Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων Θεσσαλονίκης

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το γνώρισα μέσω το e-table και της τεράστιας εκπτώσεις που έδινε τότε αποκλειστικά της τάξεως του 40%

Δεν με τραβούσε να πάω αφού το λογότυπο του sushi σε ιταλικό εστιατόριο δεν μου γέμιζε το μάτι!!

Τελικά είχα ΑΔΙΚΟ!!

Από την πρώτη κιόλας φορά μείναμε κατευχαριστημενοι

Τέλειο φαγητό ότι και να έχουμε δοκιμάσει (έχω πάει πάνω από 10 φορές σε διάστημα 3 μηνών)

Από ορεκτικά το τυρί chèvre με μαρμελάδα ντομάτα είναι κάτι που δεν πρέπει να Χ χάσεις... γαρίδες με κανταΐφι είναι τέλειο και οι δυο μπρουσκέτες και με μοτσαρέλα αλλά και σολομού είναι εκτός από χορταστικά και αρκετά για μια παρέα 4 ατόμων πάτε να δοκιμάσουν όλοι
Τελευταία φορά που πήγα δοκίμασα και ταλιάτα μοσχάρι αλλά γενικά δεν είναι κάτι που με τρελαίνει
Απο σαλάτες δοκίμασε αυτή με τις γαριδεσ Από το μενού σούσι αλλά και την μεσογειακή

Ολα τα κυρίως πιάτα αλλά και το ασιατικό μενού είναι το ένα καλύτερο από το άλλο
Δεν είμαι φίλος των ζυμαρικών αλλά έχω δοκιμάσει από τους φίλους και είναι πολύ καλά αν και θεωρώ λίγο μικρές τις μερίδες σε αντίθεση με την χοιρινή μπριζόλα ή το μοσχαρίσιο φιλέτο που συνήθως προτιμώ αλλά και σολομός με πορτοκαλί είναι πολύ καλή επιλογή αν θες κάτι σε ψάρι

Ευγενέστατο προσωπικό - καταπληκτικός χώρος για μεσημέρι αλλά και για βράδυ όπως πείσεις για lunch το μεσημέρι αν έχεις γραφείο ή δουλεύεις στην γύρω περιοχή αφού είναι κεντρικότατο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει τότε χάνεις!!! Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός περιβάλλοντος - γεύσης και τιμής ) ειδικά αν κανείς κράτηση μέσω εξοντωτικών προσφορών!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Ιαν
06
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Επαγγελματικό ταξίδι- αστραπή στη Θεσσαλονίκη διαρκείας μικρότερης των 24 ωρών. Παρασκευή μεσημέρι, τελειώνουμε τη δουλειά μας κατά τις 16:00 και συμβουλευόμαστε γέννημα- θρέμμα της πόλης για ουζερί στην Καλαμαριά για να τσιμπήσουμε κάτι πριν την πτήση της επιστροφής.

Ο καιρός υπέροχος για Δεκέμβριο και απαιτούσε τραπεζάκια έξω. «Στου Χαμόδρακα να πάτε». Βουρ λοιπόν. Πού να το ψάχνουμε περισσότερο, μου έκανε και κλικ το όνομα, βάλαμε μπρος και το gps και φύγαμε. Και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία επιστροφής στο χρόνο. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς άμα τη αφίξει: Τον περιβάλλοντα χώρο, το ύφος του μαγαζιού, τον διάκοσμο, τα τραπεζοκαθίσματα, τα σερβίτσια ακόμα; Μπαίνεις στην χρονοκάψουλα και βγαίνεις στο 1985. Ανοίγεις στην κυριολεξία το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μάλιστα η έκφραση ταιριάζει γάντι εδώ, καθ’ ότι εκστομίστηκε από τον θρυλικό Αντρέα ακριβώς εκείνη τη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος. Από στιγμή σε στιγμή νομίζεις ότι θα ξεπεταχτεί ο Στάθης Ψάλτης αγκαζέ με την Καίτη Φίνου- ενδεχομένως μάλιστα ο Ψάλτης να εμφανιστεί και σε ρόλο σερβιτόρου του καταστήματος. Δίπλα στο πάλαι ποτέ αυτό κυριλέ σκηνικό υπάρχει κάτι σαν παλιό καρνάγιο, με ξεχαρβαλωμένες ψαρότρατες, κουρελούδες, και πού και πού καμιά ξέμπαρκη φερ φορζέ καρέκλα.
Όταν δε μπαίνεις στον εσωτερικό χώρο, στον οποίο μπήκα αναζητώντας μετά από μία λαβυρινθώδη διαδρομή την τουαλέτα, είναι σαν να εισέρχεσαι στη χώρα των θαυμάτων του Λιούις Κάρολ- μόνο ο Άσπρος Λαγός που δεν ξεπήδησε από κάπου. Περνάς από διάφορες αίθουσες, παρααίθουσες, δωματιάκια, που το καθένα έχει διαφορετικό ύφος διακόσμησης, διέρχεσαι από την κουζίνα, ανοίγεις πόρτες και πορτάκια για να βρεθείς στο πολυπόθητο «μέρος».

Σε όλη αυτή την ομολογουμένως ιδιαίτερη διαδρομή συναντάς τα απίθανα των απιθάνων: από μια γιγαντοθόνη που προβάλλει φωτογραφίες με «εξέχουσες» προσωπικότητες της πολιτικής κυρίως σκηνής οι οποίοι έχουν περάσει από εκεί, μέχρι μια επίσης γιγαντιαία βυζαντινή εικόνα στο μέσο της μιας από τις μεγαλύτερες αίθουσες. Αυτά τελείως ενδεικτικά, απ’ όσα αξιοπερίεργα μπόρεσα να συγκρατήσω, μέσα σ’ αυτό το horror vacui σκηνικό.

Κι εδώ κλείνει η εκτεταμένη εισαγωγή για την περιγραφή του χώρου, η οποία όμως –πιστέψτε με- είναι απαραίτητη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εξάλλου στην ίδια φιλοσοφία του ’80 κινείται και η κουζίνα. ΄Ενας ανεξάντλητος κατάλογος (στις πρώτες σελίδες του οποίου φιγουράρουν μάλιστα πάλι γνωστοί πολιτικοί που έχουν τιμήσει το κατάστημα) με μεγάλη ποικιλία ψαρικών και μάλιστα κάποιων δυσεύρετων όπως π. χ. καλκάνι. Όλα αυτά προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία παρασκευών, από ψητές ψαρούκλες, σαλάτες με ψαρικά, σαγανάκια με ψαρικά και οστρακοειδή, ποικιλίες ψαρικών, πάστες και risotti επίσης με θαλασσινά.

Υπάρχουν βέβαια και πιο κλασικά ορεκτικά και λίγα κρεατικά. Σ’ αυτή την υπερ- πληθώρα προτάσεων όμως (όπως αναφέρονται) απλά χάνεσαι. Ενδεικτικά σας λέω ότι ο κατάλογος για τα φαγητά και μόνο, χωρίς τα ποτά και τα γλυκά είναι 29 σελίδες! Και ναι, είναι διαθέσιμος πλήρως στο site του καταστήματος, αν θελήσετε να το επισκεφθείτε, γιατί μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε ένα είδος μελέτης στο σπίτι προκαταβολικά για να μπορέσετε να προσανατολιστείτε.
Περιοριστήκαμε σε λίγα πράγματα, μια και πήγαμε για τσίμπημα:
- Πιατέλα ούζου 2 ατόμων, που περιλαμβάνει μπακαλιάρο και γαύρο τηγανιτό, σκορδαλιά, μελιτζανομπουρεκάκια, καλαμαράκι τηγανιτό και μυδοπίλαφο συν ένα καραφάκι ούζο, επιλογής του πελάτη, αν θυμάμαι καλά. Όλα αυτά στα 19 ευρώ. Καλό σαν ιδέα για ένα απλό τσιμπολόγημα και ως προς την τιμή, αλλά από όλα αυτά μόνο τα μπουρεκάκια μελιτζάνας άξιζαν. Ο μπακαλιάρος ήταν πανιασμένος, ο γαύρος άνοστος, απλώς ανεκτή η σκορδαλιά και η μελιτζανοσαλάτα και το μυδοπίλαφο απαράδεκτο και σίγουρα μαγειρεμένο από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον. Απαράδεκτο και το καλαμαράκι που ήταν τηγανισμένο τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν.
- Σκουμπρί καπνιστό στη σχάρα: Εδώ τους βγάζω το καπέλο. Μας το συνέστησε με επιμονή ο παριανής καταγωγής σερβιτόρος και είχε δίκιο. Καταπληκτικός μεζές με ισορροπημένο κάπνισμα. Το καταβρόχθισα όλο μόνη μου.
- Χταπόδι λιαστό σχάρας (ή μάλλον «Οχταπόδι» όπως αναγράφεται και στο μενού ☺ ): Δυστυχώς άνοστο τελείως και σκληρό.
Στο τέλος μας προσφέρθηκε κυδώνι φούρνου με γιαούρτι το οποίο οφείλω να πω ότι ήταν εξαιρετικό! Το γευστικότερο κυδώνι που έχω δοκιμάσει ποτέ με καλής ποιότητας γιαούρτι και σε γενναία ποσότητα. Το σέρβις παλαιάς κοπής και αυτό και απολύτως εναρμονισμένο με το όλο κλίμα, όμως σίγουρα ευγενικό. Ακούσαμε μάλιστα ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον συμπαθή Παριανό σερβιτόρο, που ανέφερα παραπάνω. Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι η απόδειξη καθυστέρησε υπερβολικά από τη στιγμή που πληρώσαμε (περίπου μισή ώρα), η οποία μας ήταν κιόλας απαραίτητη εφόσον επρόκειτο για επαγγελματικό γεύμα. Εν τέλει όμως, μας την έφεραν.
Τώρα για το αν το προτείνω, τι να πω. Αν κάνετε κοινωνιολογική έρευνα για τη δεκαετία του ’80 (και όχι μόνο για το φαγητό, αλλά γενικότερα για την κουλτούρα της εποχής, και τα κατάλοιπα/ προεκτάσεις της στο σήμερα), αποτελεί ιδανικό case study. Να πάτε όμως μόνο μεσημέρι με καλό καιρό και να καθίσετε έξω, χαζεύοντας τα γλαρόνια και το ηλιοβασίλεμα, με πολύ χαμηλές προσδοκίες από το φαγητό. Εμείς πάντως (θες που ήταν επαγγελματικό γεύμα και δεν πληρώναμε κιόλας από την τσέπη μας;) το διασκεδάσαμε εν τέλει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
04
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Εντάξει!! Γέμισε η Θεσσαλονίκη μπεργκεράδικα αλλά σαν το Pax κανένα!!!
Ίσως λίγο μικρές οι σαλάτες του αλλά τα ορεκτικά και τα burgers όλα κόλαση!!
Ειδικά αυτή την περίοδο που τρέχουν δυο νέες γεύσεις γιορταστικές!!
Λατρεύω τα sides του με φρέσκιες πατάτες αλλά και την καλύτερη coleslaw σαλάτα ever!!

Όσο για το σέρβις πάντα φιλικότατο και γρήγορο

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις από την μεγάλη συλλογή Μπύρας ή αν δεν είσαι του αλκοόλ μη χάσεις την σπιτική τους λεμονάδα που τα "σπάει"!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιαν
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μόλις Ολοκλήρωσα μια εξαιρετική επίσκεψη στην Κάνουλα και όφειλα να γράψω. Ο χώρος μικρός, ασήμαντος, απλός. Δε θα το έβρισκα αν περνούσα.
Όταν μπήκα ήταν άδειος ο χώρος με ένα ζευγάρι. Έχασε ευγενικό παιδί ήρθε και τον ενημέρωσα ότι ειχα κάνει κράτηση (αν τυχόν υπήρχαν άλλες κρατήσεις).
Καθίσαμε.
Στο μενού είδα πολλα που μου άρεσαν, οπότε η λογική της μερίδας και μικρή μεριδά´ ήταν καλη ιδέα για να δοκιμάσω περισσότερα. Πήραμε
Σντιτσελ αλά κρέμα με μανιτάρια - εξαιρετικό
Μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα - εξαιρετικά
Μια πράσινη σαλάτα με σύγκλινο και πορτοκαλί - καλη, ειχε πολυ πορτοκαλί για μένα
Φέτα μπουγιουρντί - ωραία
Φάβα με κάπαρη και κρεμμυδάκι - εξαιρετική
1 κιλό κόκκινος ξηρός - πολυ ωραίο χύμα

Ολα αυτά 43 ευρώ. Δε μου φάνηκαν υπερβολικά. Και απόδειξη και γλυκάκι έφερε το παιδί.
Ο χώρος γέμισε μεχρι τις 21.30, οπότε κλείστε για να αποφύγετε απογοήτευση.
Το μόνο που δε συμπαθώ ειναι το κάπνισμα που ειναι ελεύθερο σε ένα μικρό χώρο και ντουνιαζεις.

Σίγουρα θα ξαναπάω όταν είμαι Θεσσαλονίκη. Πλέον ξέρω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δεκ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Navona το είχα βάλει από πέρυσι στο μάτι, που είχα βρεθεί και πάλι στην Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα και το είχα επισκεφτεί για καφέ και ποτό. Μου είχε κάνει εντύπωση ο καλαίσθητος χώρος του και η άψογη εξυπηρέτησή τους. Όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο αφού ανήκει στον όμιλο του ιστορικού Μακεδονία Παλλάς, που στολίζει εδώ και χρόνια την συμπρωτεύουσα κάνοντάς μας υπερήφανους με την ύπαρξή του.
Έτσι, φέτος, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα το επιλέξαμε για το βράδυ του Ρεβεγιόν και κάναμε τις σχετικές συνεννοήσεις για την κράτηση του τραπεζιού.
Πιστοί στο ραντεβού μας, περάσαμε στο εσωτερικό του την προκαθορισμένη ώρα. Η κυρία της υποδοχής τους, μας καλωσόρισε ευγενικά και στην συνέχεια συνοδευτήκαμε στο τραπέζι που είχε δεσμευτεί για εμάς.
Η κυρία που ανέλαβε την εξυπηρέτησή μας, ήρθε άμεσα και μας συστήθηκε προσωπικά. Το όνομά της ήταν «Έλενα» και ήταν πραγματικά άψογη. Έχοντας ως αβαντάζ ένα πολύ γλυκό παρουσιαστικό, το υποστήριζε ακόμα περισσότερο με ένα service εξαιρετικού επιπέδου.
Άμεση, άνετη και χαμογελαστή, ήταν πάντα εκεί κάθε φορά που την χρειαστήκαμε. Όλα ήρθαν σε σωστούς χρόνους και μας προσφέρθηκαν με επαγγελματισμό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την παραγγελία, αφού με τις γνώσεις της και εμπειρία της μας βοήθησε στην επιλογή του κρασιού που θα συνόδευε λίγο αργότερα το δείπνο μας.
Για τον χώρο έχω επίσης να αναφέρω μόνο θετικά. Μερικά βήματα από την θάλασσα, στολισμένος γιορτινά αλλά χωρίς διακοσμητικές υπερβολές που πολλές φορές καταφέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σωστή μουσική από DJ και -πολύ σημαντικό- σε σωστή ένταση. Ο κόσμος που βρισκότανε γύρω μας, διακριτικός, διασκέδαζε κρατώντας χαμηλούς τους τόνους, βοηθώντας να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για ένα τέτοιο γεύμα.
Κατά την παραγγελία, μας δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, με την βοήθεια του οποίου μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα του κάθε πιάτου τους.
Λόγω της ημέρας, εκτός από τα πιάτα του σταθερού μενού τους είχαν προσθέσει και κάποια πιο γιορτινά. Ειδική μνεία στο ότι κάτω από κάθε πιάτο τους υπάρχει αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών τους καθώς και στα ιδιαίτερα αρτοσκευάσματα που σου προσφέρουν κατά το ξεκίνημα του γεύματος.
Από το menu και τα γιορτινά πιάτα τους, εμείς επιλέξαμε:
• Τρεις Μάγισσες ροζέ του Κτήματος Μπαραφάκα. Ένας συνδυασμός από Αγιοργίτικο, Μοσχοφίλερο και Syrah. Ημίγλυκο και σπιρτόζικο στην γλώσσα.
• Ποικιλία ιταλικών τυριών. Ακανόνιστα κομμένη παρμεζάνα, πεκορίνο, κρεμώδης κορκοντζόλα και προβολόνε. Τα συνόδευαν με κριτσίνια και μοστάρντα μήλου. Η καλύτερη παρέα για το κρασί που δοκιμάσαμε.
• Σαλάτα από baby σπανάκι, ρόκα και πατζάρι. Το σύνολο συμπληρώνονταν άψογα από καβουρντισμένο φουντούκι, ψιλοκομμένο αποξηραμένο σύκο και μια άκρως ενδιαφέρουσα σος που γλύκιζε. Σαλάτα δροσερή και ευχάριστη.
• Σιγομαγειρεμένο γουρουνόπουλο που είχαν μαρινάρει με θυμάρι, σκόρδο και πάπρικα. Σε τετραγωνισμένη παρουσίαση, το είχαν πλαισιώσει από κρέμα σελινόριζας και πουρέ από κυδώνι. Έλιωνε στο στόμα, προκαλώντας έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο. Εξαιρετικό!
• Κότσι που όμως τόσο στην γεύση όσο και την εικόνα του, ήταν πάρα πολύ διαφορετικό από όσα είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Ο σεφ τους πήρε μία σχετικά απλοϊκή πρώτη ύλη και την είχε απογειώσει. Συνοδεύτηκε από είδος πουρέ που δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν ήταν το δικό μου πιάτο, αλλά που έδενε ντελικάτα με το υπόλοιπο σύνολο.
• Cheese cake που η εμφάνισή του σε εξίταρε ακόμα περισσότερο αφού μας σερβιρίστηκε με την μορφή μιας συμπαγούς μπάλας με γέμιση.
• Τυραμισού σε ψηλό ποτήρι που όμως πως θα το ήθελα με λίγο παραπάνω ένταση.

Όλα τα πιάτα μας προσφέρθηκαν ήταν όχι μόνο απολαυστικά αλλά και σε ευφάνταστη παρουσίαση, αξιοπρεπέστατες μερίδες και προσεγμένα και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.
Για κλείσιμο μας κέρασαν «δυνατό» λικέρ μαστίχας.

Δεν αναφέρθηκα καθόλου στις τιμές του κάθε πιάτου γιατί μερικά πράγματα στην ζωή δεν έχουν κόστος, αλλά αξία… Και τι έχει περισσότερη αξία από το αποχωρείς από ένα τόσο επιτυχημένο γεύμα με την διάθεσή σου να έχει πιάσει ταβάνι…
Χμ… ναι… υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να επισφραγίσει στιγμές σαν κι αυτή. Να περπατάς ελάχιστα μέτρα και λίγο αργότερα να παραδίνεσαι χαμογελαστός στα χέρια του Μορφέα, σε ένα από τα εξαιρετικά δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς.
Μακεδονία Παλλάς & Navona, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δεκ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Σε μια πόλη που έχει αμέτρητα ζαχαροπλαστεία, η Sugarela ξεχωρίζει.
Ο λόγος είναι ό, τι τα γλυκά της είναι ανάλαφρα, με καλές πρώτες ύλες και το κυριότερο δεν σε λιγώνουν.
Η ιδιοκτήτρια έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική στη Γαλλία, κάτι που φαίνεται στην δημιουργία και παρασκευή των διάφορων γλυκών.
Οι τιμές τσιμπημένες, αλλά θεωρώ καλή τη σχέση τιμής-ποιότητας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Δεκ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.
Κανταίφι και σαραγλί εξίσου καλά.
Το εργαστήριο παρασκευής είναι ακριβώς δίπλα στο μαγαζί, οπότε όλα είναι φρεσκότατα.
Πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Νοε
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Από τότε που το ask4food άνοιξε παρτίδες με την ιδιαίτερη πατρίδα μου, σκεπτόμουν, ξέροντας ότι δύσκολα θα βρεθώ πάνω από μια φορά το χρόνο στα πάτρια εδάφη, σε ποιο εστιατόριο θα ήταν αφιερωμένη η πρώτη κριτική μου. Στο αρμένικο όπου έφαγα πέρυσι, στο ΣΕΜΠΡΙΓΚΟ που στην πρώτη επίσκεψη εκεί είχα μείνει άφωνος, στην ουζερί της Αριστοτέλους ή μήπως στον all time classic ΧΑΜΟΔΡΑΚΑ;
Τελικά από τη δύσκολη θέση μ’ έβγαλε ο γιος μου: «Θα πάμε στη ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ! » αποφάνθηκε κατηγορηματικά.
Συμμορφωθήκαμε οικογενειακώς και έτσι ξεκινήσαμε Σάββατο βράδυ, με τη γνωστή σαλονικιώτικη υγρασία διάχυτη στην ατμόσφαιρα και τα λεωφορεία να απεργούν, οπότε το να βρεις ταξί ήταν πιο δύσκολο κι από 6άρι στο ΛΟΤΤΟ, για την Άνω Πόλη.
Από τον ένα κλειστό δρόμο στον άλλο, σε κάποια φάση βαρεθήκαμε, κατεβήκαμε και το κόψαμε με τα πόδια. Ένα τέταρτο της ώρας δρόμος, όταν επιτέλους στρίψαμε από την Κασσάνδρου αριστερά στο στενάκι της Χάριτος, αγνοήσαμε την απογοητευτική, σκοτεινή όψη του δρόμου και ανηφορίσαμε τα πενήντα μέτρα μέχρι τη γωνία με την οδό Αριστοδήμου, όπου εδρεύει η ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ.
Καθώς στέκεσαι έξω από το μαγαζί, αντιλαμβάνεσαι από το πολύ σίδερο γύρω γύρω ότι εδώ παλιά θα στεγαζόταν κάποια βιοτεχνία. Ο χώρος είναι στενόμακρος και ημιυπόγειος. Η ξύλινη επιγραφή «Οικογενειακή ταβέρνα ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ» με γύρισε χρόνια πίσω, όταν ο όρος «οικογενειακή ταβέρνα» υιοθετήθηκε ως αντιδιαστολή προς τις απλές ταβέρνες (= ταβερνεία, κρασοπουλιά, όπου οι γυναίκες αισθάνονταν κάπως άβολα). Η είσοδος (επί της Χάριτος), γεμάτη με αφίσες που διαφημίζουν διάφορα πολιτιστικά events της πόλης, μου θύμισε το ΝΕΖΟ του Κεραμεικού, ενώ με το που πάτησα το πόδι μου στο παλιακό μωσαϊκό και είδα το μεγάλο ψυγείο και την κουζίνα από πίσω ήρθε στο μυαλό μου η αξέχαστη ΝΑΓΙΑ της Καλλιθέας.
Ο κυρίαρχος τόνος, από τα σιδερένια στοιχεία, τους τοίχους, τα άνετα ξύλινα τραπέζια (με μάρμαρο από πάνω) μέχρι τις βιεννέζικες καρέκλες είναι το φιστικί. Ένα κάρο διακοσμητικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν τα πάμπολλα τηγάνια κάθε είδους, ένα τζουκ-μποξ, δύο παλιές (καλοδιατηρημένες, όμως κάπως παραφορτωμένες) ντουλάπες κουζίνας, μια ζυγαριά με παλάντζα, αρμαθιές αποξηραμένων πιπεριών, μια εντελώς βίντατζ νταμιτζάνα παρέα μ’ ένα ποτιστήρι, δύο μαυροπίνακες (ένας μικρός κι ένας μεγάλος) όπου αναγράφονται τα προσφερόμενα εδέσματα, όλα αυτά καταφέρνουν να μη δείχνουν ατάκτως τοποθετημένα, να προσδίδουν αντίθετα μια γλύκα στο χώρο. Κυρίαρχα στοιχεία είναι βέβαια δύο: Το παλαιού τύπου στενόμακρο ψυγείο ταβέρνας που προανέφερα, τίγκα μέχρι πάνω με κάθε λογής καλούδια (υποθέτω ότι προσφέρονται και για αγορά), πίσω από το οποίο στην κουζίνα τσιτσιρίζουν τα τηγάνια, πετάγονται φλόγες και επικρατεί γενικά δημιουργικός αναβρασμός. Πού και πού σκάει μύτη κάποιος σεφ (έχω την εντύπωση ότι είναι δύο), για να ελέγξει αν όλα πάνε καλά. Το δεύτερο πράγμα που τραβά τα βλέμματα είναι ένα διαμπερές τρόπον τινά ξύλινο ράφι, από τη μια άκρη του μαγαζιού ως την άλλη, γεμάτο με κάθε είδους βάζα και γυάλες.
Οι πληροφορίες αναφορικά με την κουζίνα ήταν ποικίλες και εν μέρει αντικρουόμενες. Από κάπου μάθαμε ότι κάποτε διασπάστηκε η ομάδα των σεφ, ορισμένοι εγκατέλειψαν τη ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ και δημιούργησαν το ΣΕΜΠΡΙΓΚΟ, κάτι που ίσως έχει βάση δεδομένου ότι τα δύο αυτά μαγαζιά μοιάζουν από πλευράς κουζίνας και στησίματος πολύ μεταξύ τους. Όσον αφορά αυτή καθ’ αυτή την κουζίνα της ΝΕΑΣ ΦΩΛΙΑΣ, είχα ακούσει από υμνητικά μέχρι απορριπτικά σχόλια. Έτσι πήραμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους – χειρόγραφους, παρακαλώ – καταλόγους στα χέρια μας. Η χαμογελαστή νεαρή κυρία που ανέλαβε να μας περιποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο μαγαζί (επιτέλεσε το καθήκον της με υποδειγματική συνέπεια, κανένα απολύτως παράπονο) επέστησε την προσοχή μας στα εκτός καταλόγου πιάτα ημέρας (βλέπε μαυροπίνακα) και φρόντισε να μας φρενάρει όταν η παραγγελία ξέφυγε σε όγκο, πράγμα εύκολο να συμβεί δεδομένης της πληθώρας αληθινά ορεκτικών περιγραφών.
Ό, τι φάγαμε ήταν το λιγότερο πάρα πολύ καλό, έτσι, σε αντίθεση με τη συνήθειά μου να αναφέρω μόνο τα top three φαγητά, αυτή τη φορά θα τα παραθέσω όλα, έστω εν συντομία. Ξεκινάμε με τα ορεκτικά: Πράσινη σαλάτα με πεταλίδες και αυγοτάραχο και σαλάτα με γλιστρίδα και ντάκο, αμφότερες φρέσκες και με πολύ σωστό dressing. – Παστουρμάς θαλάσσης, ο δεύτερος καλύτερος που έχω φάει μετά το Ψ…ART στο Γκάζι – Τυρί πετρωτή Άνδρου, λευκό και παρά το όνομά του αρκετά μαλακό, δείγμα της εξαιρετικής ποικιλίας τυριών απ’ όλη την Ελλάδα, καλή ώρα όπως στο VINO ETCETERA στην Ηλιούπολη.
Στα κύρια πιάτα μάς εντυπωσίασε το ότι κάθε πιάτο είχε διαφορετική γαρνιτούρα, για την ακρίβεια κάθε φορά δύο ή τρεις ευφάνταστες επινοήσεις που ταίριαζαν γευστικά γάντι. Πήραμε λοιπόν: Λουκάνικο μοσχαρίσιο ριγανάτο, η επιτομή του αυθεντικού χειροποίητου λουκάνικου, όχι πικάντικο, αλλά πραγματικά ευωδιαστό – Συκώτι μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια σε σάλτσα (με κόκκινο κρασί, αν το ανίχνευσα σωστά), σωστό λουκούμι – Μπιφτέκι βουβαλίσιο Κερκίνης, για το οποίο ισχύουν κατ’ αναλογίαν όσα γράφω για το λουκάνικο – Last not least το signature dish του μαγαζιού: γλυκοκαφτερά χοιρινά κοψίδια στη σχάρα, πεντανόστιμα και εξαιρετικά μαλακά.
Ήπιαμε ένα βιολογικό κόκκινο Αμυνταίου, μας κέρασαν τον πανελληνίως καθιερωμένο χαλβά για επιδόρπιο, πληρώσαμε (με κάρτα, αν θυμάμαι καλά) κάτι λιγότερο από 80 € για τέσσερα άτομα και αναχωρήσαμε χορτασμένοι και ανακουφισμένοι για τον κατήφορο που μας περίμενε στην επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Καθ’ οδόν αναζήτησα τη ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ στο ask4food και με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν είναι ακόμα καταχωρημένη. Γιατί έτσι, ρε καρντάσια; Πρόκειται για πραγματικό διαμαντάκι με κουζίνα ου κινείται μεταξύ παραδοσιακών και γκουρμέ γεύσεων, μεγάλη ποικιλία και ένα πραγματικά αλέγκρο περιβάλλον.
Θυμάμαι ότι με ανάλογα συναισθήματα είχα φύγει από το ΣΕΜΠΡΙΓΚΟ μετά την πρώτη επίσκεψή μου και έκανα χρόνια μέχρι κάποτε, λόγω μη πρόνοιας για κράτηση, μετακινηθήκαμε προς άλλο λιμάνι. Τώρα η δεύτερη επίσκεψη καπάκι στη ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Ανυπομονώ!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Νοε
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Βασικά το Π.22 το βλέπω πολύ συχνά μπροστά μου αφού είναι σε κεντρικότατο σημείο, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού και ανέκαθεν μου άρεσε η διακόσμησή του. Έτσι ένα μεσημεράκι καθημερινής αποφάσισα να δοκιμάσω και την κουζίνα του. Με υποδέχθηκε η κα Νικολέττα, η ευγενική και διακριτική ιδιοκτήτριά του και αμέσως έκατσα σε ένα τραπεζάκι μπροστά στην είσοδο του εστιατορίου. Επειδή η κουζίνα είναι μέσα στην σάλα, οι μυρωδιές ερχόταν η μία μετά την άλλη και με προέτρεπαν να παραγγείλω γρήγορα.
Δοκίμασα σούπα βελουτέ λαχανικών η οποία ήταν νοστιμότατη και χοιρινό με πράσα, επίσης καταπληκτικό πιάτο. Βασικά νιώθεις πως εδώ τρως καλό σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, ότι σε προσέχουν λίγο παραπάνω και όλα αυτά σε ένα χώρο πολύ ιδιαίτερο και όμορφο.
Ήπια αναψυκτικό είναι η αλήθεια αφού έκανα διάλειμμα από την δουλειά μου και πλήρωσα όσο θα πλήρωνα περίπου και σε ένα μαγειρείο.
Το θεωρώ πολύ καλή επιλογή, θα ξαναπώ σίγουρα, με παρέα αυτή την φορά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Νοε
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Το Άρωμα Πόλης το γνώριζα όταν στεγαζόταν ακόμη στην Τσιμισκή και Γρηγορίου Παλαμά πάνω στον όροφο, αλλά το γεγονός ότι ήταν σε ένα κλειστό μέρος με απέτρεπε να το επισκεφθώ. Εδώ όμως και λίγο καιρό έχει πάει στα Λαδάδικα, την πολύβουη αυτή γωνιά της πόλης και πλέον αποπνέει άλλον αέρα, πιο σικ και θελκτικό προς τον κόσμο. Ένα μεσημεράκι Σαββάτου το επισκεφθήκαμε και όπως ήταν αναμενόμενο γινόταν χαμός, όπως σε όλη την περιοχή. Ανεβήκαμε στον πάνω όροφο για να έχουμε περισσότερη ησυχία αλλά και να απολαύσουμε το εσωτερικό του κτιρίου που αποτελείται κατά κύριο λόγο από πέτρα και ξύλο.
Παραγγείλαμε την ομώνυμη σαλάτα, που μας ενθουσίασε το παστράμι, μελιτζανοσαλάτα χειροποίητη - πολύ καλή πράγματι, ατζέμ πιλάφ, πρόκειται για κριθαράκι με σταφίδες και κανέλα, και χουνκάρ μπεγιεντί.
Ήπιαμε σαφώς κόκκινο ημίγλυκο κρασάκι και απολαύσαμε την όμορφη ατμόσφαιρα.
Το σέρβις ήταν καλό δεδομένης και της ημέρας. Οι τιμές επίσης θα έλεγα ανεκτές έως οικονομικές.
Πιστεύω πως η αλλαγή χώρου σίγουρα ευνοεί το συγκεκριμένο μαγαζί.
Θα ξαναπάμε για να επιβεβαιωθούμε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια