηκε κέρασμα σιμιγδαλένιος χαλβάς (συνηθισμένος, όχι κάτι ξεχωριστό). Το κόστος ανήλθε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο, ποσό λογικό για όσα παραγγείλαμε.

Συνολική εντύπωση: Αρκετά θετική! Αν βρεθώ στην περιοχή, το "Ούζο στον πίνακα" είναι ένα από τα μέρη που θα σκεφτόμουν να καθίσω για φαγητό. Όσοι είστε μόνιμα ή βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μάρ
31
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Έχει κι η Θεσσαλονίκη τα μονάκριβα της γαστρονομικά διαμάντια, όπως κι η Αθήνα μας -την οποία ερευνούμε επισταμένως όλοι εμείς οι καλοφαγάδες του site μας- αλλά βέβαια και κάθε μεγαλούπολη.

Στον απόηχο της αίγλης του εστιατορίου ΟΛΥΜΠΟΣ-ΝΑΟΥΣΑ, που ατυχώς κατέβασε ρολά το 1994, δίπλα ακριβώς στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο MEDITERRANEAN PALACE, που κι αυτό κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του ’80, αμφότερα επί της παραλιακής Νίκης -και τα οποία είχα την τύχη να τα γνωρίσω το 1972 ως φοιτητής- υπάρχουν και σήμερα οι ξακουστοί διάδοχοί τους: το CLOCHARD στην Προξένου Κορομηλά, με την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, το ALFREDO’S στο HYATT, το ΜΑRΕ & ΜΟΝΤΙ, που έφερε την Ιταλία στο Πανόραμα, οι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ για ψαροφαγία στο κέντρο, αλλά και τόσα άλλα μαγαζιά που κοσμούν τη Νύφη του Θερμαϊκού!

Ανάμεσά τους, βρεθήκαμε δύο άτομα, το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου, στο καινούργιο MAREA, ακριβώς στη διασταύρωση Στρατηγού Καλλάρη και Λώρη Μαργαρίτη, κοντά στον Λευκό Πύργο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2016 και διεκδικεί επάξια τον πρωταγωνιστικό ρόλο της θαλάσσιας γαστρονομίας στη Συμπρωτεύουσα. Το Marea, λοιπόν, που στα ιταλικά σημαίνει παλίρροια, συνειρμικά μας φέρνει στον νου το γνωστό ποίημα του Νίκου Καββαδία, μελοποιημένο απ’ τον Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνευμένο απ’ τους Κούτρα και Θηβαίο!! Στην αρχή του καταλόγου τους, δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι επέλεξαν το ποίημα ΜΑΡΑΜΠΟΥ (εξωτικός πελαργός) απ’ την ομώνυμη ποιητική συλλογή του ποιητή!

Το MAREA, αποτέλεσμα της σύμπραξης των Α/φων Σωτηρούδη -που λειτουργούν στην Πυλαία το ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ απ’ το 2008- με τους Γιώργο και Θεόκτιστο Σαρασίδη, ήδη κάνει θαύματα σε θαλασσινά και ψαρικά εδώ και έξι μήνες, λειτουργώντας καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση. Ο γνωστός Σαλονικιός σεφ, μετεκπαιδευμένος στον Alain Ducasse και συνεργάτης στο παρελθόν των Λαζάρου, Σκαρμούτσου και Πέσκια, έχει πολύτιμη προϋπηρεσία στα: MACEDONIA PALACE (τώρα υπό ριζική ανακαίνιση), SANI RESORT, MICHOU MICHOU, GARCON BRASSERIE, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ κ. λπ. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος μάγειρας ανέλαβε το τιμόνι του MAREA!!

Ωστόσο, η ευφροσύνη του ανθρώπινου ουρανίσκου είναι συνισταμένη της μεγαλοφυούς δημιουργίας τέτοιων αρχιμαγείρων με ό, τι καλύτερο προϊόν έχουν να μας προσφέρουν οι θάλασσές μας και όχι μόνο. Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του MAREA προμηθεύουν καθημερινά τον σεφ με τα φρεσκότερα ψάρια και θαλασσινά απ’ τους δικούς τους ψαράδες, που προέρχονται απ’ την Ιερισσό της Χαλκιδικής και την Καβάλα!

Στον χώρο κυριαρχούν τα λευκά χρώματα, τόσο εσωτερικά όσο και στα τραπέζια επί της Λ. Μαργαρίτη και μπορούν να φιλοξενηθούν αντίστοιχα περί τα 60 + 20 άτομα. Μέσα, εκτός απ’ τα ανοιχτά χρώματα -που σε συνδυασμό με τα μεγάλα ανοίγματα των τζαμαριών φωτίζουν ιδιαίτερα τον χώρο- τα μάτια των θαμώνων πέφτουν στο εντυπωσιακό μπαρ με τα ψηλά σκαμπό και στα όμορφα τραπέζια από εκλεκτή ανοιχτόχρωμη ξυλεία. Οι δύο τουαλέτες στο ισόγειο αστράφτουν βέβαια από καθαριότητα, ενώ καθ’ οδόν προς αυτές δεν μπορεί να μη θαυμάσει κανείς μια άποψη του χώρου με τη σπαρταριστή ψαριά της ημέρας!!

Το προσωπικό είναι αντάξιο του επιπέδου του MAREA. Το μεσημέρι περί τα 5-6 άτομα, είναι όλα τους ευγενέστατα και απόλυτα ενημερωμένα για την παραμικρή λεπτομέρεια των εδεσμάτων και των ποτών που προσφέρονται εκεί. Οι περισσότεροι έχουν προϋπηρεσία αξιόλογη και υποθέτω ότι με το κριτήριο αυτό επελέγησαν απ’ τους αρμόδιους.

Εμείς καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο, όπου παρά τον καλό καιρό (θερμοκρασία περί τους 20 βαθμούς), προθυμοποιήθηκαν και μας άναψαν τις εξωτερικές σόμπες, ενώ λίγο αργότερα εμείς οι ίδιοι τους ζητήσαμε να τις κλείσουν. Τα τραπέζια ήταν στρωμένα με όμορφα χάρτινα σουπλά, τα οποία, όπως και οι χαρτοπετσέτες φέρουν την επωνυμία τους.

Ο κατάλογός τους, πλήρως ενημερωμένος με ό, τι εκλεκτότερο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καμιά 10αριά ορεκτικά, όπως φιλέτο τηγανισμένης τσιπούρας, γαύρο μαρινάτο, κ. α., σε τιμές από 3-14 €, πέντε σαλάτες, από 7-8 €, έξι ζυμαρικά / ριζότο, από 11-18 €, πληθώρα φρέσκων ψαριών (ενδεικτικά: μπαρμπούνια 55 €/κιλό, καραβίδες 70 €/κιλό), καθώς και μερίδες ψαριών, όπως π. χ. φρέσκο ροφό στα 22 €. Υπάρχουν ακόμη πέντε γλυκά, από 6-7.50 €.

Ο ορθολογικά επιλεγμένος κατάλογος των ποτών, έχει γνωστές μπύρες (4-6 €), αποστάγματα και τσίπουρα (7-9 €) και περί τις 90-100 ετικέτες (!! ) κρασιών, απ’ τις οποίες θα σας αναφέρω εδώ ενδεικτικά ορισμένες:
Κτήμα Άλφα λευκό στα 24 €, THEMA Παυλίδη ροζέ στα 19 €, Νεμέα Σκούρα κόκκινο στα 22 €, καθώς και την παραδοσιακή μας ρετσίνα, για να μην ξεχνάμε τα παλιά: Κεχριμπάρι στα 4.50 € (1/2 λίτρο) και τον κλασικό Τετράμυθο (0.75 ml. ) στα 12.50 €!

Οι τιμές του πολυτελούς αυτού χώρου, όπως βλέπετε, έχουν κοστολογηθεί υποδειγματικά και με σεβασμό στον πελάτη, ο οποίος μπορεί να είτε τσιμπήσει κάτι οικονομικά, είτε να γευματίσει με σεβαστή ψαροφαγία και τα ανάλογα ποτά, πάντα ωστόσο με προσεγμένο value for money, το οποίο αξιολογώ με 4 στα 4, όπως άλλωστε τη γεύση (στην οποία έρχομαι ευθύς αμέσως) και την εξυπηρέτηση!!

Στην αρχή μας προσέφεραν dips από αθηναϊκή ψαροσαλάτα με πέρκα και αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα, καθώς και τουρσί από ραπανάκι, όπως επίσης και λάδι εκλεκτής ποιότητας. Επίσης ήρθαν 6 ψωμάκια (από 2 λευκά, ολικής άλεσης και χαρουπιού), που ήταν αχνιστά. Χρεώθηκαν 2 Χ 2 = 4 €. Επίσης έφεραν εμφιαλωμένο νερό Ζαγάρι 1 L. που χρεώθηκε 1.50 €.

Στη συνέχεια ακολούθησαν:

• Μία σαλάτα με κινόα και κατσικίσιο τυρί σε κροκέτες, κομμάτια παντζαριού και φύτρες γιαπωνέζικου ρεπανιού. Ήταν καταπληκτική, χορταστική και ταιριαστή με ό, τι ακολούθησε. Τιμή 7.50 €.
• Ένα λαβράκι καρπάτσιο, ελεγχόμενης θαλάσσιας τροφής, με φρέσκια τρούφα, chili, αφρό λεμονιού και τις αγαπημένες του σεφ φύτρες γιαπωνέζικου ρεπανιού. Σπάνια έχουμε νιώσει τέτοια γλύκα στον ουρανίσκο μας. Εύγε Σαλονικιέ αρχιμάγειρα!! Τιμή 12 €.
• Ένα σεβίτσε από συναγρίδα, με πουρέ πατάτας Περού, chili, και σχοινόπρασο. Το σεβίτσε εκτελείται καθημερινά από ό, τι πιο φρέσκια ψαριά έχουν πάρει απ’ τους προμηθευτές-ψαράδες τους και το συγκεκριμένο είχε μια όσο έπρεπε αλμυρούτσικη γεύση, υποθέτω λόγω του chili. Εξίσου εντυπωσιακό με τα προηγούμενα! Τιμή 14 €.
• Ακολούθησε το δελεαστικό τους επιδόρπιο, που είχα προηγουμένως θαυμάσει ηλεκτρονικά από κάποια φωτογραφία: millefeuille με δύο στρώσεις από λευκή σοκολάτα και βατόμουρα. Περιττό να προσθέσω ότι γλείψαμε και τα κουτάλια μας!! Τιμή 7.50 €.

Μας ρώτησαν αν θέλαμε να μας προσφέρουν ποτό ή καφέ και εμείς, χορτάτοι γαρ, ζητήσαμε δυο εσπρέσο, που φυσικά ήρθαν κερασμένα!

Ο λογαριασμός, στα 46.50 €, άξιζε 1000% για την πανδαισία που βιώσαμε στη Θεσσαλονίκη. Επιστρέφοντας, το πέρασα αμέσως στο site και χαίρομαι που είμαι ο πρώτος καλοφαγάς που παρουσιάζει το MAREA, το οποίο πιστεύω ότι μέλλει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε gourmet!!

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να σας το προτείνω κι εγώ λογοτεχνικά.

Ο ποιητής Καββαδίας καταλήγει ως εξής στο ΜΑΡΕΑ:

«Η καραβίσια σκύλα οσμίζεται ρεστία
και το κορμί σου το νερό που θα καλάρει.
Τη νύχτα οι ναύτες κυνηγάνε το φεγγάρι
και την ημέρα ταξιδεύουνε στ’ αστεία».

Παραφράζοντάς τον, θα διατυπώσω τις σκέψεις μου ποιητική αδεία:

Αν το ‘ΜΑΡΕΑ’ μια γυναικεία μορφή στοιχειώνει
κι αν μια ‘παλίρροια’ αισθημάτων συμπυκνώνει,
στης Σαλονίκης τα λημέρια, στο MAREA,
θάλασσα οσμίζεσαι και μια ψαριά ωραία!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μάρ
30
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Την ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ επισκεφθήκαμε τρία άτομα το βράδυ της 24ης Μαρτίου, γοητευμένοι από εντυπώσεις φίλων και χρήσιμες πληροφορίες απ’ το Διαδίκτυο. Εισάγοντας την ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ στο site μας, θα ευχόμουνα να μαζικοποιηθεί η παρουσίασή μας της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, γεγονός που με τη σειρά του προϋποθέτει να γίνει το site ευρύτερα γνωστό κ α ι στη Συμπρωτεύουσα!!

Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ βρίσκεται στα Λαδάδικα, στην οδό Παγγαίου. Λειτουργεί καθημερινά από 12.00 μέχρι τις 03.00 τη νύχτα! Ενώ δεν είχε ζωντανή μουσική, όπως άλλα κέντρα της περιοχής (προφανώς πιο τουριστικά), συγκέντρωνε πλήθος κόσμου, που την επιλέγουν για την ποιότητα του φαγητού της, αλλά και τη σχετική προϊστορία της.

Άνοιξε το 2011 στα Λαδάδικα, ενώ προηγουμένως, απ’ το 2004-2011, λειτουργούσε πιο πάνω, στην οδό Βαλαωρίτου, η οποία, μάλιστα, τώρα έχει εξελιχθεί στην πιο μοδάτη πιάτσα ορθάδικων!! Πιο συγκεκριμένα, η λεγόμενη Φραγκογειτονιά, που περικλείεται απ’ τις οδούς Βαλαωρίτου, Συγγρού, Φράγκων και Λέοντος Σοφού, είναι κάτι σαν το αθηναϊκό μας Γκάζι! Έτσι, στη θέση της παλιάς Παπαρούνας, που την κουζίνα της απολαύσαμε σήμερα στα Λαδάδικα, υπάρχει τώρα το Partisan και διάφορα άλλα στέκια, περιζήτητα ιδιαίτερα στη νεολαία…

Ο χώρος της σημερινής Παπαρούνας εξυπηρετεί, μέσα / έξω περί τα 100 άτομα. Μέσα, όπου καθίσαμε, επικρατούν απόλυτα ζωηρά χρώματα, που συνειρμικά παραπέμπουν στο κατακόκκινο του άνθους: κόκκινο, φούξια, ροζ και κίτρινο. Στους φανταχτερούς αυτούς τοίχους διακρίναμε πίνακες με πρωτότυπα σχέδια ζώων, που όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος, παριστάνουν φιγούρες αρχαίων ζώων, τις οποίες φιλοτέχνησε ένας καλλιτέχνης ονόματι Καραθανάσης. Τα φωτιστικά απ’ την οροφή ήταν πολύ εντυπωσιακά, καθώς και οι διακοσμητικές επιφάνειες από λινάτσα. Το δάπεδο με τα πλακάκια ήταν μια ασπρόμαυρη σκακιέρα, που ταίριαζε με τους φανταχτερά χρωματισμένους τοίχους του χώρου. Μπαίνοντας δεξιά υπάρχουν οι 2 καθαρές τουαλέτες τους, ντυμένες με μεγάλα ανοιχτόχρωμα πλακάκια. Ο χώρος ήταν σχεδόν γεμάτος από τουρίστες αλλά και ντόπιους κάθε ηλικίας, με τις νεότερες ηλικίες, γύρω στα 30, να έχουν την τιμητική τους.

Η μουσική ήταν ένας συνδυασμός από πορτογαλικά fados, ισπανικά και λατινοαμερικάνικα τραγούδια, γαλλικά προηγούμενων δεκαετιών και γενικά ένα εντυπωσιακά έντεχνο ακουστικό μείγμα!!

Επειδή το μενού τους, με ελληνικές αλλά και κάποιες μεσογειακές νότες, ήταν πλούσιο και πρωτότυπο, ρωτήσαμε και μας είπαν ότι ο σεφ τους τώρα είναι απ’ την Κατερίνη, χωρίς να μας δώσουν περισσότερα στοιχεία... Ο κατάλογός τους αποτελείται κυρίως απ’ τα εξής:

• 15 νηστίσιμα, στα 5-12 €
• 8 σαλάτες, στα 7-9 €
• 7 ζυμαρικά και ριζότο, στα 9-11 €
• 5 κρεατικά, στα 10-12 €
• 5 θαλασσινά, στα 11-13 €, και
• 7 επιδόρπια, στα 5-6 €.

Από ποτά, οι μπύρες είναι στα 3-5 €, τα συνήθη αποστάγματα, στα 7-8 €, ενώ ενδεικτικά το λευκό Κτήμα Χατζηδάκη Ασύρτικο έχει 22 €, όπως και το ερυθρό Κτήμα Άλφα Syrah. Υπάρχει κι εδώ μεγάλη ποικιλία για τον πελάτη.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, έχουμε κάποια παράπονα απ’ την κοπέλα που μας σέρβιρε, για δύο λόγους: πρώτον, δυο-τρία φαγητά που της ζητήσαμε, μας είπε ότι δεν υπήρχαν και δεύτερον, ξέχασε να μας φέρει τους καταλόγους των ποτών, χωρίς να το παραδέχεται… Της εξηγήσαμε ότι ο καλός σερβιτόρος οφείλει να είναι έγκαιρα ενήμερος για τα φαγητά που υπάρχουν και να ενημερώνει τον πελάτη από πριν! Εν πάση περιπτώσει, στην πορεία ήταν πιο προσεχτική, με λιγότερο υφάκι, ενώ οι άρρενες συνάδελφοί της ήταν ευγενέστατοι. Για τον λόγο αυτό βαθμολογώ τελικά λίαν επιεικώς την εξυπηρέτηση του μαγαζιού με 3 στα 4, ευθυγραμμιζόμενος βαθμολογικά με την όλη εικόνα χώρου, γεύσης & vfm!

Αναφορικά τώρα με τα φαγητά μας:

• Στην αρχή μας κέρασαν ζεστές παντζαρόσουπες, σε λευκά φλιτζάνια, εμπνευσμένες φυσικά απ’ το κόκκινο της παπαρούνας.
• Το εμφιαλωμένο νερό χρεώθηκε 1.50 €, και τα ψωμάκια 1.40 €.
• Αρχικά πήραμε ένα τυρί Μετσοβίσιο με χοιρινό μπούτι και πράσινο πιπέρι. Ωραίο πιάτο. Τιμή 5.50 €.
• Δοκιμάσαμε μια νηστίσιμη και χορταστική πατατοσαλάτα με σελινόριζα, θυμάρι, κίτρινα ντοματίνια και γευστικό dressing με βάση του τη ρέγκα. Οι νόστιμες πατάτες ήταν με τη φλούδα τους. Τιμή 6.50 €.
• Ένα millefeuille μελιτζάνας, με μους από μελιτζάνα (όπως αυτή του χουνκιάρ μπεγεντί), και sauce από πιπέρι και καπνιστό τυρί Μετσόβου. Ήταν ένα πιάτο πρωτότυπο και πολύ καλό. Γενικά οι βορειοελλαδίτες είναι μαέστροι σε πλούσιες σάλτσες και όλα τα συναφή! Τιμή 7.50 €.
• Μας εντυπωσίασε το όνομα του ‘αποδομημένου μουσακά’, που ήταν 5-6 κομμάτια με συνδυασμό κιμά, πατάτας με φλούδα, μελιτζάνας, και με πινελιές από sauce τυριού φέτας, οι οποίες διακοσμούσαν το μεγάλο, τετράγωνο μαύρο σκεύος. Ο πειραγμένος αυτός μουσακάς ήταν συμπαθητικός. Τιμή 9.50 €.
• Για επιδόρπιο πήραμε μια σαρακοστιανή πανακότα, η οποία ήρθε σε ένα ποτήρι και περιείχε επίσης κομμάτι από χαλβά. Αρκετά πρωτότυπη πρόταση. Τιμή 6.00 €…
• Έκλεισα με ένα παγωτό αρμενοβίλ (για να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια στα στέκια Select & Oriental της Φωκίωνος Νέγρη! ). Υπόψη ότι το αρμενοβίλ παραμένει δημοφιλές στους Σαλονικιούς, πολύ περισσότερο από ό, τι σε μας τους Χαμουτζήδες!! Ήρθε σε ωραίο γυάλινο σκεύος και περιείχε κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και έναν μπεζέ με φράουλα και ποτό ρούμι. Μου άρεσε αρκετά σαν σύλληψη. Τιμή 5.50 €.
• Ήπια ένα ποτήρι χύμα κόκκινο κρασί Αγιωργήτικο, που στοίχισε 3.80 €.

Πληρώσαμε 47.20 €, τιμή λογική για το μέρος και το φαγητό μας εκεί. Την ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, που διαθέτει ενημερωμένη ιστοσελίδα, την προτείνω για το καλοκαίρι, αφού μαθαίνω πως γίνεται χαμός, ειδικά στον εξωτερικό χώρο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μάρ
30
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη ύστερα από αρκετά χρόνια με μια φίλη μου, την εβδομάδα της 25ης Μαρτίου. Ο ΜΟΛΥΒΟΣ είναι το πρώτο απ’ τα τρία εστιατόρια που επισκέφθηκα στη Συμπρωτεύουσα, λόγω της φημισμένης κουζίνας του, όπως πληροφορήθηκα τόσο από Σαλονικιούς φίλους, όσο κι απ’ τις δύο άριστες κριτικές στο site μας και όχι μόνο! Το δεύτερο είναι γνωστό φαγάδικο στα Λαδάδικα, που περιέργως δεν είχε ακόμα καμιά κριτική στο ask4food, ενώ το τρίτο, ένα νέο και εκλεκτό εστιατόριο ψαροφαγίας που άνοιξε πέρσι τον Οκτώβρη κοντά στον Λευκό Πύργο, το εισήγαγα στο site μας και η κριτική μου αναμένει τη σχετική ένταξή του.

Ο ΜΟΛΥΒΟΣ λοιπόν βρίσκεται στην Ι. Δραγούμη, λίγο πιο πάνω απ’ την Τσιμισκή και τα Λαδάδικα. Βρίσκεται στον Α’ όροφο ενός παλιού κτιρίου και, ελλείψει ασανσέρ, προϋποθέτει το σχετικό ανέβασμα στις πέτρινες σκάλες του. Λειτουργεί απ’ το 2001 και παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 13.00 μέχρι την 01.00 νυχτερινή.

Τον επισκεφθήκαμε στις 23 Μαρτίου, αργά το μεσημέρι, και το εστιατόριο ήταν αρκετά γεμάτο. Μπαίνοντας, εντυπωσιάζεται κάποιος από τη ζεστή γήινη ατμόσφαιρα, το ευγενικό προσωπικό και την απαλή μουσική (pop, jazz, ethnic). Υπάρχουν τρεις ψηλοτάβανοι χώροι, εκ των οποίων ο πρώτος είναι μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, χάρη στα πολλά παράθυρα με τα όμορφα βιτρό στο πάνω μέρος τους. Εμείς προτιμήσαμε τον συγκεκριμένο χώρο απ’ τους άλλους δύο, που βρίσκονται ο ένας πιο πίσω κι άλλος μέσα αριστερά, και είναι μικρότεροι, αλλά εξίσου οικείοι και ρομαντικοί. Στον μπροστινό λοιπόν χώρο υπάρχει μπαρ με τα σκαμπό και τα ποτά, ενώ γύρω απ’ τη μπάρα δεν περνούν απαρατήρητα τα βαζάκια με τα τουρσιά και τις μαρμελάδες, που είναι μεν διακοσμητικά αλλά όλα δικής τους παραγωγής! Οι γύρω τοίχοι ήταν επενδεδυμένοι με πλινθοδομή, ενώ κρέμονταν παραδοσιακά χαλάκια και ψιλές καλαμωτές. Υπήρχαν ακόμη βιτρίνες με διακοσμητικά πιάτα, ενώ απ’ τις οροφές με τα περίτεχνα σχέδια εποχής κρέμονταν όμορφα φωτιστικά! Οι δυο πεντακάθαρες τουαλέτες τους βρίσκονται κι αυτές στον Α’ χώρο, ακριβώς δεξιά της εισόδου και στις πόρτες τους φιγουράρουν αντίστοιχα μια θηλυκή και μια αρσενικιά (! ) γοργόνα.

Συνολικά πρέπει να εξυπηρετούνται περί τους 80-100 θαμώνες, απ’ το άψογα κατηρτισμένο προσωπικό, που -όσο ήμασταν εκεί- ήταν 4 άτομα, τα οποία πηγαινοέρχονταν ασταμάτητα…

Μάθαμε ότι η ονομασία προέρχεται απ’ τον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών, ενώ υπάρχουν στην είσοδο και φωτογραφίες του γραφικού αυτού χωριού της Μυτιλήνης. Οι μάγειροι, όπως μας είπαν, είναι 2-3 Θεσσαλονικείς, για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες και τα ρεπό.

Υπάρχουν τρεις κατάλογοι:
• Αυτός με τα πιάτα ημέρας (κυρίως νηστίσιμα, λόγω Σαρακοστής), που αποτελείται από καμιά 15αριά πιάτα (ριζότο με μύδια & σαφράν, κριθαρότο με γαρίδες.. ) στα 5-10 €.
• Οι κλασικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης του ’70, δηλ. περί τις 15 επίσης γεύσεις, όπως ορτύκια σχάρας, γύρος φούρνου, σουτζουκάκια Θες/νίκης με ρώσικη…, στα 3-12 €, και
• Η κυρίως λίστα που περιλαμβάνει και κάποια έθνικ πιάτα. Εδώ τα ζυμαρικά στα 9-13 €, τα κύρια πιάτα στα 8-19 €, τα θαλασσινά στα 7-13 €, οι γεύσεις Πόλης κι Ανατολής στα 9-12 €, ενώ οι σαλάτες / ορεκτικά κυμαίνονται από 6-8 €.

Εξάλλου, τα ποτά περιλαμβάνουν κρασί χύμα στα 10.90 το λίτρο, ή 5.90 το ½ λίτρο (αρκετά τσουχτερό), ούζα κι αποστάγματα, στα 8-9 €, αλλά και τα γνωστά εμφιαλωμένα, απ’ την ευρύτερη περιοχή, όπως ενδεικτικά, το Κτήμα Γεροβασιλείου, στα 28 € το λευκό και στα 27 € το κόκκινο, ενώ το ροζέ Βιβλία Χώρα, στα 28 € επίσης!

Αν το όλο περιβάλλον και τα εισαγωγικά στοιχεία που ανέφερα σας άνοιξαν την όρεξη, έρχομαι στην παραγγελία μας, που κατέφθανε βαθμιαία στο ξύλινο τραπέζι μας με τα υφασμάτινα σουπλά.
Αρχικά ήρθε νερό βρύσης μέσα σε ένα ωραίο μπουκάλι με την επωνυμία τους και τρία ζεστά άσπρα ψωμάκια, καθώς και δύο γευστικές τριγωνικές Κυκλαδίτικες Λαδένιες, κάτι σαν τραγανή πίτσα, που πρέπει να είχα δοκιμάσει πολύ παλιότερα στις Μαγικές Κατσαρόλες του Φαλήρου.

Ακολούθησαν τα εξής πιάτα:

• Μία μερίδα καλτσούνια (4 κομμάτια, με τυρί, ντομάτα και sauce γιαουρτιού). Τιμή 6.90 €. Πολύ γευστικά.
• Μια μερίδα ραβιόλι με ρόδι, κομμάτια κάστανο και γαλοπούλα. Γύρω στα 8-10 κομμάτια, κυριολεκτικά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ!! Τιμή 8.50 €. Σημειώστε το ως ένα απ’ τα MUST του ΜΟΛΥΒΟΥ!!
• Ένα εξοχικό κεμπάπ χοιρινό, μαγειρεμένο με ντομάτα και πιπεριά, που ήρθε μέσα σε αλουμινόχαρτο, και συνοδεύονταν από φρέσκες τηγανισμένες πατάτες, τυρί τρίμμα, λίγο μπούκοβο, και πιτούλες. Τιμή 7.50 €. Μας ενθουσίασε λιγότερο απ’ τα προηγούμενα πιάτα, αφού το θεωρήσαμε ουδέτερο σαν γεύση. Ίσως έπρεπε να δοκιμάσουμε τα Πολίτικα Γιαουρτλού κεμπάπ, ή κάποιο άλλο έθνικ πιάτο…

Το τελικό κέρασμά τους ήταν εντυπωσιακό: 12 γευστικότατοι και μελωμένοι λουκουμάδες με 3 κομμάτια παγωτού κρέμα!!

Πληρώσαμε συνολικά 24.70 €, ποσό που αντιπροσωπεύει άριστο value for money για την όλη εμπειρία μας, την οποία φυσικά σκοπεύω να επαναλάβω σε προσεχές ταξίδι μου.

Ασφαλώς και σας προτείνω τον ΜΟΛΥΒΟ ανεπιφύλακτα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια